K.Maksvytis apie A.Butkevičiaus netektį prieš rungtynes: „Tai sujaukė mūsų planus“ 0

Kazys Maksvytis su Kauno „Žalgiriu“ Eurolygos trečiojo turo rungtynėse Madride patyrė pirmą sezono nesėkmę (79:93). Po rungtynių, bendraudamas su žiniasklaida, treneris kalbėjo apie pagrindines pralaimėjimo priežastis.

„Prieš „Real“ reikia daugiau kokybės. Sakyčiau abejose pusėse. Jie nėra gera gynybinė komanda, puolime prieš juos galima įmesti daug taškų, be abejo… Pradedant pigiais taškais, antri šansai, gynyba prieš varžovų greitą puolimą. Varžovai turėjo galimybių taip užpulti net po mūsų įmestų taškų. „Pikenrolo“ gynyba, kai jie turi tokį žaidėją kaip Facundo Campazzo, labai sunku juos sustabdyti. Šiandien tos mūsų gynybos, kuri duodavo stabilumą, ir nebuvo“, – tvirtino specialistas.

– Kiek buvo svarbi rungtynių dieną nutikusi Arno Butkevičiaus netektis?
– Suveikė labai. Sujaukė mūsų planus, reikėjo prisitaikyti. Iggy nebelikus komandoje, „trečia“ pozicija pasidarė jautri. Čia liko vienas Edgaras Ulanovas. Matėme, kad turėjome nemažai problemų su Gabrieliu Decku, kadangi, kai nebuvo E.Ulanovo, jį turėjo dengti mažesnis žmogus. Kažkiek planus suveikė, kadangi tai mūsų gynybinis žmogus. Jis turėjo dengtis ir prieš F.Campazzo. Turėjo atlikti ir kitas užduotis.

– Ar toks žaidėjo iškritimas nesignalizuoja, kad reikia skubaus komandos papildymo?
– Žaidėme prieš Eurolygos čempionus. Jų aikštelėje. Tokias vidutines rungtynes sužaidėme. Norint prieš juos laimėti, reikia, visų pirma, talento žaidybine prasme. Gal net ir to papildymo.

– Ar Dovydo Giedraičio pasirodymą starto penkete nulėmė A.Butkevičiaus iškritimas?
Buvo minčių. Prieš tokius greitus gynėjus vienas iš geriausių variantų ir yra Dovis. Kai Anas iškrito, ta opcija dar labiau paaštrėjo.

Komentarai