Pirmoje pusėje varžovus paleidę žalgiriečiai nusileido Valensijos ekipai 29

Kauno „Žalgirio“ (3-2) krepšininkai patyrė antrą nesėkmę šio sezono Eurolygoje. Kazio Maksvyčio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 72:87 (12:20, 18:32, 23:20, 19:15) nusileido Valensijos „Basket“ (4-2) ekipai.

Kiek geriau dvikovą pradėjo svečiai, pirmuosius kauniečių taškus iš po krepšio pelnė Kevarriusas Hayesas, Dovydas Giedraitis taikliai metė iš toli, o Edgaras Ulanovas įmetė dvitaškį – 7:11. Tritaškį smeigė Tomas Dimša, du baudų metimus realizavo Keenanas Evansas, bet kėlinio pabaigoje varžovai vėl padidino atotrūkį – 12:20.

Lukas Lekavičius pataikė iš toli, Rolandas Šmitas du taškus pridėjo po puolime atkovoto kamuolio, bet per keturias kėlinio minutes skirtumas kone padvigubėjo – 17:32. Dar vieną dvitaškį įmetė R.Šmitas, K.Evansas surinko penkis taškus iš eilės, keturis tuomet pridėjo R.Šmitas, dviem pasižymėjo E.Ulanovas, o skirtumas dar labiau augo – 30:52.

Dvitaškį pataikė T.Dimša, vienu metu skirtumas buvo išaugęs ir iki 27 taškų (32:61), dviem taškais su varžovo pražanga pasižymėjo E.Ulanovas, o R.Šmitas pataikė iš toli – 38:61. Dar du taškus įsirašė T.Dimša, po keturis surinko K.Hayesas ir B.Manekas, Laurynas Birutis realizavo du baudų metimus, o kėlinį dvitaškiu su varžovo pražanga užbaigė K.Evansas – 53:72.

Dar du dviejų taškų vertės metimus įmetė K.Hayesas, vieną baudos metimą pataikė Dovydas Giedraitis, o K.Evansas surinko šešis taškus – 64:82. Greitoje atakoje du lengvus taškus įsirašė tas pats K.Evansas, o L.Lekavičius pataikė du tolimus metimus iš eilės – 72:87.

„Žalgiris“: K.Evansas 18 (4 rez. perd., 3 per. kam.), R.Šmitas 11 (6 atk. kam.), K.Hayesas 10, L.Lekavičius 9, T.Dimša 7, E.Ulanovas 7, D.Giedraitis 4, B.Manekas 4, L.Birutis 2, A.Butkevičius 0, N.Mitrou-Longas 0, D.Butka 0.

„Basket“: C.Jonesas 16, J.Harperis 13, B.Daviesas 11, N.Reuversas 11.

Komentarai

  1. Darius

    sprendziant is ziurovu, susirinkusiu arenoje reakciju, rungtynes buvo puikios. O dabar visi kartu : hey hey žalia juoda žalia juoda, hey hey žalua juoda žalia juoda !

  2. :(

    Nu ka, susitikom pirma tikrai gera komanda ir buvom nuleisti ant zemes. Gal jau laikas grizt prie savo pagrindu? Arimo gynyboj, sunkaus juodo darbo, fiziskumo spaudziant varzovus, lipimo ant lentos, nes dabar nuolat pralaimim kova del kamuoliu, kai praejusi sezona buvom vieni is lyderiu sitoj kategorijoj. Ir mums reikia atsarginio pg i pagalba Evansui, nes Mitrou Longas negali izaidinet. Jau geriau statyt Dimsa ar Maksvytis turi kazkaip ismokt isnaudot Lekaviciu. Bet kuriuo atveju, naujokas verkiant reikalingas. Ir tiesiog geda ir liudna matyt tokia pasimetusia komanda. Cia jau reiktu mest akmeni ir i treneriu darza, nes planas, kad ir koks buvo, akivaizdziai nesuveike. Taip zaist savoj arenoj geda. Bet ir ta arena… Kiekviena sezona atmosfera prasteja, vis darosi panasesne i NBA. O kazkada varzovu komandos tikrai nesijausdavo jaukiai, matydavosi tai is varzovu zaideju veidu. Zodziu, sitas pralaimejimas – tai atlygis uz puikybe. Visi, tiek zaidejai, tiek fanai ir visi podcasteriai, o gal net ir treneriai pradejo per gerai apie save, t.y. Zalgiri galvot. Metas atsipeiket ir pradet rimtai dirbt, kol neprasidejo pralaimejimu serija ir nesibaige sold outai.

  3. b

    gal galima ta mitro longa kazkam isnomuot uz dali algos? siai dienai reikia jau ne vieno o dvieju neblogu gyneju, nes sitas begalvis visiskai netempia eurolygos lygio.

  4. Trojus

    Longo zaidimas ir lygis apgailėtinas. Turėjom praeito sezono pabaigoje normalų įžaidėję, bet komplektuojančiam komandą norėjosi parodyti, kad dirba. Štai ir prisidirbo. O gal jį patį (tą komplektuojantį) jau reikia pakeisti? tai juk buvo žinomos Longo galimybės ir silpnybės.

  5. LOL

    Věl vaistu neižgěriai Dariuk Dauniuk.

  6. Romukas

    Neverkit, viskas gerai!…😀🤟💪

  7. Darius

    na ne pirma gera komanda sutikom, pries Reala irgi nebuvo jokiu sansu. Jei jie ruosiasi i top 8, tai pirmiausia turi pradeti luptis, o dabar isejo i rungtynes kaip i baliu, iskart trys klaidos lygioje vietoje. Panasiai kaip lkl rungtynese, nenusiteikia, bet susiima paskutiniame ketvirtyje ir to pergalei uztenka. Labai keista, kad net Eurolygoje taip pradejo ir po puses rungtyniu iskart -22. Labai gerai jie ten apie save visi galvoja, turiu omeny ne tik krepsininkus.

  8. Zal

    Atrodė kaip darželinokai prieš dvyliktokus. Žalgiris turbūt pirmą kartą šiam sezone susidurė su komandą, kuri juos rimtai išanalizavus ir uždarė visus pranašumus. O tada tiesiog buvo pasimetimas ir nežinojimas ką daryt. Ir gal jau laikas būtų pradėti gintis ? Nes gynyba nuo sezono pradžios yra apgailėtina. Va kas būna kai nesigini ir dar nepakrenta. Tikiuosi daugiau nebus tokių rungtynių ir dar savoj arenoj.

  9. Sigis

    Reikia naujoko jai dar šaibas motiejaus šaika neisidalino,ir šaras butu neblogai burokas be smegenu vapše

  10. A G

    labai idomu, kiek ilgai dar kentes Z vadovai su maskvicium. Laikas jau kazka rimtesnio sugalvot

  11. Fanas nuo 1973 m

    Nekreipiant dėmesio į visus darius ir panašius psichiškai nesveikus žmones,kurie laukia nesėkmių,kad galėtu ateiti ir „išsivemt“ taip patenkindami visus savo kompleksus,o per gerus komandos etapus leidžia laiką pasislėpę ar išsiliedami kitur.
    Visgi laukiam vadovybės išvadų,jau praėjo beveik trečdalis pirmo rato ir jau kažkas pradeda matytis.Todėl jau reikia kažką daryti kol dar daug nesugadinta,o ir to darymo rezultatam prireiks laiko.Kaip visi žinom pinigų yra,tad veikiant su protu galima kažkaip situaciją valdyti
    Kai pinigų nebuvo,mes fanai,kiekvienas pagal savo galimybes ir supratimą padėjom,o dabar laukiam reakcijos,kaip ir reaguoja kiekvienas solidus klubas.
    Taigi,nebūkim vatnikais dariais,o palaikykim komandą ir tikėkim jos vadovybės sugebėjimais daryti išvadas.Visada į kalną nebus,bus ir į nuokalnę-svarbu,kad tai nužtruktu.

  12. Zombis paršiukas>fanas 1973

    Va pagarba už toki komentara, matosi tikras fanas.

  13. Zalgiris

    Blogai pasiruosta runktynem dar koks gali but atsipalaidavimas kaip Dimsa I vardinakad sis pralaimejimas geras spyris I uzpakali tai reikia kad daugiau nebutu spyriu

  14. Zalgiris

    Aisku nevien Zalgiris taip prastai suzaide dar Milanas Efes partizan Oly Pao nerodo gero zaidimo

  15. Zalgiris

    Vakar Valencia ka mete viska pataike O zalgirio atakos strigo Kiaura gynyba nei puolime nei gynyboje nieks neveike

  16. Eurolyga

    Net Eurolygos Ekspertas sako kad reikia pastiprinimo

  17. Zalgiris Nazas

    Podcaste Tema Prastas Nazo is ejimas ir dar vienas izaidejas Zalgiryje ?

  18. Asvel

    Jau su Asvel reiktu naujoko reikia intensivint paieskas poto lengviau nebus Rytas Efes Pao Bayern

  19. Nepykit, bet graudu ir truputį juokinga

    Įžaidėjo jie mat ieško… Turėjom tinkamą įžaidėją, LKL finalo MVP. Visi prašė jį pasilikti „Žalgiryje“, o ir pats norėjo. Bet ne, paleido… Neva per daug įžaidėjų turim… O dabar toje pozicijoje ir ne tik toje Evansas vienas plėšosi, kol vėl traumą gaus. Na, ką padarysi… Sėkmės, vyrai, rytoj, nes į „Lietkabelį“ puikus treneris sugrįžo.

  20. Darius

    fanas nuo 1973, ar jau nusipirkai juoda Zalgirio salika su pamperso piesiniu ? Matau susiradai sekeju, zombis parsiukas uz tavo komentara jau sikna tau laizo, gatavas sulysti be muilo.

  21. Zombis paršiukas>dariui

    Nu bet tu ir peckelis, kramtyk ka šneki sutriau. Kad poto gailětis tau netektu.

  22. Eurolyga

    Eurolyga per LRT krepsinio Ekspertas pabreze kad galbut Zalgiriui sis pralaimejimas bus naudingas

  23. Jarutis

    Lyg nezino kad ir taip iesko papildymo Krepsinio ekspertas pabreze kad iki siol tokios butinybes nesimate taciau macas su Valencia parode jog naujoko paieska galetu buti aktyvesne

  24. Darius

    e, zombiaparsi, subinlaizy, mars i buda, dar jis bando sudinu liezuviu makaluoti

  25. keista antrastr

    Nusileido.. deja ne, suvalgyti buvo.. Iesko iesko taigi sake Motiejus, kad nuolat bent 5 zaidejai sarase buna kiekvienoj pozicijom, ka kviestis

  26. :(

    Nu labai idomu, kaip ryt atrodys Zalgiris pries Lietkabeli. Ar bus zaideju reakcija ir kokia ji bus? Kad Lietkabelis bus max motyvuotas, tai cia nera ne menkiausios abejones. O Zalgirio problema yra ne tik blogas nusiteikimas, bet ir prastoka forma apskritai. Tiek visos bendrai komandos, tiek ir atskiru zaideju. Gal buvo per daug uzsiliuliuota nuo minties, kad isliko beveik visas branduolys ir i pasiruosima sezonui buvo pasiziureta pro pirstus? Nes komanda sezono pradzioj atrodo prasciau nei atrode pernai. Ir tas branduolio islaikymas atrodo labiau padeda varzovams, nes jie jau zino Zalgirio zaidejus, zino stiliu, derinius, visas silpnybes ir stiprybes. Ir jei varzovas yra pasiruoses, motyvuotas ir rimtai vertina Zalgiri, kaip ta padare Valencia, is Zalgiriuko lieka slapia vieta.

  27. Hawks

    Zalgiris nusitaike Hawks ekipoje runktyniavusi Tyrese’as Martinas

  28. Gintas

    Labai gerai kad pradėjo nors ieškoti. Nes reikia minimum dviejų, nes greičiau reikia atsikratyti Mitru-Longu. Jis netempia Eurolygos,neturi visiškai smegenų.

  29. Kaunas

    Motiejūnas greičiau rasdavo žaidėju nupirkti,nu čia dabar,ieško ieško laukia laukia,eurolygoj žiurejo kol laikas baigėsi registruoti,dabar rašė,kad iki nba sezono starto paims kaška,kas bus laisvi..dabar ko dar laikiat ? Sezono pabaigos gal ?