K.Maksvytis: apie „Bayern“ stilių ir varžovų lyderį 3

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienio pavakarę parskrido iš Atėnų, o jau penktadienį jų laukia Eurolygos devintojo turo namų rungtynės su Miuncheno „Bayern“.

Kauniečius šiuo metu slegia keturių pralaimėjimų serija Eurolygoje, o artėjantis varžovas būtent tokią seriją nutraukė trečiadienį nugalėdamas Belgrado „Partizan“.

„Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis kalbėdamas apie taip pat tris pergales turinčius bavarus išskyrė jų fiziškumą.

„Bayern“, panašiai kaip mes, išskyrus praėjusias rungtynes, turėjo kelis pralaimėjimus paeiliui. Jie dar yra ieškojimo kelyje, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Labai atletiška, didelė komanda. Pirmaujanti komanda pagal puolime atkovotus kamuolius ir turbūt nieko naujo nepasakysiu, turėsime būti tokie pat fiziški, susitvarkyti kovą dėl kamuolių ir sumažinti savo klaidų skaičių, kad laimėtume.“

– Treneri, minėjote, kad pralaimėjimų atkarpose svarbiausia išlikti komandai kartu. Kaip iš vidaus jaučiate pavyksta to laikytis?
– Ne visada tai pavyksta. Turbūt, kaip ir visiems treneriams, taip ir man. Paskutinėse rungtynėse gana neblogai sekėsi, trūkdavo gal tik koncentracijos, kad atsiplėštume ir įgytume didesnę persvarą. Krepšinis toks ir yra – atkarpų žaidimas.

– Pats prieš porą savaičių sakėte, jog pradžia su Nazu Mitrou-Longu parodė, jog jis yra daugiau antras numeris nei pirmas. Tokiu atveju, galbūt dabar jūsų žvalgymasis rinkoje yra daugiau nukreiptas nebe į antrą numerį, o įžaidėją?
– Be abejo, mes reaguojame į situaciją. Mūsų toks ir buvo planas, kad per rungtynes pasitikrintume, kurioje pozicijoje matome didžiausias spragas.

– Tai dabar daugiau žvalgotės įžaidėjo rinkoje?
– Negaliu dabar pasakyti, esame to procese, bet kyla ir tokių minčių.

– „Bayern“ vasarą įvyko daug permainų, pradedant nuo trenerio, baigiant žaidėjais. Kaip Pablo Laso sekasi įdiegti savo sistemą ir ar yra panašumų su Madrido „Real“?
– Manau, kad yra. Aišku, neturi Walterio Tavareso, bet yra galinga priekinė linija, mažiukai – įdomūs. Komanda turi didelį potencialą.

– Sezono starte Carsenas Edwardsas buvo visų „Fantasy“ žaidėjų siaubu su savo minusiniais pasirodymais, tačiau pastaruoju metu yra vienas pagrindinių bavarų taškų rinkėjų. Kaip šiuo metu atrodo jo žaidimas?
– Šiuo metu jo sportinė forma yra gera. Tipinė situacija su amerikiečių žaidėju, atvykusiu į Eurolygą. Buvo pirmas sezonas apšilimo, priprato prie taisyklių traktavimo ir šiemet žaidžia labai gerai. Aštrus, mažiukas, bet daugiau atakuojantis žaidėjas.

– Vienas įdomesnių vasaros sugrįžimų į Europą – Serge‘as Ibaka. Ar jis ir yra pagrindinė priežastis, kodėl „Bayern“ pirmauja pagal puolime atkovotus kamuolius?
– Galima sakyti, kad taip. Tiek Ibaka, tiek jį keičiantis Gillespie. Ketvirtoje pozicijoje kažkiek neįprastai rungtyniauja Devinas Bookeris, atletiškas aukštaūgis. Tad natūralu, kad su tokia priekine linija jie kontroliuoja lentą.

– Pasaulio čempionai Isaacas Bonga ir Andreasas Obstas trečiadienį nežaidė. Turite žinių dėl jų pasirodymo Kaune?
– Kol kas neturime, sekame situaciją. Žiūrėsime, ar atvažiuos jie. Visko gali būti, bet greičiausiai jie nežais.

– Prieš Atėnus išskyrėte Kostą Mitoglou kaip pagrindinį komandos žmogų. Kas toks yra „Bayern“ gretose?
– Jei išskirti vieną, turbūt rinkčiausi Carseną Edwardsą. Jis įneša vėjo į jų žaidimą, ugnelės. Bet tai nėra vieno žaidėjo komanda, daug skirtingų krepšininkų.

– Laso pirmą kartą treniruoja ne Ispanijos komandą. Iš jūsų patirties, kiek laiko treneriui reikia prisitaikyti užsienyje?
– Yra nemažai iššūkių. Komplektavimas, tas pats rūbinės formavimas, reikia lyderystės, kalba.

– Tai daugiau vokiško ar ispaniško stiliaus komanda?
– Turbūt labiau ispaniško.

Komentarai

  1. Sk

    Treneris gera stogą turi niekas negali išmesti jo

  2. Darius

    o kam ji mest ? Kainuoja pigiai, o arenoje sold outai.

  3. b

    baskonia, asvel, zvezda visos pakeite trenerius ir pagerino zaidima, sitas tuo tarpu nelieciamas ir nepajudinamas..