Dukart 15 taškų deficitą naikinęs „Žalgiris“ Eurolygos sezoną pradėjo pergale Bolonijoje 41

Kauno „Žalgiris“ (1-0) pergalingai pradėjo Eurolygos sezoną. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje panaikino dviženklį deficitą ir rezultatu 82:79 (15:23, 22:19, 21:23, 24:14) palaužė Bolonijos „Virtus“ (0-1) komandą.

Dvikovą žalgiriečiai pradėjo užtikrintai, kadangi keturis taškus surinko Keenanas Evansas, o Edgaras Ulanovas ir Tomas Dimša pataikė po tritaškį – 10:2. Tiesa, po minutės pertraukėlės kauniečiai įstrigo, tenkinosi tik taikliu K.Evanso tolimu metimu ir Lauryno Biručio dvitaškiu, pralaimėjo atkarpą 5:21 bei jau vijosi varžovus – 15:23.

Dvitaškį su varžovo pražanga greitoje atakoje įmetė Arnas Butkevičius, dvitaškį pridėjo L.Birutis, o Nazas Mitrou-Longas smeigė tritaškį – 23:29. K.Evansas pelnė du taškus, varžovai tolo (25:40), bet kėlinio pabaiga vėl klostėsi sėkmingiau. A.Butkevičius vėl pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga, iš toli vėl pataikė N.Mitrou-Longas, o Brady Manekas įmetė du tritaškius iš eilės – 37:42.

Iškart po pertraukos K.Maksvyčio auklėtiniams vos per dvi minutes pavyko išlyginti rezultatą: po du taškus pelnė K.Evansas ir Kevarriusas Hayesas, o T.Dimša pasižymėjo dvitaškiu su varžovo pražanga – 44:44. Iš po krepšio pataikė Rolandas Šmitas, bet dar vieną prastą atkarpą sužaidę svečiai vėl turėjo dviženklį deficitą – 46:58. Lukas Lekavičius realizavo du baudų metimus, E.Ulanovas surinko penkis taškus iš eilės, K.Evansas smeigė tritaškį greitoje atakoje, nelengvą metimą iš po krepšio įmetė R.Šmitas ir skirtumas vėl mažėjo – 58:65.

Po dvitaškį baudos aikštelėje įmetė T.Dimša ir B.Manekas, greitą ataką taikliu metimu užbaigė K.Evansas, o R.Šmitas pelnė du taškus su varžovo pražanga – 67:71. E.Ulanovas varžovo techninę pražangą pavertė tašku nuo baudų metimo linijos, iš po krepšio taškus įvertė R.Šmitas, o K.Evansas nelengvu tritaškiu vėl išlygino rezultatą – 73:73. Dviem baudų metimais K.Evansas išvedė „Žalgirį“ į priekį, E.Ulanovas pataikė vidutinio nuotolio metimą, K.Evansas paleido dar vieną taiklų tritaškį ir pridėjo baudos metimą, o pergalę baudų metimais įtvirtino R.Šmitas – 82:79.

„Žalgiris“: K.Evansas 25 (4/6 trit., 2 per. kam.), E.Ulanovas 11, R.Šmitas 10, T.Dimša 8, B.Manekas 8, A.Butkevičius 6, N.Mitrou-Longas 6, L.Birutis 4, L.Lekavičius 2, K.Hayesas 2 (8 atk. kam., 2 per. kam.), D.Giedraitis 0.

„Virtus“: J.Mickey 18 (6 atk. kam.), T.Shengelia 17 (4 rez. perd.), O.Dobričius 12, I.Cordinier 12 (9 rez. perd.).

Komentarai

  1. Paulius

    Galvoju,o jeigu Ewansa parduotų..Tai Žalgiris turėtų apie 2,5 mln.pinigų naujiem žaidėjam…
    Sarkazmas čia,visdar nusivyles,kad parduoda tai kas gera ir nieko neranda kuo pakeisti su tais eurais..
    O apie rungtynes,tai laimėjo praloštas,žaidė su daug klaidų,stipresnės komandos taip nedovnos.Ačiū už pergalę!

  2. to Paulius

    tai jo, nereikėjo paleisti žaidėjo, kuris pats nenorėjo Žalgiryje žaisti, reikėjo jam mokėti didžiausią komandoje algą bei atsisakyti didžiausios išpirkos

  3. Nieks

    Neprisigalvok nieks nieko neparduos Senasis gerasis Evans gera matyt MVP 💚🤍

  4. Popa Paulius

    Vis dar nenustoji žliumbti.

  5. 709

    Sveikinu su pergalinga eurolygos pradzia! Manau mes turim palaikyti komanda ta kuri aiksteleje,o ne skaiciuoti pinigus ir agentauti. Tam yra ofisas kuris tuo uzsiima.

  6. Ir vėl

    Perdavimų-klaidų santykis… jei tik turėtume nors vieną gerą įžaidėją…

  7. Sigis

    Taylora reikejo pasilikt,lukutis jau savo atzaide

  8. Rūta

    Ech, būtų Teiloras…

  9. Koks

    Dar palaikyti, komanda su triusikų emblema, Utenos trikotažas kažkoks

  10. Saulius

    Emocijos geros. Pergalė yra pergalė, ar gražiai ar nelabai niekas neatsimins.

  11. sveikinu

    sirgalius su pergale , darbine tokia , bet heisas tai nerealus kaušas , vos per ji negavom.

  12. Darius

    komanda nepaisant to, kad savo simboliu pasirinko pampersa, suzaide kovingai ir net du kartus panaikimo didelius skirtumus. Bet tada heisas italams patnumete gelbejimosi rata ir varzovai gavo sansa.

  13. Darius

    o siaip manau, kad Lietuvos krepsinio beda yra ta, kad Zalgiris turi daug pinigu, kuriuos meto visokiems legionieriams, tipo heisas. Anksciau, kai pinigu nebuvo, komandoje zaide vietiniai jauni zaidejai ir tobulejo, o tada ir Lietuvai medalius iskovodavo. Dabar kiti laikai, vietiniu vietas uzima legionieriai, kurie sudaro beveik puse komandos ir atima tobulejimo galimybes is lietuviu. Taip klubas su pamperso simboliu pasiekia daugiau pergaliu, sutraukia daugiau kortelemis atsiskaitinejanciu ziurovu, bet rinktine jau daug metu nieko nelaimi. Nes ka gali laimeti su Panevezio ar Ryto lygio zaidejais ?

  14. Vardas Auksinis kardas

    Dariui ir Pauliui, o gal cia vienas ir taspats asmuo? Vedaru mulkiai, nekomentuokit cia, graziuoju prasom. PS. Palmyra ir Sulija.

  15. Darius

    noresiu komentuosiu, noresiune, ne tavo reikalas, šlapiaklyne žmoga

  16. Darius

    ps
    kas liecia Pauliaus komentara, as nesiruosiu dekoti uz jokia pergale klubui su pamperso simboliu, kuris ragino testuotis, marmaliuotis, sedeti su antsnukiais, nesiotis qr kodus, o tada visas tas nesamones pamirso ir pradejo bliauti salo ukraini ir finale uzsidejo pamperso logo

  17. Darius

    ps2
    ir dar grynuosius pas save uzdraude. bibi dejau ant tokios organizacijos

  18. Darius

    ps3
    ir dar juodos palvos juostas ant maikiu uzsisiuvo.

  19. Dariui

    Skubi pilti komentarus kol durnyne, tavo palatoje, internetas yra. Impotentas esi su minkštu padarytas išgama.

  20. Darius

    del manes gali nors ir apsisikt

  21. Darius

    ps
    va paksius tai vyras, siko ir tapsnojo. ir as taip darau.

  22. nereikia

    kalbetis su negydomais atvejais , nebent esat patyres psichiatras

  23. To nereikia

    O tu ka cia bandai islauzti, skystaproti?

  24. Kubilius

    Kaip vertino Pazymius tai del Hayes sako nepatobulejo per vasara nors ir atvyko anksciau nors sako 2 sezonas buna geresnis bet manau banguojantis

  25. Auksinis kardas to Daunui

    (noresiu komentuosiu, noresiune, ne tavo reikalas, šlapiaklyne žmoga) Mano reikalas peckeli. Kugeli jaučiu kaip gimei ir lindai is piz..dos, ir pamatei daktara akušeri! Riktelei jam tau suprantama kalba, kiškit mane adgal…Tave ir sukišo. Del to tu toks ir pernešiotas. Šlapenke

  26. Rondae Hollisas-Jeffersonas

    Rondae Hollisas-Jeffersonas

    Kaip toks variantas Žalgiriui ?

  27. Rondae Hollisas-Jeffersonas

    Įdomus vaikis. Tik kaip jam su gynyba?

  28. Variantu

    Daug neblogai butu ir Javonte Green jei iesko 2 3 nera lengva Rast bet turbut daugiau sansu is NBA akrentanciu nei is Europos taures bet norisi kuo greiciau naujoko.🤔

  29. Rondae Hollisas-Jeffersonas

    Javonte Greenas irgi variantas !

  30. Na

    Javonte Green būtų super variantas.

  31. Siandien

    15 val prie Zalgirio arenos GWB rengia akcija palaikyti uzpultam ir kariaujanciam Izraeliui. Bus skanduojama hamas huilo, slava Izraeliu ir korabl hamasa idi nahui. Bus renkamos aukos, jas rinks jokelaitis, ohmaras ir tap in ass, tereikes uzpildyti anketa, kur bus grafa banko korteles numeriui ir kodui irasyti. Mitingo pabaigoje aukstas ir grazus buciuos is fronto linijos atskraidinta Izraelio veliava. Deja, i mitinga paveluos Minedas, taciau po jo jis iskart vyks Izraelin kontroliuoti padeties, o Zalgirio klubas paskelbs pranesima.

  32. LOL

    O daunas atsikělě :)

  33. Jis zoo klientas

    Benzo ir kliju degradas, toliau paišo tik jam suprantamus vemalus. Tevu jo gaila.

  34. Cha cha

    išsidavė su paksium , na dar celofanui pridėkite geru žodžiu

  35. sakyk,

    kaip nori, bet mitingas paremti Izraelintikrai vyks. Vilniuje, Katedros aiksteje spalio 9. Kvieciami visi edukuotieji, nepamirskite qr kodu, kaukiu ir dezinfekcinio.

  36. prie ko

    cia tie mitingai , geriau paskanduojam žalia juoda!

  37. Žalia juoda

    O tai į mitingą dar neštis Ukrainos vėliavą ar jau tik Izraelio ? Tiesa, Vilniaus Žalgiris jau žaidžia su juodomis aprangomis, jeigu ką.

  38. (padekit jam)

    Bet kokiu imbicilu reik buti, kad sneketis ir atrasineti vienas su savim. Ne tave gyditi priverstinai reikia, manau kaskam kantrybe truks ir pasibels tau balti chalatai i duris.

  39. Žalia juoda

    Balvone, tu ip adresus pažiūrėk

  40. i

    mitinga tiktai vodkes neskis, ir pamatysi visas veliavas kokias tik noresi

  41. IP adresas

    Tu aborto skeveldra, kaip rašai iš subiněs piršta išsitrauk.