K.Maksvytis: apie „Panathinaikos“, M.Grigonį ir P.Jankūno filmą 9

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ išvyka į Atėnus pasitinka antrą sezono Eurolygos dvigubą savaitę. Graikijos sostinėje trečiadienį žalgiriečių laukia „Panathinaikos“ klubas.

Tiek „Žalgiris“, tiek „Panathinaikos“ sezonus Eurolygoje pradėjo banguotai ir sužaidus 7 turus turi po 3 pergales.

Prieš laukiantį PAO iššūkį kauniečių vyr. treneris Kazys Maksvytis kalbėjo apie varžovų stiprybes ir gyrė Marių Grigonį.

„Įdomi komanda, praėjusią savaitę žaidėme prieš Stambulo „Anadolu Efes“, dabar jų buvęs treneris yra Atėnuose, tad panašus žaidimo stilius, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Daug metančių žaidėjų, kūrybos laisvos, pikenrolo situacijų.

Jie kažkiek turi netekčių 3-4 pozicijose, bet jas gerai užpildo Kostas Mitoglou, kuris yra vienas pagrindinių žaidėjų. Geroje formoje yra Marius Grigonis, daugiausiai laiko žaidžia, užima trečią poziciją. Be abejo, daug kitų pavojingų žaidėjų, pradedant Kostu Slouku, Jerianu Grantu, Luca Vildoza, po krepšiu galingi aukštaūgiai. Tai – gera, į puolimą orientuota komanda.“

– Treneri, ar, žinant Ergino Atamano braižą, nėra keista, kad sezono starte Eurolygoje PAO turi elitinį šeštą gynybos reitingą?
– Kažkaip jau kelintas varžovas, kuris turėtų būti daugiau puolimo, turi geriausius gynybos reitingus. Kažkiek yra nuostabos, bet gal dar nėra didelės imties.

– Nemažai PAO žaidime sukasi aplink Kosto Slouko ir Mathiaso Lessorto pikenrolus. Kuo šis tandemas yra išskirtinis?
– SK.loukas yra kūrėjas, pikenrolo žaidėjas. Pats renka taškus ir kuria kitiems. Senos europietiškos mokyklos atstovas. Na, o M.Lessortas, su savo energija, gynyba prideda nemažai šitai komandai.

– Paminėjote gerą M.Grigonio žaidimą. Kuriose vietose Atamano komandoje lietuvis yra geriausiai išnaudojamas?
– Visur teko matyti Marių. Ir trečiu, ir antru, ir sunkiojo krašto pozicijoje iš bėdos teko žaisti. Jis gauna daug žaidimo laiko ir matosi, kad yra gerame ritme, pataiko tritaškius. Jis dalijasi lyderio vaidmenį su kitais mažiukais. Reikės jį stabdyti.

– Ar išvykus Ignui Brazdeikiui, buvo minčių, jog į šią vietą būtų galima pasikviesti Grigonį?
– Kai išvyko Ignas, turbūt, nebeturėjome laiko to padaryti. Jei viskas būtų įvykę anksčiau ir Marius nebūtų jau turėjęs didelio vaidmens, galbūt viskas būtų kitaip pasisukę. Kai išvyko Ignas, Marius jau buvo įsipaišęs į komandą, o ir Eurolygos langai užsidarinėjo.

– Koks yra Kendricko Nunno potencialas?
– Jis poroje rungtynių dar tik epizodinį vaidmenį atliko. Matosi, kad jis gali primesti daug taškų. Kažkiek dar turi priprasti prie Eurolygos taisyklių, galbūt su metimų pasirinkimu padirbėti, bet potencialas – beribis.

– Kokia yra Tomo Dimšos situacija?
– Tikimės, kad jis žais. Sekame situaciją diena po dienos ir jis bandys treniruotis bei ruoštis rungtynėms.

– Daugiau klausimų dėl kitų žaidėjų sveikatos nėra?
– Ilgą laiką buvo tai su Arnu Butkevičiumi, bet jis žaidžia. Yra mini traumelių. Dabar pagrindinis klausimas buvo su T.Dimša.

– Ar praėjusi savaitė sugrąžino jus į žaidėjų rinką?
– Buvo rungtynės, kur blogiau sužaidėme. Bet rinkoje mes visada esame, mes ją stebime, tik dabar naujienų neturime.

– Vakar buvote Pauliaus Jankūno filmo premjeroje. Kokie įspūdžiai?
– Man, asmeniškai, buvo dar vienas gerų emocijų, motyvacijos pliūpsnis. Geras filmas, man patiko. Paliesta šeimos, Kauno, Vilniaus-Kauno temos. Mūsų daržo filmas, tad buvo labai smagu žiūrėti. Daug jaudinančių akimirkų. Manau, kad Paulius vertas šito filmo ir tokių emocijų.

– Buvo istorija, kurios nebuvote girdėję apie P.Jankūną?
– Labiausiai patiko jo gestas po vieno laimėto finalo. (juokiasi)

Komentarai

  1. Darius

    idomu ar Maksvytis ras kelia i pergale ? Pries Wolves Evansas suzaide prastai ir to uzteko, kad Zalgiris subyretu puolime ir gautu i kaulus. Taip iseina, kad komanda ya labai priklausoma nuo vieno zmogaus.

  2. Gerbiamas treneri,

    mokykitės iš Nenado Čanako… visko: bendrauti su žaidėjais, valdyti komandą… elementarios krepšinio abėcėlės…

  3. Darius

    Nenadas Čanakas gal ir nebuvo auksciausio lygio krepsininkas, bet zaide Partizan, Alba, kituose klubuose. O Maksvytis zaide megeju lygio krepsini. Kazlauskas, Adomaitis, Kemzura, Kurtinaitis – visi geriausi Lietuvos treneriai zaide profesionaliai, ne taip kaip Maksvytis. Ir tas dalykas, kad zaide tik megejiskai, Kaziui kisa koja. Man atrodo kartais zaidejai zaidima supranta geriau uz treneri.

  4. Dariui

    Būtent taip.

  5. Sk

    Kaziui lakas vykti į Darbėnus ,o ne į Atenus

  6. kolegos

    visiskai su jumis sutinku , i darbenus arba go west

  7. dariui

    Prieš rašydamas „visi geriausi Lietuvos treneriai“ gerai pagalvok. Garastas, Sireika..
    Kaimo bobutės pletkininkės lygis.

  8. To dariui

    Taip, būna išimčių, kai neprofesionalūs krepšininkai tampa gerais treneriais. Deja, tai nepasakytina apie dabartinį „Žalgirio“ vyriausiąjį trenerį ir esmės nekeičia. Žinoma, sėkmės komandai šiandien. Bet… Kad ir kaip susiklostytų šios savaitės rungtynės, pokyčiai „Žalgirio“ trenerių štabe būtini.

  9. Darius

    prie geriausiu lietuviu krepsinio rreneriu, kurie zaide profesionaliai, pamirsau priskirti Jasikeviciu. Kas liecia Sireika, ji nueme po pralaimejimu serijos, o kantrybes taure perpilde Zalgirio pralaimejimas Rytui 30 tasku skirtumu. Be to, ant Sireikos labai pyko Jasikevicius, kuris net neatvyko i 2005 m Eurocemoa. Be to, Sireika apsimelavo, kad Ilgauskas atsisake zaisti uz rinktine, nors pats Zydrunas pasake, kad jam niekas ir nesiule zinodami NBA komandos daktaru draudima jam dar kazkur zaisti vasara.
    kazkada Plunges Olimpa treniravo Genadijus Glikmanas, kuris, kiek as zinau, buvo ledo ritulininkas. Teko matyti viena interviu su juo, kur jis sake, kad jam abi sios sporto sakos labai panasios. Tai isimciu buna ivairiausiu.