„Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo svečius iš Pasvalio 15

Kauno „Žalgirio“ (3-0) krepšininkai pirmosiose sezono rungtynėse „Žalgirio“ arenoje šventė pergalę. Sekmadienį žalgiriečiai nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (0-3) komandą 78:68 (23:23, 15:22, 15:16, 25:7).

Rungtynes dėl šonkaulių sumušimo praleidžiant Kevarriusui Hayesui, jo vietoje startavęs Danielius Lavrinovičius pelnė pirmuosius 10 taškų – 10:5. Keenanas Evansas smeigė tritaškį (13:7), bet Brandono Tabbo vedini svečiai rinko 8 taškus be atsako – 13:15. Arnas Butkevičius įmetė 5 taškus ir atliko rezultatyvius perdavimus Laurynui Biručiui ir Tomui Dimšai – 23:23.

Antrajame kėlinyje L.Birutis ir jį keitęs D.Lavrinovičius rinko po 4 taškus (32:37). Pasvalio krepšininkai ir toliau rado kelius link žalgiriečių krepšio (32:41), todėl Kazys Maksvytis prašė minutės pertraukėlės, po kurios L.Birutis pelnė 4 taškus, po krepšiu prasiveržė A.Butkevičius – 38:41. Pirmąją mačo pusę sėkmingiau užbaigė svečiai – 38:45.

Kauniečiai vangiai pradėjo ir trečiąjį kėlinį (38:52), kol galiausiai tylą nutraukė savo pirmuosius taškus pelnę Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas – 44:52. L.Birutis gerai grūmėsi po krepšiu, E.Ulanovas realizavo 4 baudas, o Nazas Mitrou-Longas tritaškiu užbaigė trečiąjį kėlinį – 53:61.

Lemiamą ketvirtį žalgiriečiai pradėjo geležine gynyba. Kitoje aikštės pusėje N.Mitrou-Longas rinko 5 taškus ir dalijo rezultatyvius perdavimus D.Lavrinovičiui ir A.Butkevičiui (63:61). Pirmuosius savo taškus po A.Butkevičiaus perdavimų pelnė Dovydas Giedraitis ir Rolandas Šmitas, o spurtą 16:0 užbaigė E.Ulanovas – 69:61. Rungtynes uždarė R.Šmito 4 taškai, N.Mitrou-Longo tritaškis ir K.Evanso prasiveržimas – 78:68.

„Žalgiris“: D.Lavrinovičius 16, L.Birutis 12 (12 atk. kam.), N.Mitrou-Longas 11 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), A.Butkevičius 10 (5 atk. kam., 5 rez. perd., 3 per. kam.), E.Ulanovas 8, K.Evansas 6, R.Šmitas 6 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 4, T.Dimša 3, D.Giedraitis 2, B.Manekas 0.

„Pieno žvaigždės“: B.Tabbas 26 (6/12 trit., 5 per. kam.), K.Jackas 13 (6 atk. kam.), A.Sidarevičius 8.

Komentarai

  1. 709

    Su pergalinga sezono pradzia namie!

  2. Corry Higginsas kada bus ?

    Pastiprinimo reikia,kol susižais,nes eurolygoj kiekviena pergalė svarbi sezono pabaigoj būna.
    Atrodo komanda labai nekaip kolkas lkle.

  3. Audrius

    D.Lavrinovičius zaide labai gerai. Jei treneris duotu daugiau minuciu Danielius tikrai suringtu 25!!!

  4. Darius

    pirma karta si sezona prisiverciau paziureti Zalgiri. Nuo 2 kelinio. Kazkas aiksteleje begiojo, kazka dare, viena komanda imitavo Zalgiri, bande apsimesti ja. Bet sirgaliai nesuprato, kad tai ne Zalgiris, jie galvojo, kad tai Zalgiris. Dalis ju jau apsirenge nauja atributika su ispaisytu pampersu, dalis mojavo kazkodel naujais juodais salikais, buvo pasipuose juodomis Zalgirio maikemis. Jiems taip gerai. Dabar Zalgiris yra zaliai baltai juodas. Nors labiau juodas, dauguma atributikos juoda. Ant aprangos kol kas juodos spalvos tik nedaug, bet bus daugiau. Sirgaliams tinka ir patinka. Man pastoviai irgi ivairiomis progomis padovanoja Zalgirio atributikos. Nesenai gavau juoda Zalgirio maike ir juodas kojines. Ka gi, reikes visus ispeti, kad daugiau nieko su Zalgirio vardu man nepirktu, nes nupirks su tuo pampersu juodame fone.

  5. Zalgiris

    Maksvytis atskleide jog Zalgiris is pradziu viliojo zaidejus is kitu Eurolygos komandu bet tai padaryti nepavyko idomu is kuriu komandu bande viliot zaidejus na per daug klaidu susikalbejimo reikia taisyt klaidas pries Eurolyga.

  6. :(

    Komanda nei fiziskai, nei mentaliai neatrodo pasiruosus Eurolygos sezonui. Panasu, kad Brazdeikio isejimas gerokai psichologiskai isbalansavo komanda. Labai daug nerimo pries Eurolyga. Apskritai nesuprantu, kodel cia buvo tiek daug hype’o ir svaigimo apie top8. Zalgiris neatrodo stipresnis nei buvo praejusi sezona, nes Evansas dar toli iki tos formos, kokia turejo iki traumos, Brazdeikio nebera. Nazas atrodo nestabilus, turintis bedu su sprendimu priemimu ir megstantis kartais pamest galva ir pradet siautet ne vietoj ir ne laiku. Visi kiti yra tokie, kokie yra, geresni nuo pernai nepatapo. Bet, svarbiausia, Zalgiris si sezona nebeturi vieno labai svarbaus elemento – netiketumo faktoriaus. Visi zino, ka Zalgiris nuveike praejusiam sezone ir dabar bus vertinamas rimtai. Pasiekti bent panasiu rezultatu bus velniskai sunku, ypac jei nebus gero papildymo.

  7. ...

    Nežinau, bet man atrodo, kad šita komanda yra labai nemotyvuota LKL rungtynėms. Arba kitas variantas, kad čia jų toks lygis ir Eurolygai jie dar visiškai nepasiruošę. Na greitai pamatysim. Bet jei jie tikisi su tokiU žaidimu ir Eurolygoj pasirodyt, tai tada liūdni reikalai laukia.

  8. Nerijus

    Viskas bus gerai. Vakar pažaidė karštą bulvę, nesumetė baudų ir daug klaidų. Yra laiko pasitaisyt iki ketvirtadienio. Geriau šaltas dušas dabar nei EL. Manau žaidėjai patys pamatė kad pjauna grybą ir kiekvienas asmeniškai susiims.

  9. Paulius

    Vakar rungtynes siaubas buvo,prieš Pasvalį,be jų lyderio :) motyvacijos 0 ar kas jiems.Atrodo dauguma per vasarą pailsėja turėtu būti.Utenoje praeitas rungtynes gyvai mačiau,nu ne tas Žalgiris…Kolkas labai nusivylęs Longo žaidimu,nieko nepataiko,klaidos..
    Ulanovas kaškur dingęs..
    Ewansas logiška po traumos,tai nėra ką norėti iš jo..
    Komandos lyderis Brazdeikis paleistas ir į jo vietą nieko nera kolkas…Sezono startas su Virtus,Zvezda..Tokias komandas reikia imti,nes gale sezono gali tekt su jom konkuruoti…
    Kolkas žaidimas nedžiugina.Kol naujokas atsiradęs dar pripras,pritaps..o kada jis bus ? Parduoti greit mokat o nupirkti..
    Iš eurolygos komandų nepavyko išpirkti,nes norima perimti be išpirkų,tai Brazdeikį irgi be išpirkos atidavėt ?
    Kaip galima nupirkti norimą gerą žaidėja be išpirkos ?

  10. Pauliau

    Nei tu žinai ka siulě nei ka, ar tu derybas del žaiděju vedi? Vel ašaros ir verkimaa, nors nieko nepralaiměta. Man toks kaikuriu luzeriu mentalitas, tik parodo kas jus gyvenime ir ašarělěs esat.

  11. taip

    rasineja kas ant seiles uzeina, is kur tu zinai ka norejo imti ir tuo labiau kad be ispirkos? Esu tikras kad neatsakysi

  12. siuo

    atveju pritariu dariui, komandos spalvos keiciasi i juoda balta , matyt greitai panasios aprangos bus i newcastle, arba juventus turino klubu

  13. Jusu palata šalia? > siuo

    Ar tikrai panašios :) Bus? Kada? Ar čia tu pritari sau atrašydamas :) Jokios logikos tavo komentare.

  14. Koks

    Tavo reikalas, ligoni, ar jau nusipirkai Žalgirio kaukę, susistiprinai saugia johnson kvakcina ? QR kodą prasitęsei ?

  15. Paulius to Pauliau to taip

    Rašau,ką esu perskaitęs,kaškur žiniasklaidoj,o ne ant seilės kaip tu rašai :)
    Apie Grigonį buvo kalbėta,Žalgiris siūlė Pao periimti jį be išpirkos.Tai tiesa ar ne,nežinau,tiesiog skaites tokia info interneto platybėse..
    O ašarėlės,ašarėlėm , norisi žaidėjo tiesiog,norisi pergalių,lyderis parduotas,norisi,kad nebūtų tuščia jo vieta,kol bus eurolygos pirmos kovos,su tomis komandomis kurias galima būtų tikrai pasiimti..Kad baigiantis sezonui nepritrūktų tos vienos pergalės..