K.Maksvytis: apie „Partizan“ ir „Žalgirio“ rotacijas bei komandos naujoką 3

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį bandys grįžti į pergalių kelią Eurolygoje dvikovoje su Belgrado „Partizan“, tačiau tai padaryti lengva nebus. Serbijos komanda fiksuoja trijų pergalių seriją Eurolygoje ir šiuo metu lygoje su 7 pergalėmis dalijasi 6–10 vietas.

Prieš laukiantį dar vieną mūšį prie savų sirgalių „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis iš pradžių pakalbėjo elitinį „Partizan“ puolimą, o tuomet atskleidė atsiradusias papildomas sudėties problemas.

„Pagal puolimą tai yra viena geriausių komandų, nemažai išprovokuoja pražangų. Labai universali komanda, puolimą galima paaiškinti, kad turi kelis išreikštus lyderius – Keviną Punterį, P.J. Dozierą ir Jamesą Nunnally, – dėstė K.Maksvytis. – Jie yra viena iš retų komandų, kur praktiškai visi žmonės komandos meta tritaškius. Tai leidžia jiems žaisti nestandartines situacijas. „Partizan“ – gerame ritme, bet mes, visų pirma, turime daugiau žiūrėti į save.

Turime nemažai traumų net tarp esančių žaidėjų. Nedas Montvila negalėjo dalyvauti treniruotėse dėl ligos, Edmondas Sumneris po susimušimo nėra visiškai pasveikęs, bet tikiuosi, kad grįš į aikštę. Naujoką, Austiną Hollinsą, šiandien pirmą kartą čiupinėsime treniruotėje. Pažiūrėsime, kokios jis formos atvažiavęs. Turime išspręsti savo problemas ir bandyti duoti kovą „Partizan“.

Lietuvos čempionai ketvirtadienį tikrai versis be Arno Butkevičiaus, Brady Maneko ir Luko Lekavičiaus, tačiau į aikštę turėtų žengti naujokas.

Nors A.Hollinsas dar nesitreniravo su komanda, jis paliko gerą įspūdį iš žmogiškosios pusės.

„Turbūt esu vienas iš tų, kuris jį pažįsta seniausiai, – sakė K.Maksvytis. – Tiek Eurolygoje, tiek Vieningoje lygoje. Jis yra universalus žaidėjas, veteranas su nemaža Europos krepšinio patirtimi. Matosi, kad gerai bendrauja pradedant nuo klubo žiniasklaidos žmonėmis, baigiant treneriais ir žaidėjais. Palieka gerą įspūdį.“

– Pratęsiant E.Sumnerio situaciją. Jis po savaitgalio nesitreniravo?
– Treniravosi, bet tas sumušimas ribojo jo veiksmus. Kol kas negaliu 100 procentų pasakyti, kad jis bus pasiruošęs rungtynėms.

– Ar ketvirtadienį realu A.Hollinsą pamatyti ant parketo?
– Realu. Jam reikėtų dar laiko, bet esame įsprausti į kampą. Tai koreliuos ir su E.Sumnerio pasirodymu.

– Treneri, grįžkime prie senų gerų klausimų, kurie nešė sėkmę. Kokią reakciją treniruotėse pamatėte po mačo su Kėdainių komanda?
– Reakcija tokia, kad vos pavyksta surinkti 5 prieš 5 žmones. Vieni serga, kiti traumuoti. Susitelkimas yra didelis, bet treniruočių procesas nukenčia. Imame žmones iš antros komandos, tada ji kenčia. Bandome susitelkti, darome asmeninius pokalbius ir bandome treniruotis geriausiai, kaip tik galime.

– Kalbant apie varžovus. Pernai tai buvo retas oponentas, kuriam sezone pralaimėjote abu kartus. Ar galima sakyti, kad Željko Obradovičiaus sistema jums yra neparanki?
– Taip. Pernai mačus žiūrėjome, kadangi išlikęs jų branduolys. Šiemet tą tendenciją tikimės pakeisti.

– Tai yra antra rezultatyviausia lygos komanda, atrodo, tendencijos niekuo nepasikeitė nuo pernai. Ar neatrodo, kad Željko pastaraisiais metais tapo visišku puolimo treneriu?
– Šiemet kažkiek skiriasi jų sudėtis. Kažkiek atletiškesnė, pradedant aukštais gynėjais, baigiant universaliai aukštaūgiais. Labai mobili, universali sudėtis. Sakyčiau, kad jų puolimas šiemet yra dar paprastesnis. Jie žaidžia mažiau derinių, bet iš to gauna nemažą naudą.

– „Partizan“ atvyko be kelių žaidėjų, dar dėl kelių yra klaustukas. Žinote jų informaciją?
– Mano nuomone, kad tiek Z.LeDay, tiek J.Nunnally žais. Panašios bėdos tiek pas mus, tiek pas juos. Gal tiek jie, tiek mes žaidžiame Virginijaus Šeškaus žaidimus, pažiūrėsime. (šypsosi)

– Jie laimėjo tik kartą išvykoje. Tai sutapimas?
– Be abejo, jie žymiai geriau žaidžia namuose, su didesniu kontakto lygiu. Dabar mes žaisime namuose, tad tikimės, kad visi kartu išlaikysime „Partizan“ išvykų tendenciją.

– Kokio potencialo žaidėjas yra Bruno Caboclo?
– Milžiniško. Karjeros pradžios panašumų yra su Janu Vesely, abu pradėjo žaisti lengvojo krašto pozicijoje. Dabar žaidžia vidurio puolėjo vietoje, bet vis tiek turi įspūdingus duomenis. Talentingas žaidėjas, kažkiek dar pratinasi prie Europos krepšinio, bet jau duoda didžiulę naudą.

– Kitą savaitę žaisite su Stambulo „Fenerbahce“, kur dreba Dimitrio Itoudžio kėdė. Ar dar stebina tokie vadovų skuboti sprendimai?
– Mes žiūrime savo reikalus, kas pas mus dreba. Šiemet mūsų skautai turi daug papildomo darbo, nes būtent prieš mūsų rungtynes yra pakeičiamas treneris. Tuomet reikia ruoštis naujoms sistemoms.

Komentarai

  1. Nu va

    Sveiki esu zalgirio fanas nuo gimimo bet turiu klausima kodel pilamas visur visada sss ant zalgirio ryto lietkabelio vilku ir t.t.. gal pvz galetu G/W boys

  2. Nu va

    Zalgirio sirgaliu nelekti iki vilniaus varzybu ar kitu ir graziai pasirgti uz komanda ryto su zalgirio marskineliais ir parodyt solidaruma europiniam fronte… gal palis ir kitu komandu fanai rinksis pas mus… priespriesa manau tik tarpusavyje buti…

  3. Laikas tau bičas pasitikrint sveikata

    Paslaugą kurią dažnai vadiname tiesiog “ligonių kasos” iš tiesų reglamentuoja sveikatos draudimo įstatymas, o teisės aktuose ši institucija aprašoma kaip Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos. Lietuvoje veikiančioms teritorinėms ligonių kasoms tenka svarbus vaidmuo užtikrinant, kad privalomuoju sveikatos draudimu apdraustiems žmonėms būtų padengtos jų sveikatos priežiūros išlaidos. Ten ira ir tel. Ir adresai pagal gyvenimo vieta, nepasididžiuok.