Tritaškius pro šalį svaidę žalgiriečiai iškovojo pergalę prieš Mažeikių ekipą 17

Kazio Maksvyčio treniruojami Kauno „Žalgirio“ (4-0) krepšininkai iškovojo pergalę „Betasafe-LKL“ čempionate. Šį kartą Lietuvos čempionai Telšiuose rezultatu 73:69 (15:16, 20:27, 10:14, 28:12) įveikė Mažeikių „M Basket–Delamode“ (0-4) ekipą, nors iš toli atakavo vos 20 proc. taiklumu (7/35 tritaškių).

Rungtynės prasidėjo itin nerezultatyviai, o pirmųjų savo taškų žalgiriečiai turėjo laukti ilgiau nei keturias minutes – tuomet baudų metimais pasižymėjo Danielius Lavrinovičius (2:3). Tas pats aukštaūgis dar pataikė tritaškį, Nazas Mitrou-Longas surinko penkis taškus, iš po krepšio įmetė Laurynas Birutis, Keenanas Evansas realizavo du baudų metimus, o Edgaras Ulanovas pridėjo vieną – 15:16.

Penkis taškus iš eilės antrojo kėlinio pradžioje pelnė Lukas Lekavičius, po krepšiu sėkmingai prasiveržė Rolandas Šmitas, o K.Evansas smeigė tritaškį – 25:28. Lengvus taškus po krepšiu surado Tomas Dimša, Brady Manekas surinko penkis taškus, N.Mitrou-Longas realizavo du baudų metimus, vieną pataikė T.Dimša, bet kauniečių deficitas augo – 35:43. 

Po pertraukos svečių bėdos nesibaigė: per pusę kėlinio šešis taškus surinko K.Evansas, tašką pridėjo Dovydas Giedraitis, o deficitas jau siekė dviženklį skaičių – 42:52. Vieną baudos metimą realizavo B.Manekas, du sumetė E.Ulanovas, bet situacija nepakito – 45:57.

Greitoje atakoje dviem taškais pasižymėjo Arnas Butkevičius, E.Ulanovas tašku pavertė techninę varžovo pražangą, R.Šmitas įdėjo iš viršaus, o po septynių K.Evanso taškų rezultatas jau buvo lygus – 57:57. E.Ulanovas iš pradžių įmetė dvitaškį su varžovo pražanga, tuomet taip pat su varžovo pražanga pasižymėjo ir tritaškiu metimu, R.Šmitas įdėjo iš viršaus, iš po krepšio įmetė A.Butkevičius, dar keturis taškus pridėjo E.Ulanovas, o prie baudų metimo linijos stojęs T.Dimša įtvirtino pergalę – 73:69.

„Žalgiris“: K.Evansas 18, E.Ulanovas 15, N.Mitrou-Longas 7 (2 per. kam.), B.Manekas 6 (5 atk. kam.), R.Šmitas 6 (2 per. kam.), L.Lekavičius 5, D.Lavrinovičius 5, A.Butkevičius 4 (8 per. kam.), T.Dimša 4, L.Birutis 2, D.Giedraitis 1, K.Hayesas 0.

„M Basket–Delamode“: M.Gecevičius 17, D.Dolencas 17, K.Bruhnke 11, C.Collinsas 10.

Komentarai

  1. Trojus

    Gėdingas žaidimas. Bukas žaidimas. O kur buvo treneris?

  2. Lkl

    Zalgiris zaidzia su ugnimi jau kelintos runktynes kai Zalgiris lipa is -14 15 ir vangus nusiteikimas

  3. ...

    Bent ant kiek jie padėję ant LKL, net gėda. Tuoj prisižais man atrodo. Kad tik nereikėtų verkt sezono gale namų pranašumą praradus, nes jau pernai pamatėm, kad Kaziukui rytas yra sunkiai įveikiamas riešutėlis.

  4. Save

    Liaupsines treneriu štabas , pasirodo nesuvaldė komandos

  5. To ...

    Kiek tą patį bliausi per visus portalus?

  6. Sigis

    Taylora reikejo palikt nera izaidejo,kaziui sis sezonas paslednas

  7. :(

    Kol kas tai labai liudnas vaizdelis. Tiek nusiteikimo, tiek paties zaidimo prasme. Komanda atrodo neparuosta sezonui ir visiskai nemotyvuota. Panasi i komanda, kuri ne pradeda sezona, o ji damusineja ir yra vieni kitiems atsibode iki gyvo kaulo. Nepanasu i tai, kad islaikytas branduolys duoda kazkokios apciuopiamos naudos. Evansas, aisku, wow, bet visgi jis yra puikus scoreris, combo, bet ne pg. O Zalgiriui verkiant reikia kurybos, reikia tikro pg. Jo neturejom praejusi sezona, neturim ir sita. Gal papildymas turetu but ne sg-sf, o tikras pg, nes tu combo zaideju yra uztektinai. Kazkaip baisoka, galvojant apie rungtynes su Zvezda. Su tokiu Zalgirio zaidimu, koki demonstravo ir rungtynese su Bolonija, pries serbus jokiu sansu. Vieno Evanso benefiso jau neuzteks.

  8. Žalias

    Kam plėsytis,prieš ka če reik ta žaidima rodyt?

  9. Linas

    Liūdnas vaizdas, nes komanda žaidžia tik po vieną kėlinį kolkas LKL’e. Trenerių darbas yra nuteikti komandą visoms rungtynėms. Rungtynes greit visis pamirš, liks tik iškovatas taškas turnyrinėje lentelėje, bet išvadas padaryti privaloma. Žalgirio vadovų vietoj pagalvočiau apie žaidėją ne tik vietoj Brazdeikio, bet ir į priekinę liniją, kuri kolkas atrodo baisiai: tiek Birutis, iš kurio aš nieko nesitikiu, tiek ypač Hayesas. Na ir Šmitas matosi,kad pasėdęs po pasaulio čempionato…

  10. To žalias

    O tai ką čia reikia tą žaidimą slėpti,kad gerai žaidi :) būkųm bidni,bet teisingi.
    Žaliris atrod kraupiai ir tik laiko klausimas,kada nuo kaško gaus lkle,nes visos rungrynes ant ribos,nedaug trūksta,kad gautų.Tavo pasakymas,kam čia rodyti tą žaidimą ?:) tai tipo,gražu žiureti tau buvo vakar tris kėlinius žaidimą ?

  11. nesuprantu

    ko gincijates, zalgiris visada lkl gaudavo kazkiek ir penai ir t.t.Taip pat ir kiti eurolygos klubai gauna nacionalinese. Kas cia tokio naujo ar netiketo kad reiktu pastoviai apie tai rasyti? Svarbu iskovojo pergale ir galiu pazadeti kad pralaimejimu bus taip pat ir si sezona.

  12. Žalia juoda

    Koks logotipas, toks ir grajus.

  13. to Zaliai juodas kvailiuk

    Koks durnius, toks durnynas.

  14. Žalia juoda

    Specialiai parašiau tą komentarą, kad durnelis turėtų ant ko pasiputoti. Išlindo iškart, esi labai nuspėjamas

  15. LOL > Žalia juoda

    O tu tipo proto bokštas :) Čia puspročiu tave visi laiko, bet tau tinka :)

  16. Žalia juoda

    Parašyk šeimininko, kad truputį pailgintų tau grandinę, nes visą laiką loji

  17. Kaunas

    Hamidou Diallo
    Jarettas Culveras
    Kendrickas Nunnas

    Kaškas iš šio trejetuko būtų gadyca !