Vitorijoje laimėjęs K.Maksvytis: „Čia labai sunku žaisti“ 0

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas iš Vitorijos (Ispanija)

Kauno „Žalgiris“ viešnagę Ispanijoje užbaigė solidžia pergale Vitorijoje. Žalgiriečiai įveikė „Baskonia“ 99:82, o po rungtynių treneris Kazys Maksvytis sunkiai tramdė džiaugsmą ir akcentavo pergalės detales.

„Geros mintys, Eurolygoje išvykoje laimėti yra gerai, ypatingai Vitorijoje, – su šypsena veide kalbėjo K.Maksvytis. – Čia labai sunku žaisti, jei skaičiuoti statistiką, tai daugiau „Žalgiris“ pralaimi nei laimi.

Rungtynės su kažkokiais bangavimais, daugiau laimėjome savo puolimo dėka. Kažkiek Howardą antroje pusėje pavyko pristabdyti, o su Moneke gal per daug rizikavome. Rungtynių planas buvo ant jo prasiveržimų ir atkovotų kamuolių, kitose rungtynėse padarysime korekcijas.“

Fantastiškas rungtynes sužaidė Eurolygos debiutantas Brady Manekas. Jis ne tik įmetė 17 taškų, pataikęs visus 5 tritaškius, bet ir atkovojo 14 kamuolių.

K.Maksvytis ne tik buvo laimingas dėl auklėtinio, bet ir nustebo dėl skaičiaus protokole.

„Labai džiugu dėl jo, – auklėtiniu džiaugėsi Maksvytis. – 5 iš 5, yra reikalų sumesti išvykoje. Ne visi laisvi įmestų. Ir ne tik tai. Kažkiek pirmoje pusėje gynyboje gavo, bet labai gerai rinko kamuolius. Mintyse skaičiavau, kad bus 10, bet net 14 (atkovotų kamuolių). Smagu.

Pabaigoje atliko tokį vaidmenį – stovėjo kampe, bet prie jo stovėjo geriausias gynėjas Sedekerskis, negalėjo eiti į pagalbą. Tas vaidmuo irgi buvo labai svarbus.“

– Po vieno Maneko tritaškio atsisukęs į trenerių štabą triumfavote. Turbūt su treneriais irgi ieškote vis naujų būdų, kaip geriau išnaudoti Maneką?
– Ten buvo speciali ATO situacija po minutės pertraukėlės, kurią pasufleravo vienas iš asistentų. Aš padėkojau už gerą mintį.

– Tomas Dimša sakė, kad tai vienas geriausių snaiperių, su kuriuo yra žaidęs. Esate turėjęs geriau pataikantį auklėtinį?
– Vienas iš geresnių. Tomas Delininkaitis panašiai, Artūras Milaknis, nors nedaug jį treniravau. Tikrai aukštoje lentynoje, laisvo negali palikti.

– Kokį riebų pliusą šią savaitę užsidėjo Dovydas Giedraitis?
– Pagyrėme jį, sakėme, kad nesusitaikytų su atsarginio vaidmeniu, gynybinio žaidėjo. Jis turi ginklų ir puolime. Žiūrint į šitas rungtynes, Arnas (Butkevičius) buvo po ligos, tai jam gal ir per greitas yra Howardas. Tai geriausias gynėjas buvo Dovis. Kai pradėjome laikyti Dovį ant jo, išsprendėme nemažai problemų, o dar kai prisidėjo jo puolimas… Smagu dėl jo, dėl Maneko, tas patas Nazas (Mitrou-Longas) vienu metu patempė.

– Tomas Dimša Madride sužaidė tik 10 minučių. Ar jau tuomet žvalgėtės į Vitoriją?
– Žvalgėmės. Kažkiek galvojome, kad su Howardu dirbs Tomas su Doviu. Pradėjome su Tomu, kad atakuotų Howardą, o antra jo pusė buvo arti tobulumo.

– Kaip pavyko apriboti Tado Sedekerskio kovą dėl atkovotų kamuolių?
– Akcentavome tai. Mes turėjome problemų anksčiau dėl atkovotų kamuolių. Negalvoju, kad ir šiandien idealiai kovojome dėl kamuolių. Tadas yra toks žaidėjas, priklausomas nuo kitų ir kai tiek metimų išsimetė Howardas ir Moneke, tai jo vaidmuo sumažėjo.

– Lukas Lekavičius šiandien nežaidė. Tai susiję su nepatogiais oponentais?
– Taip. Kadangi prieš rungtynes dar planas pasikeitė, sužinojome, jog nežais Diopas ir jie pradėjo su metančiu aukštaūgiu, tai buvo daug keitimų ginamaisiais. Ne Luko varžovai. Kitose rungtynėse jis gaus didesnį vaidmenį.

Komentarai