K.Maksvytis: apie „Olympiacos“ ir naujoko paieškas 3

BasketNews.lt inf.

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prieš mačą su Pirėjo „Olympiacos“ pakomentavo Igno Brazdeikio sezono startą, išsiskyrimą su Nazu Mitrou-Longu ir intensyvesnes naujoko paieškas.

Žalgiriečiai su Graikijos čempionais susidurs penktadienį 21.15 val.

„Viena iš geriausių Eurolygos komandų, – sakė K.Maksvytis. – Skirtingai nei mes, neužtikrintai pradėjo, bet pasiekė pergales pastarosiose rungtynėse. Išlaikė komandos branduolį, išlaikė braižą.

Elitinė Eurolygos komanda su dominuojančiais aukštaūgiais. Susižaidę, gerai judina kamuolį ir viena tų komandų, su kuriomis nėra lengva žaisti.

Manau, kad turėsime sustabdyti jų kamuolio judėjimą, bandyti pristabdyti aukštaūgių dominavimą po krepšiu. Jie ne tik pelno taškus, atkovoja kamuolius, bet ir gerai skirsto perdavimus. Sunki išvyka, bet neturime, kur trauktis, ruošiamės ir bandysime nugalėti.“

Visai neseniai „Žalgiris“ išsiskyrė su N.Mitrou-Longu, kuris iškart pasuko į „Olympiacos“. Ar pastarojo klubo dėmesys pastūmėjo kauniečius skyryboms su gynėju, kuris nepateisino lūkesčių?

„Negaliu komentuoti tos informacijos, kurios nežinau, bet galbūt tai ir pastūmėjo, – sakė K.Maksvytis. – Pasinaudodamas proga pasakysiu, kad Nazas yra geras žaidėjas, geras komandos draugas, juodadarbis tiek aikštėje, tiek už jos ribų, gero charakterio. Tik nei mes buvome patenkinti, nei jis buvo patenkintas (žaidimu). Gaila, bet teko išsiskirti.“

Kauno ekipos vairininkas pridūrė, kad „Žalgiris“ smarkiai dirba, jog į komandą atvyktų bent vienas naujokas.

„Paskubins ir paskubino, – apie N.Mitrou-Longo išvykimo įtaką naujoko paieškoms atsiliepė K.Maksvytis. – Dabar vyksta intensyvios paieškos, nes kol jo (naujoko) nėra, tai fiziškai trūksta tokios pozicijos, patyrusio žaidėjo. Kelerias rungtynes galime atsilaikyti, bet tikrai reikia papildymo ir ties tuo labai dirbame.“

Taip pat K.Maksvytis pažvelgė į I.Brazdeikio žaidimą „Olympiacos“. Kauną palikęs puolėjas Eurolygoje per vid. 14 minučių renka po 3,7 taško ir 1,4 naudingumo balo.

„Nedėkinga pradžia, jis iš mūsų išvažiavo nebūdamas geriausios formos. Po rinktinės dar turėjo traumą, tad įsivažiuoti į ritmą nėra lengva. Ypatingai komandoje, kuri yra susižaidusi, turi savo braižą. Žaidėjas turi prisitaikyti prie šito. Bet manau, kad įsipaišys, turės geresnį vaidmenį bei bus gerai jam ir komandai“, – sakė K.Maksvytis.

Komentarai

  1. Taylora

    Imam Taylora,ir pats rodo nora žaisti už žalius,motyvuotas !

  2. rt

    Zurnalistas klausia apie naujoka i Igno vieta Kazys atsako apie apie naujoka i Mitrolongo vieta. O realiai tai yra vel vartymasis turi atsakyti , kad skubiai iesko 2 naujoku.

  3. Samb

    Jei imat Pangosa tada paimkit Saruna Jasikeviciu kad butu naudos nes kitaip nulis is sito ejimo