K.Maksvytis apie Valensijos ekipą: „Atvyksta atletiška ir įdomi komanda“ 2

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ po dvigubos savaitės Ispanijoje Eurolygoje grįžta į namų tvirtovę, tačiau nuo Pirėnų pusiasalio klubų nepabėgs. „Žalgirio“ arenoje šią savaitę lankosi Valensijos „Basket“ ekipa.

Alexo Mumbru vadovaujama komanda solidžiai pradėjo sezoną ir tik praėjusią savaitę prieš Stambulo „Anadolu Efes“ patyrė pirmąjį pralaimėjimą Eurolygoje.

Prieš laukiančią dar vieną akistatą su Ispanijos klubu „Žalgirio“ vyr. treneris Kazys Maksvytis vardino būsimo varžovo stiprybes.

„Atvažiuoja stiprus varžovas, esantis gerame ritme, kaip ir mes laimėjęs tris kartus, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Manau, kad jie tarpsezoniu sustiprėjo. Pridėjo atletiškumo, nepaisant netekčių, turi plačią sudėtį.

Labai universali komanda, tipiškas ispaniškas žaidimas, daug ATO situacijų po minutės pertraukėlių. Įdomi komanda, mūsų skautams nėra lengva pasiruošti, tad laukia nelengvas mačas.“

Didelę įtaką Valensijos klubo žaidimui daro naujokai priekinėje linijoje – Semi Ojeleye (13,5 tšk.) ir Brandonas Daviesas (10 tšk.), bet K.Maksvytis pridėjo ir kitus krepšininkus.

„Neblogai žaidžia ir Damienas Inglisas, priekinėje linijoje yra dar su Brady Maneku kartu žaidęs Boubacaras Toure. Tikrai pridėjo dydžio, atletiškumo, turi jie ir metančių iš toli aukštaūgių, nemažai žaidimo ant ūselio. Viena iš daugiausiai Eurolygoje centruojančių komandų. Įdomi komanda“, – dėstė K.Maksvytis.

– Pernai nemažai problemų pridarė Chrisas Jonesas, kurio žaidimas sezono starte banguoja. Turbūt jis išlieka pagrindiniu komandos varikliu?
– Be abejo. Kalbant apie mažiukus, kamuolys dažniausiai būna Joneso rankose. Taip pat yra atsarginis įžaidėjas Stefanas Jovičius, kurį gerai pažįstame iš anksčiau. Turi nemažai ginklų, specialių derinių metikui Kassiusui Robertsonui.

– Pernai Valensija buvo gryna puolimo komanda, bet šiemet gynybos skaičiai yra ženkliai pagerėję. Ar sezono starte skaičiai gali būti apgaulingi?
– Gali būti skaičiai apgaulingi, nes atrodo, kad tai yra daugiau puolimo komanda. Šiuo metu gaunasi atvirkščiai, mes įmetame daugiau taškų, bet ir praleidžiame daugiau. Manau, kad tai lemia, jog jie daug žaidžia pozicinių atakų ir tai sulėtina žaidimą. Taip pat prisideda ir dydis, kas prisideda prie geros gynybos.

– Pernai abu neblogi mačai prieš Valensiją buvo Lukui Lekavičiui. Ar galima sakyti, kad ir šiemet šis varžovas yra parankus Lukui?
– Labai priklauso, kokią gynybą naudoja ir kas žaidžia prieš Luką. Pažiūrėsime, tikimės, kad ta tendencija kartosis.

– Turėjote dvigubą savaitę Eurolygoje ir po to mačą Lietuvoje. Kaip esate patenkintas krūvių paskirstymu?
– Labai esame patenkinti. Turėjome sunkią savaitę, taip pat sunkias rungtynes Kėdaniuose, bet čia jokia nuostaba. Kiek teko matyti, nemažai Eurolygos komandų po to maratono vietinėse pirmenybėse pralaimėjo. Dabar turėjome šiek tiek laisvo laiko, įkvėpėme oro, persigrupavome ir pasiruošėme šioms rungtynėms.

– Ar šiam momentui yra visi sveiki žaidėjai?
– Turime mikrotraumų. Edgarą Ulanovą pataupėme paskutinėse rungtynėse, bet tikiuosi, kad visi žaidėjai rytoj galės žaisti.

– Europoje seka vienas po kito trenerių atleidimai, krito ir Nenadas Čanakas. Kaip jums tokie greiti klubų vadovų sprendimai atrodo iš šono?
– Nekantrūs klubai. (šypsosi) Aš, kaip treneris, turiu iš mūsų pusės kalbėti. Sezono pradžia, tokie greiti atleidimai… Manau, kad čia ne vien trenerio bėda, bet ir klubo.

Komentarai

  1. Pamastymui

    O gal nereikia naujo žaidejo? Yra Mitrou-Long’as, ne ką prastesnis žaidejas už išėjusį. Lukošiūno minutes ir Giedraitis gali gerai panaudot, jau matėm.

    Jei pasitaupius būtų susigražintas Brandon Davies (ar ilgesniam laikui išsaugotas Evans’as), būtų šventė :)

  2. :(

    Valencia labai rimta komanda. Davies, atrodo, atgavęs savo senąją forma. Daužys mūsų priekį. Gynėjus irgi turi įvairiapusiškus. Visi čia užsihaipinę, ypač po rungtynių prieš lavoninę Baskonią, bet Žalgirio žaidimas nėra kažkoks išskirtinai geras. Nenustebsiu visiškai, jei gausimį kaulus.