K.Maksvytis: apie naujoką ir kelionę į Milaną 1

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Papildymo perimetro linijoje sulaukęs Kauno „Žalgiris“ išsiruošė į Eurolygos išvyką. Lietuvos čempionai ketvirtadienį Milane susikaus su vietos „EA7 Emporio Armani“.

Naujokas Edmondas Sumneris su „Žalgiriu“ dar neskris į Italiją, bet spaudos konferencijoje prieš skrydį vyr. treneris Kazys Maksvytis pateikė komentarą apie komandos naują veidą ir žaidėjo savybes, nulėmusias jo pasikvietimą.

„Mes stebėjome jį ir seniau, – atskleidė K.Maksvytis. – Buvo klausimų dėl jo traumų istorijos, bet tai buvo seniai. Šiaip jo savybės yra greitis. Visų pirma, tikimės, kad jis pagreitins mūsų žaidimą. Matant jo epizodus, dominuoja greito puolimo situacijos. Tikimės, kad su juo greičiau pereisime iš gynybos į puolimą ir pelnysime daugiau lengvų taškų.

Kitas dalykas – dar vienas kamuolio valdytojas. Gal ir nėra elitinis kūrėjas, bet dar vienas žaidėjas, kuris gali pats žaisti perimetre. Jis gali aštrinti žaidimą. Paklausėme nuomonių, žaidė ir su Domantu Saboniu Indianoje.

Gal nereikia tikėtis, kad bus kažkoks superinis taškų rinkėjas ir vienas pats trauks Eurolygoje, bet tai – geras komandinis žaidėjas, su geromis savybėmis, juodadarbis. Jis dar jaunas ir turi galimybių. Paprasčiausiai, tikimės, kad jis mums pridės energijos.“

Paklaustas, ar E.Sumneris daugiau matomas šalia Keenano Evanso, ar jį keisdamas, K.Maksvytis turėjo atsakymą.

„Pažiūrėsime, bet turbūt kartu žaidžiant“, – sakė K.Maksvytis.

„Žalgiris“ tikisi, kad naujokas į Kauną atvyks artimiausiomis dienomis ir jau pasimatys su naujais komandos draugais jiems grįžus iš Milano.

Būsimas „Žalgirio“ varžovas Eurolygos sezoną pradėjo sunkiai, tačiau pastaruoju metu įsibėgėja ir iškovojo dvi užtikrintas pergales – prieš Stambulo „Anadolu Efes“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Kalbėdamas apie „EA7 Emporio Armani“ Maksvytis išskyrė būsimo oponento gynybą, bet pabrėžė ir jų problemą.

„Milanas yra gynybinė komanda, įtaką tam daro trenerio Ettore Messinos braižas. Jie turi problemų su rotacija, ypatingai perimetre, – dėstė K.Maksvytis. – Žaidžia netradiciškai, aukšta sudėtimi. Tas pats Nikola Mirotičius dažnai žaidžia trečioje pozicijoje.

Jie turi daug metančių aukštaūgių, yra pakankamai atletiški, dideli. Tokia nestandartinė komanda.“

– Kaip suprantu, žaidėjų paieškos su vienu naujoku nesibaigia. Kokio profilio krepšininko dar ieškote ir kada tikitės jį turėti?
– Manau, kad visada ieškome. Kažkiek didesnės korekcijos bus perėjimų lange, bet, visų pirma, pažiūrėsime, kaip atrodys naujokas ir kurioje pozicijoje geriausiai tiks. Gal tada bus mums daugiau atsakymų.

– O kas aiškiau dėl Tomo Dimšos situacijos?
– Situacija gerėja, jis jau vakar su mumis treniravosi ir tikimės, kad jis žais Milane.

– Kaip komanda reagavo į pralaimėjimą Klaipėdos „Neptūnui“?
– Reagavo gerai, treniravosi sunkiai, stipriai. Tikiuosi, kad reikalai pagerės.

– Kalbant apie Milano klubą, pastaruoju metu jie pradėjo rinkti pergales. Kas pasikeitė jų žaidime?
– Kaip ir visos E.Messinos komandos, jos naudoja klampią gynybą, turi daug dydžio. Jie dažnai keičia gynybos sistemas, turi nemažai metikų. Pastaruoju metu lyderio vaidmenis pasiėmė Maodo Lo ir Shavonas Shieldsas. Neblogai judina kamuolį, pataikė tritaškius, o kai tai atsitinka, iškart vaizdas pagerėja.

– Pagrindiniai žmonės išlieka Shavonas Shieldsas su Nikola Mirotičiumi. Prieš kokią gynybą jie jaučiasi nepatogiausiai?
– Kaip ir visi žaidėjai. Prieš agresyvią. Pasyvesnės situacijos, žaidimas 1 prieš 1 jiems leidžia jaustis geriau.

– Turbūt N.Mirotičiaus žaidime svarbiausia eliminuoti žaidimą ant ūselio.
– Na, žinote, su N.Mirotičiumi reikia pasirinkti savo nuodus. Yra daug pikenpopų, bet jei pradedi piktnaudžiauti išsikeitimais, tada atsiranda centravimas arba padėčių užsiėmimas po krepšiu. Čia jau reikia patiems pasirinkti, ko labiau norime.

– Įdomi Milane yra Kevino Pangoso situacija. Ar jums, žiūrint iš trenerio perspektyvų ir bendravimo su auklėtiniais kultūros, nėra keista jo situacija Milane?
– Turbūt nekorektiška komentuoti kito trenerio sprendimus, bet K.Pangosą mes matėme „Žalgiryje“, taip pat, kai buvo „Zenit“, teko prieš jį nemažai žaisti. Atrodo, kad jis – elitinis žaidėjas. Bet jie gali geriau į tai atsakyti.

Komentarai

  1. 1

    555