Žalgiriečiai Kipre pasiekė dramatišką pergalę prieš „Crvena Zvezda“ 18

Kauno „Žalgiris“ pergale užbaigė draugišką turnyrą Kipre. Nikosijoje žalgiriečiai iššvaistė 15 taškų pranašumą, bet galiausiai įveikė Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą 85:84 (14:21, 27:16, 28:25, 16:22).

Pirmosiose atakose Rolandas Šmitas dukart po krepšiu surado Kevarriusą Hayesą (4:5), bet triskart netaikliai atakavo iš toli, kuo naudojosi varžovai – 5:15. K.Hayesas įdėjo po Dovydo Giedraičio perdavimo, 5 taškus iš eilės pelnė Arnas Butkevičius, netaiklų metimą kartojo Laurynas Birutis – 14:21.

Prametę visus 7 tritaškius pirmajame kėlinyje antrąjį žalgiriečiai pradėjo Brady Maneko, Edgaro Ulanovo ir Danieliaus Lavrinovičiaus taikliais šūviais – 23:28. Iš baudos aikštelės tiksliai metė Lukas Lekavičius ir Keenanas Evansas, E.Ulanovas pridėjo baudų metimus, o po R.Šmito 4 taškų „Žalgiris“ jau buvo priekyje 36:33. Antrąjį kėlinį užbaigė K.Evanso baudų metimai ir E.Ulanovo tritaškis – 41:37.

Trečiojo kėlinio pradžioje A.Butkevičius smeigė tritaškį, L.Birutis pelnė 5 taškus iš eilės – 49:41. B.Manekas ir L.Birutis įmetė po 1 baudą, po krepšiu prasiveržė Nazas Mitrou-Longas, o B.Maneko tritaškis ir A.Butkevičiaus perimtas kamuolys augino skirtumą iki dviženklio – 58:48. N.Mitrou-Longas rinko 5 taškus iš eilės, R.Šmitas realizavo baudas, E.Ulanovas pridėjo 4 taškus ir „Žalgiris“ pirmavo 69:54. Tiesa, kėlinį 8 taškais be atsako užbaigė varžovai – 69:62.

R.Šmitas atidarė ketvirtąjį kėlinį, bet per kitas 5 minutes Kauno komandai taškus nuo baudų metimo linijos pelnė tik E.Ulanovas, todėl „Crvena Zvezda“ persvėrė rezultatą – 73:75. Dvigubą dublį rinkęs L.Birutis buvo išvedęs žalgiriečius į priekį (76:75), bet varžovai rado savo ginklų – 78:82. Tuomet iniciatyvos ėmėsi L.Lekavičius, pataikęs tritaškį ir po E.Ulanovo baudos metimo prasiveržęs su pražanga. Žalgiriečiai apsigynė nuo paskutinės serbų atakos ir šventė pergalę 85:84.

„Žalgiris“: E.Ulanovas 16, A.Butkevičius 12 (3 per. kam.), L.Birutis 11 (12 atk. kam.), L.Lekavičius 8, R.Šmitas 8, K.Evansas 7 (4 rez. perd., 3 per. kam.), B.Manekas 7 (5 atk. kam.), N.Mitrou-Longas 7, K.Hayesas 6, D.Lavrinovičius 3, T.Dimša 0, D.Giedraitis 0.

„Crvena Zvezda“: R.Giedraitis 19 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Tobey 18, N.Nedovičius 13 (5 rez. perd., 3 per. kam.).

Komentarai

  1. Nežinau

    ar dar kas nors blogesnio galėjo atsitikti nei kad atsitiko su Ignu, kur klubo vertybės?

  2. 《》《》《》

    Nu žmogui dzin ant Žalgirio. Oli tiek babkiu ant stalo padejo, tas ir kelia sparnus.

  3. :(

    Tai kada paskelbsit apie Brazdeikio išėjimą? Bet turbūt labai sunku paaiškinti, kaip save gerbiantis klubas gali prieš pat sezono pradžią paleist vieną iš savo lyderių ir taip susilpninti savo komandą. Įsivaizduoju, kokia dabar yra kitų komandos žaidėjų būsena. Tai yra didžiulis psichologinis smūgis komandai ir fanams. Sezono pradžia yra visiškai suknista ir net nežinia, ko dar laukt toliau, nes tokie dalykai vyksta ne be priežasties, matyt yra kažkas negerai komandos viduje. O kai klubui vadovauja toks visiškai nepatyręs vadovas, tai gero nelauk. Janki, skambink PM, gal vis dėlto duos kokį patarimą, kaip suktis iš šitos situacijos. Žiauriai sunervino. Bet viskas iki šiol buvo per gerai, kad būtų tiesa. Sveiki sugrįžę į realybę.

  4. Tai

    kad Žalgiris ruošėsi mokėt 750, o oly per du metus 1800, tai kur cia beprotiškai pinigai?

  5. LOL

    Jus atsilupe, Brazdeikis pats parode nora keltis i Oly. Jai nebutu norějas nieks nebutu paleides. Ant kiek reik but bukapročiu kad ji per prievarta laikyti. Čia vienas pusdurnis rašantis, ta ir darytu :)

  6. q

    nemaza tikimybe kad tas brazdeikis komandai buvo kaip penkta koja, manau jam isejus greit prades lyst visokiu dalyku apie kuriuos niekas iki siol nekalbejo. klubas prieme sita sprendima pilnai viska ivertine, todel nors siuo metu komandai ir fanams sukretimas, bet ilgainiui viskas tikrai gali iseiti i nauda, bent jau pinigine prasme tai tikrai.

  7. To q

    Butent

  8. Audrius

    Gaila, bet klubas be stuburo ir tie 500k dar ne viskas. Surenki gera komanda, kuri tikrai gali tureti gera sezona ir parduoti savo lyderi pries pat sezono pradzia!?!? Ka tu dabar gausi, kad ir uz didelius pinigus? Imsit Prepeliciu, kuris vos pasivelka ir Valencijai nebuvo reikalingas? Ir nesvaikit, kad “kam laikyt nemotyvuota zaideja, jei nori isvykt?” Cia ne vaiku darzelis, zinojo ka pasiraso ir buvo visi deadline’ai. Reikia klubui ir save gerbti. O abonementu turetojams cia spjuvis i veida. Fanams rezultatu reikia, o ne zinojimo, kad banke klubas turi papildomus kelis simtus tukstanciu. Pikta ir skaudu.

  9. Audrius2

    500 + Iggio alga

  10. Taigi

    ir idomiausia ar pats br norėjo išeiti, ir kodėl norėjo, nes ne atlyginime čia esmė

  11. Ignas

    Cia daugiau idomu suzinot ir is Brazdeikio sprendimo aisku cia ir Agentas dalivauja bet ir Zalgirio klubas turi patvirtint Lryte rase kad ir pats norejo pakeisti komanda pries sezona kur logika ka Vasara Oly veike kai buvo terminas iki Liepos 20 baigesi isejimo langas juk nebutinai kad I NBA

  12. 💚💚💚

    Apmaudžiausia, kad su Ignu išsiskiriama dabar… O juk buvo lojalių žmonių, kurie vasarą norėjo likti komandoje… Ech…

  13. To Andrius

    Tu kokiam pasauli gyveni? Va tu ir esi vaiku darželis. Iš to pačio IP adreso su skirtyngais nickais rašydamas. Menkink kiek nori ta organizacija, gal no to tu pasitenkyni :)

  14. Nejuokauk > Tai

    3 metai 3 lemai. Tipo mažas skirtumas?

  15. Oly

    Nori matyt Brazdeiki Oly Treneris

  16. Aha

    Tai gal dar kokiai komandai ko nors iš mūsų žaidėjų reikia ? Tegul tik kreipiasi, samarietis Žalgiriukas visiems padės. Dar va Evanso gal kam reikia, ar Ulanovo ? Jau prasidėjus sezonui palaeist vieną iš lyderių yra nelogiška. Nors iš Žalgirio vadovybės protingų sprendimų jau senai nematyt, tik insaideriai ir neskoningi logotipai jiems svarbiausia. Įdomų čia Jankūnas tokius dalykus palaimino ar Motiejūnas iš Barcelonos reikalus reguliuoja.

  17. BBD meras

    Ko čia pergyvenat dėl tos ryžos barzdos. Kai nebuvo kam pernai žaist, tai buvo lyderis, o šiaip tai medžio alpinistas iš jo

  18. To Aha

    Baik verkti myžniuk, sisiuoji verdančiu kas abtram komentare. Toks popa ir nuskriaustas kad graudu skaityti. Labai tikiuosi kad tu ne Žalgirio fanas, o tik čia primeti ji. Tavo nickas čia bus dabar Popa :)