K.Maksvytis: apie F.Campazzo stabdymą ir dvigubą išvyką į Ispaniją 0

Dominykas Meškauskas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka pirmąją sezono Eurolygos dvigubą savaitę. Kauniečiai lankysis Ispanijoje, kur susitiks su Madrido „Real“ ir Vitorijos „Baskonia“ ekipomis.

Kazys Maksvytis prieš išvykdamas apžvelgė puikiai kol kas rungtyniaujančią „Real“ ekipą ir Facundo Campazzo įtaką jos žaidimui.

„Eurolygos čempionė, tarpsezoniu dar pasipildė F.Campazzo, kuris taip pat yra iš „Real“ sistemos. Visi yra susižaidę, rungtyniauja greitai, gerai dalinasi kamuoliu, atrodo, kad jau dabar visi yra geroje formoje, – kalbėjo K.Maksvytis. – Šiaip Madride yra sunku žaisti, manau, kad laukia sunkios rungtynės.

Bandysime sulėtinti jų žaidimą, jie sumeta labai daug taškų. Nežinau, ar įmanoma juos visiškai uždengti, turbūt bandysime pristabdyti ir patys rasti kelių užpulti.“

Karališkasis klubas pirmajame Eurolygos ture 79:77 įveikė būtent baskus, o antrajame 103:80 nupūtė „Anadolu Efes“. Tuo metu Vitorijos ekipa po pralaimėjimo pirmajame ture atsitiesė ir 91:86 susitvarkė su Berlyno ALBA.

Su „Real“ žalgiriečiai stos į kovą antradienį nuo 21.45 val., o ketvirtadienį su Tado Sedekerskio atstovaujama „Baskonia“ susitiks 21.30 val.

– „Real“ šiame sezone kol kas laimėjo visas devynerias rungtynes. Galima sakyti, kad šiai dienai tai yra geriausiai žaidžianti komanda Europoje? 
– Kiek teko stebėti, turbūt taip. Kaip ir minėjau, jie jaučia vienas kitą, visi yra geroje formoje, sunku net kažką išskirti. Be abejo, visų pirma yra F.Campazzo, Walteris Tavaresas, tas pats Guerschonas Yabusele geroje formoje.

– Kaip F.Campazzo pakeitė „Real“ žaidimą? 
– Pridėjo daug. Gynyboje spaudžia kamuolį, visuomet bando perimti kamuolį, ginasi prieš stipriausius varžovų gynėjus. Puolime pagreitina žaidimą, kamuolys su juo juda greičiau. Sukuria daug progų tiek sau, tiek komandos draugams, paaštrina žaidimą. Jis yra tai, ko jiems tikriausiai labiausiai reikėjo.

– F.Campazzo šiame sezone tik mače su „Baskonia“ nesurinko dviženklio naudingumo (-2 naud. bal.). Ką išmokote iš tų rungtynių? 
– Kaip ir minėjau, turbūt visai sustabdyti neįmanoma. Reikia kažkiek limituoti ar jo prasiveržimus, ar vadovavimą komandoje. Be abejo, turime planą A, jei nepavyks jis, turime kitą planą, bet bandysime limituoti jo žaidimą.

– Lukas Lekavičius tarsi yra tas žaidėjas, kuris yra labai priklausomas nuo to, ką turi pasiūlyti varžovai. Ar F.Campazzo yra tas gynėjas, prieš kurį Lukas galėtų žaisti daugiau?
– Galėtų. Galbūt ir varžovai, ir jų gynybos sistema yra kiek parankesnė Lukui.

– Chusas Mateo pradėjo antrą sezoną už „Real“ vairo. Ar įžvelgiate naujų dalykų, lyginant su praeitu sezonu, ar žaidimo braižas išlieka panašus?
– Tas pats Chusas buvo asistentas, ten buvo ir F.Campazzo, Gabrielis Deckas, jie grįžo į tą pačią sistemą, dauguma žaidėjų ten rungtyniauja ilgą laiką. Toks vaizdas, kad jie žaidžia ir mėgaujasi, nugali ne tik Europos, bet ir NBA komandas. Jie – labai gerame ritme.

– Antrame mače Ispanijoje laukia sąlyginai silpnesnis varžovas. Ar tokių dvigubų savaičių metu nėra taip, kad kartais akcentas yra dedamas ant antrųjų rungtynių?
– Ne. Mes bandome palyginti jėgas, padaryti rotaciją tokią, kad turėtume energijos tiek pirmoms, tiek antroms rungtynėms. Bet išlieka tas pats principas, svarbiausias mačas yra artimiausias. Sužaisime, tada jau žiūrėsime į antrą susitikimą.

– Tadas Sedekerskis sezono pradžioje atrodo puikiai. Kiek džiaugsmo ir tuo pačiu dabar baimės yra dėl jo? 
– Smagu dėl Tado. Šią vasarą turėjome ilgesnį kontaktą. Jis tikrai nenuvylė, aukojo savo atostogas ir žaidė, žaidė gerai. Jis yra universalus, gali žaisti per kelias pozicijas, prideda komandai fiziškumo, išrinktas kapitonu. Smagu dėl jo.

– Ar visi yra pasiruošę žaisti? 
– Taip, vakar (prieš „CBet“) labai gerai pavyko duoti pailsėti Edgarui Ulanovui ir Rolandui Šmitui. Pavyko gerai padalinti ir laiką žaidėjams, kurie nebuvo tokiame gerame ritme. Iš tų ketverių rungtynių maratono dvejos jau praėjo sėkmingai. Tikimės tai pratęsti, nors bus labai sunku.

– Klausimai apie naujoką jau tikriausiai yra pabodę, bet ar yra svarstomas variantas iš viso nesipildyti?
– Nelabai, bet visko gali būti. Manau, kad kai kažką turėsime tiek jus (žurnalistus), tiek visuomenę, tiek ir visus mūsų sirgalius informuosime.

Komentarai