K.Maksvytis: „Anadolu Efes“ yra žvėris, kuris bet kada gali pabusti“ 14

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ išsiruošė į dar vienas Eurolygos išvykos rungtynes, šį kartą – Stambule. Lietuvos čempionai trečiadienį keliaus į „Anadolu Efes“ tvirtovę, kur ketvirtadienį sužais septintojo turo mačą.

Tai yra viena tų retų Eurolygos išvykų, kada žalgiriečiai skrenda ne su užsakomuoju reisu. Komandos vyr. treneris Kazys Maksvytis atskleidė, jog tai šiek tiek koreguoja pasiruošimą rungtynėms.

„Kažkiek keičiasi pasiruošimas, turėsime viena treniruote mažiau. Reikia daugiau juodesnio darbo padaryti prieš tai ir kitaip išdėlioti savo rutiną“, – aiškino K.Maksvytis.

Būsimas „Žalgirio“ varžovas „Anadolu Efes“ prieš sezoną buvo priskiriamas prie favoritų, tačiau dabar po 6 turų yra iškovojęs vos 2 pergales. K.Maksvytis šio fakto nesureikšmino ir išskyrė varžovų potencialą.

„Važiuojame į išvyką pas varžovą, kuris vis dar ieško savo žaidimo. Jie yra talentingesni puolime nei gynyboje, bet to savo talento, ypatingai puolime, dar neatskleidė, nors jis yra begalinis, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Žinome, kad būrys žaidėjų likę iš čempioniškos komandos. Tokio kalibro varžovas kiekvienose rungtynėse gali iššauti, tad reikės šį kartą neiti į taškų lenktynes, mažinti atakų skaičių, kad rungtynes pradėti nuo gynybos.“

– Atrodė buvote duobelėje, bet savaitgalį užtikrintai laimėjote prieš Vilniaus „Rytą“. Kiek psichologiškai jaučiasi, kad tokia pergalė buvo itin reikalinga?
– Pabandysiu jums paprieštarauti. Ką reiškia duobelė? Kad pralaimėjome ketvirtą kėlinį ASVEL? Čia reiškia duobelė? Sezonas ilgas. Su Valensija tai buvo duobelė, o su ASVEL buvo rungtynių nedidelė atkarpa, kuri mums kainavo pergalę. Tokių skambių pavadinimų kaip duobelės nenorėčiau, kad būtų įvardijama. Turėjome problemų ir su traumelėmis. Komanda, manau, yra gerame lygyje, gal kažkiek buvo atsipalaidavusi, bet duobe tuo nevadinčiau. Nesutinku su ta duobele.

– Apie tas traumeles. Ar po savaitgalio komandoje nėra naujų sveikatos problemų?
– Naujų nėra. Grįžta jau Danielius Lavrinovičius. Kažkokių nedidelių traumelių yra, bet tikimės, kad jos mums nepamaišys ateinančiose rungtynėse.

– Prieš sezoną „Anadolu Efes“ buvo įvardijama tarp favoritų. Kuriose vietose jie stringa labiausiai?
– Manau, kad visur. Pirmiausia, minėjau, kad puolime jie turi labai didelį potencialą, bet net ir čia jo dar neatskleidė. Tai turėtų būti jų arkliukas. Didžiausias netikėtumas, kad jie mažai taškų susimeta. Sakyčiau, kad jie – žvėris, kuris bet kada gali pabusti.

– Labiausiai į akis krenta prasti Willo Clyburno skaičiai (vid. 9,7 tšk., 9,3 naud.). Kas pasikeitė jo vaidmenyje prie Erdemo Cano?
– Atrodo, kad nieko per daug nepasikeitė. Jis žaidžia per kelias pozicijas, kažkiek nukrito procentai ir žaidimo kokybė, bet kad daugiau vertinti, reikia būti viduje.

– Pagrindinis variklis išlieka Shane‘as Larkinas. Kas yra svarbiausia prieš tokio kalibro žaidėją?
– Jis ir Rodrigue‘as Beaubois yra tokie žaidėjai, kurie per vieną atkarpą gali primesti tiek taškų, kad to užtenka išsaugoti skirtumą ir laimėti rungtynes. Reikia apsunkinti jų žaidimą, išlikti susikaupus, sunkiai dirbti 40 minučių. Gal tada sumažinsime jų įtaką.

Komentarai

  1. gy

    Nera zaidimo pas Zalgiri, net ir pries silpniausia Eurolygos komanda, gynyba ir leidziamas varzovams Eurolygoje pelnyti taškų kiekis- tikrai duobele, jei ne duobe.

  2. gy

    Komanda geram lygi? Butkevicius,Lekavicius,Mitru Longas- nuliniai. Uzteks ateinančių 3 -jų rungtynių žmonėms praregėti, kaip neadekvačiai kitiems pieši situaciją.

  3. Maksvyciui

    Ne duobe del Su Asvelio 4 kelinio

  4. Efes

    Su Efes galima kovot kaip virtus daugiau reikia deriniu progu Brady Manek ar tikesimes vel Dimsos gero zaidimo

  5. Sigis

    Kazys zjbl

  6. Na,

    duobelė ar nedidelė atkarpa, bet tai brangiai kainavo – pergalę prieš teoriškai silpniausią Eurolygos komandą ir svarbius taškus lentelėje.

  7. zalias

    kur naujokas i brazdeikio vieta? nuo isvykimo praejo 1,5 menesio, bet vis dar girdim tuos pacius atmazus

  8. ?

    B*** dėjau,ant tokio žaidimo eurolygoj.
    Pamatysit,nuo kitų metu nebebus sold outų,šiemet tai jau išpirkta,kitais metais taip nebebus.

  9. To žalias

    Nesiruošia gi nieko pirkti,sakė,turi potencialo iš praitų metų,bandys žaisti su tuo ką turi kolkas,jei bus labai blogai,ieškos ką pirkti..
    O kai staigiai ieškos,šuda nupirks iš eurocapo :) Nes dabar nba sezonas prasidėjas,eurolyga,rinkoj nieko ir taip įpatingo nėra.

  10. Sk

    Reikia trenerius keisti pirmiause,komanda neturi deriniu

  11. Fanas

    Ulė grybas

  12. Fanas

    Žalgiris neturi tikro komandos kapitono, bet turi tikrą inkarą…

  13. Arvydas

    Kada pasibaiks nuvaryto arklio pasirodymas,Ulė žaidžia 15 minučių be keitimo,vos šliaužia, bet vistiek laikomas aikštėj ir ta nesąmonė tesesl jau 5 erolygos rungtynės,argi treneriai to nemato jis kaip nuvarytas kuinas

  14. Keista

    Maksvytis : „Sakyčiau, kad jie – žvėris, kuris bet kada gali pabusti“. Keista, bet kažkodėl visi „žvėrys“ (ASVEL, Anadolu) pabunda būtent prieš Žalgirį. Paskui vėl eina miegoti …