P.Jankūnas: „Visiškai pasitikime treneriu Kaziu Maksvyčiu“ 49

Kauno „Žalgirio“ klubas penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje klubo direktorius Paulius Jankūnas bendravo su žiniasklaidos atstovais ir atsakė į aktualiausius žurnalistų klausimus.

Po ketvirtadienio Eurolygos rungtynių viešojoje erdvėje pasirodžius pranešimams apie galimus pokyčius „Žalgirio“ vyr. trenerio poste, penktadienį klubas soc. tinkluose ištransliavo žinutę, kad visiškai pasitiki treneriu Kaziu Maksvyčiu, kuris ir toliau vadovaus komandai.

Tą spaudos konferencijoje patvirtino ir P.Jankūnas.

„Kaip ir skelbėme šiandien, visiškai pasitikime treneriu Kaziu Maksvyčiu, – spaudos konferenciją pradėjo „Žalgirio“ direktorius. – Turime daug pokalbių komandos viduje, šiandien turėjome pokalbių su treneriais, su žaidėjais. Išanalizavome visą situaciją – turime traumuotų žaidėjų, turime du naujokus, kurie neseniai prisijungė, jiems prireiks laiko, kol jie visavertiškai įsijungs į komandą. Po visų pokalbių ir analizių, kurias pasidarėme, tęsiame darbą toliau. Tikimės, kad rezultatai gerės ir toliau dirbsime ties dalykais, kurių mums labiausiai trūksta
– Kokias išvadas komanda turėtų padaryti?
– Šiame sezone nedemonstruojame tokio žaidimo, kokį demonstravome praėjusiais metais. Taip, yra subjektyvių priežasčių – traumos, žaidėjų išvykimai. Komanda pernai buvo žinoma kaip turinti vieną geriausių gynybų, o šiemet ši dalis šlubuoja. Jeigu anksčiau galėdavome remtis gynyba ir, gerai atlikus darbą gynyboje, puolime būdavo lengviau, tai šiais metais mes gynyboje nedirbame iki galo, tada turime nesusikalbėjimą, puolime tada tampa sunkiau.

– Ar tas žaidėjų pokalbis pakeitė vadovybės planus?
– Ne, tikrai pokalbis su žaidėjais vadovybės planų nepakeitė. Pokalbiai su žaidėjais vyksta nuolat. Turėjome pokalbį prieš rungtynes su „Panathinaikos“. Tada tai turėjo teigiamą reakciją, komanda tose rungtynėse atrodė visai kitaip. Taip ir po vakar rungtynių turėjome pokalbį su žaidėjais ir treneriais. Žaidėjai išreiškė savo nuomonę, kad yra ir jų kaltės, ne tik trenerio, kad ir jie yra atsakingi už rezultatus ir tai, kaip mes žaidžiame.

– Jeigu pirmasis pokalbis jau buvo, tai kodėl tuomet po jo spaudos konferencijos nebuvo, o šiandien ją turime? Kokia yra šios dienos žinutė?
– Šiandien žinutė yra ta, kad mes visiškai pasitikime treneriu Kaziu. Viešoje erdvėje atsirado daug nuomonių ir pasvarstymų, kad vienaip ar kitaip turėtų elgtis klubas. Norime išsklaidyti tas nuomones ir parodyti pasitikėjimą treneriu.

– Teigėte, kad visiškai pasitikite treneriu K.Maksvyčiu. Ar teigiate, kad visa pasirodžiusi informacija apie derybas su Šarūnu Jasikevičiumi ir Andrea Trinchieri buvo laužta iš piršto?
– Ne, mes taip neteigiame. Kaip ir visada, bendraujame su agentais, žaidėjais ir kitais treneriais. Ypač tokioje situacijoje, kai komanda buksuoja, žaidžia truputį ne pagal savo galimybes. Natūralu, kad bendraujame su daug skirtingų žmonių.

– Kiek toli buvo pažengusios derybos su A.Trinchieri?
– Negaliu komentuoti šių dalykų. Jeigu faktas įvyksta, jeigu turime kažką oficialaus, mes visada pranešame.

– Ar tiesa, kad Andrea Trinchieri jau šiandien vakare turėjo leistis Kaune?
– Tai yra gandai ir mes tų gandų nekomentuojame. Žinau, kad jūs disponuojate labai plačia informacija, bet kaip ir iki šiol gandų nekomentavome, taip ir dabar.

– Ar yra svarstoma su K.Maksvyčiu sudaryti naują sutartį?
– Tikrai rodome pasitikėjimą K.Maksvyčiu, bet sezonas dar net neįpusėjo. Aišku, dabar yra sunki situacija, tikimės, kad ji pagerės. Ateityje priimsime sprendimus.

– Kokius argumentus krepšininkai išsakė šiandienos pokalbyje?
– Krepšininkai sakė, kad jų netenkina dabartinė situacija, kad jie mato, kur yra mūsų bėdos, kur neužtenka jų pastangų, kur galėtų labiau prisidėti prie komandos rezultatų. Diskusija buvo labai atvira ir smagu, kad jie jaučia, kad situacija nėra gera, kad yra atsakingi. Išreiškė savo mintis ir turėjome labai gerą pokalbį.

– Kaip pats K.Maksvytis reagavo į šią įvykių seką?
– Treneris, kaip ir mes visi, supranta, kad dabar nėra gera situacija kas liečia rezultatus ir komandos žaidimą. Treneriai irgi jaučia įtampą, tai yra normalu. Po pokalbių, viską išsiaiškinus, įtampa turėtų nukristi ir komanda turėtų susijungti.

– Ar po tokios įvykių sekos trenerio klausimas padedamas į šoną?
– Pokalbiai vyksta visada, bet jie dažnesni, kai situacija yra tokia. Taip, mes pasitikime treneriu, leidžiame dabar jam ramiai dirbti, kad rezultatai gerėtų.

Komentarai

  1. Sigis

    Nu tai ruoskites su tuo kaimu viska paeiliui gaut

  2. Aiškiaregis

    Reikia laukti sezono pabaigos ir performuoti komanda. O ir sutartys daliai baigiasi. Ir būtina spręsti klausimą dėl LKL. Žalgiris, Lietkabelis, Vilkai turėtų žaisti 2 ratus, o kitos , kurios sako, kad turi perdaug laisvo laiko, tegu žaidžia kad ir 4 ratus. ką šiuo klausimu nuveikė jankūnas??

  3. o

    o ką galvojate apie trenerio asistentų darbą,ar ne per daug direktorių, kodėl neparuošia komandos rungtynėms, gal juos pradžiai reikėtų peržiūrėti.

  4. tai jis

    ir skiepais sakė visiškai pasitiki, nors ten gal ir nemelavo, o dabar trina

  5. KOCMOC

    tokie dalykai tik bedos užtušavimas, laikinai, esmes neissprende, arba treneris arba vadovybe turejo kristi, nu laukiam toliau bajeriu, faktas ju bus dar ne viena su tokiu cirku, tai dabar zaidejai direktoriai patapo? as nesakau kad itala reikejo imti, jo nereikejo, makaronams ne vieta zalgiri, tik lietuvis turi buti treneris cia faktas, bet tokios maklės labai blogai atrodo, viskas labai blogai kolkas.

  6. Fan

    Janki greičiau rask įžaidėją o ne trenerius kęsti

  7. 709

    Jei darbuotojai vadovauja vadovui-nieko gero nelauk. Tai faktas kuri matome aiksteleje.

  8. Stebėjau šiandien surengtą konferenciją – šou. Žalgirio fanas esu visą savo gyvenimą, tačiau kas įvyko šiandien, sveiku protu nesuvokiama. Tiek melo ir kalbėjimo apie nieką, nebuvau matęs. Ar gerb. Pauliui pritrūko drąsos, ar nemoka dar vadovauti, tačiau tokios konferencijos buvo geriau visai nedaryti. Nesuprantu, kaip žaidėjai gali įtakoti vadovybės sprendimą palikti trenerį, kuris jau faktiškai buvo atleistas ir apgauti jau į Lietuvą skrendantį Andrea Trinchieri, jau nekalbant apie apgautus visus fanus ir žiniasklaidą. Žaidėjams atlyginimą moka kas, Žalgirio organizacija ar Kazys Maksvytis? Jeigu jau nutarei atleisti, taip ir daryk. Čia tik laiko klausimas kada atleisite Maksvytį šį sezoną, tai matoma plika akimi, tai kam tempti gumą. Sekmadienį žaisim su Wolves, kas bus jei ir čia, neduok Dieve, pralaimėsim? Ar vis dar tikėsite Kaziu? Laikas suprasti, kad netempia Kazys šio lygio. Jis labai parankus žaidėjams, ypatingai lietuviams, tokiems kaip Ulanovas, kuris mala šūdą, atsiprašau, o algą gauna kaip superstaras. Jis puikiai supranta, kad prie kito trenerio jis nepasakys, kad treneri nerėkit ant manęs ir t.t. ir žino, kad jei taip žais, sėdės suolo gale.
    Kas šio sukilimo iniciatorius, manau atspėti nesunku.

  9. Rezultatai

    Tai kad matom ne vien Zalgiryje keicia Trenerius duobiu neisvenge

  10. Pozityvu

    Kad Zaidejai tam pasipriesino del Kazio atleidimo ir prisiema Dali kaltes del prasto zaidimo ir visu pokalbiu na po vakar Kazys itampos turejo ir zaidejai turi padaryt isvadas

  11. BBD meras

    Svarbu U-lavonas žais po 35 min ir visi deriniai bus per jį, neprikalusomai ar bus pliusinis, ar minusinis. CIRKAS

  12. Zurnalistai

    Daug zino mato bet ir Zurnalistai prigavo Jankuna del Italo negandu

  13. :(

    Chebra, pradžiai bent jau užsikamšykit visus leakus organizacijoj. Žiauriai nesolidu ir turi labai blogas pasekmes, ką ir matėm šiandien. Tam tikri dalykai, ypač tokie, privalo likt viduje, o ne būt valkiojami viešai, taip griaunant klubo gerą reputaciją. Bet viskas prasideda nuo vadovo, o čia Jankis akivaizdžiai nesusitvarko. Žaidėjai iš pradžių užlipo ant galvos treneriui, o dabar ir vadovams. Tai, ką jie šiandien padarė buvo visiška nepagarba klubui, jo vadovams ir jų priimtiems sprendimams. Net jei ir nepritari, klubas tau moka pinigus už žaidimą. Nepatinka, nutrauki sutartį ir gali varyti į visas keturias puses. Bet kur tau, pinigų niekas nenori atsisakyt, kaip ir nenori netekt sau patogaus trenerio. Tik bendro sėkmingo darbo po visko, kas įvyko, nelabai įsivaizduoju. Kazio pozicijos irgi nesuprantu. Klubo vadovų veiksmai rodo, kad pasitikėjimo nėra, tau jau ieškoma pamaina, bet žaidėjai pakelia maištą ir tu lieki. Bet koks save ir kitus gerbiantis treneris tiesiog pasakytų vadovams, kad nebemato bendro darbo kartu, susitartų dėl išeitinės (manau, Žalgiris tokiu atveju sumokėtų visą likusį sezono atlyginimą) ir išeitų pakelta galva. Ateitų naujas treneris ir gal atneštų naujų vėjų, nes permainų komandai labai reikia. Dabar visa šita agonija dar užsitęs. Po sezono Kazys vis tiek bus atleistas, jei ne dar anksčiau (pvz, praknisus KMT), o didžiosios dalies žaidėjų irgi neliks. Bet pradžiai reikia patyrusio sporto direktoriaus į pagalba Jankiui, kuris laiku priimtų reikiamus sprendimus ir neleistų žaidėjams daryt tokių akibrokštų. Nes laukia daug darbo bandant taisyt klubo reputaciją, kuri šiandien buvo nuleista į klozetą. Čia jau ne koks Schillerio atleidimas, čia daug blogiau. Jau nekalbant apie visą shitstormą ir Žalgirio linčiavimą, kuris prasidės krepšinio portaluose, nes Žalgiris juk išdrįso apkaltint žurnalistus gandų skleidimu, nors oficialiai nepatvirtintos informacijos skleidimas ir yra gandai.

  14. q

    svarbiausia kad zaidejai laimingi. reik tiketis kad po sezono didzioji dalis sitos sutves bus isvaikyta, pradedant nuo ulanovo.

  15. Darius

    del ko Baulius buvo priverstas palikti Maksvyti ? Pats sakai, kad jei zaidejams nepatinka, tai gali nutraukti kontrakta ir ciuozti i visas keturias puses. Ko gero taip ir buvo, zaidejai pasake, kad jiems nepatinka, kad metamas treneris ir tokiu atveju gali atleisti is darbo ir juos. Jie muru stojo uz Kazi ir Baulius prileido pampersa. Kur cia nepagarba klubui ? Ka tu sau manai, kad jei Zalgiris dave kontrakta ir maike, tai isigijo vergu kruva, su kuriais gali daryti ka nori ? Sakai gerbti sudina vadovybe ? Uz ka gerbti melagi Bauliu ? Gerbti kluba ? Pagarba prasideda visu pirma nuo saves ir zaidejai butent ta ir padare. Jie yra vieninteliai, verti pagarbos. Bet jsu salyga, ei pagaliau prades luptis kaip Lietkabelis, o ne pademonstruoti saves isbege zvaigzdunai.

  16. AA

    Vaizdas aikštelėje tikrai blogas ir treneris atrodo išsisėmęs, nuo pirmų minučių su Partizanu matėsi kad skirtingi lygiai visose grandyse ir trenerio bejėgiškumas matėsi ryškiai. Geriausiai yra Kazį atleist ne jokio asmeniškumo ir emocijų. Čia normali praktika kai reikia atsakomybės, kai netenkina rezultatai. Ar kam nors norisi laidot sezoną??? dar pora gavimu tokių ir viskas… Reikia ryžto. Kitaip pradedi galvoti kad yra nešvaru kažkas viduj…

  17. Durniau

    Dariau baik tapetus rašyti, nieks utele to měšlo neskaito.

  18. Fanas

    We are a top 16 Team now !

  19. Jonas

    Trūksta žodžių-muilo opera, o ne konferencija…
    Kvepia nešvarumais….

  20. Basketnews

    Paklausikit podcasta apie Zalgirio reikalu chaosa

  21. :(

    Turkai rašo, kad Calathes į Armani, o Evansas į Fenerį. Jei, tai tiesa, tai ačiū, Šarai, už paskutinę vinį į šio Žalgirio sezono karstą.

  22. Fan

    Especially a press conference where there was nothing new to announce ?!? This press conference was certainly registered and originally intended to introduce a new coach.

  23. q

    pagal tokia ivykiu seka, butu logiska jei pangosas nutuptu pas mus. bet messina lyg ir sake kad armani nepaleis jo. siaip jeigu cia tiesa ir jankis uzdegtu zalia sviesa tokiam perejimui, jo kaip zalgirio gm karjera turetu buti baigta.

  24. Jeigu

    tai tiesa kad jankis uždengė maksvyti kūnu, tai po nauju abu turėtų lėkti, ir dar pasiimt verksnį

  25. Ką o

    TAI DAR EVANSA PARDUOSIT?Nes turkai sako kad tikrai jis atvyks!

  26. Klausimas

    Tai vėl, girdėjome, prekiaujate? Jau Evansą pardavinėjate buvusiam Kauno dievukui? O gal ponas Jasikevičius dar ko nors iš „Žalgirio“ norėtų? Atminkite viena: parduosite Evansą – prarasite nebe pusę fanų…

  27. Neparduos

    Pas Evansa nera numatyta ispirka beto zalgiris neplanuoja paleisti savo lyderio

  28. Wikipedia

    Andrea Trincheri jau buvo irasyta zalgirio klubas

  29. :(

    Paklausiau Bnews podcastą, tai wow. Liūdesys. Koks visiškas bardakas Žalgirio viduj, tai baisu. Jei ir toliau keli žmonės bandys vadovaut, niekaip nesusitardami tarpusavy, kieno žodis paskutinis ir kas už ką yra atsakingas, tai Žalgiris bus sužlugdytas. Žalgirio priešams ir heiteriams Kalėdos šiemet atėjo savaite anksčiau, nes jiems patiems nieko daryt nereikia, pats Žalgiris su tokių nesąmonių darymu labai sėkmingai pradėjo savęs naikinimą. Bent jau klubo kaip profesionalios ir nepriekaištingai veikiančios organizacijos įvaizdis ir reputacija patyrė milžinišką smūgį. Bet čia viskas logiška. Kai neaišku, kas klube yra galva ir priiminėja svarbiausius sprendimus ir už juos atsako, tai ir turim situaciją tokią, kokią turim.

  30. Žalia Balta Amžiams

    Laikas padaryti regstruotus. Nes rašo belenka ir visai ne i tema. Apjuodint, nužemint, gali bent ka? Mes savm kiemie išsikopsim. Bet kas čia per kičas saite? Rašo belenkas, gariunai apsimeta musu fanais. Kyršina visus, nax… Děkit taška nebukit siusi pusi.

  31. Darius

    paziurejau ta konferencija, kur Baulius Jankis kas antra zodi melavo. I klausima kam priklauso Zalgiris melavo, kas nezino Nenori sakyt, nes klubas privatus, o nori, kad visi sirgaliai galvotu, kad tai ju komanda. Bet kai reikia daryti sprendimus, sirgaliai nereikalingi, ka nori, ta daro, pvz pakeite logotipa ir uzveme – priprasit. Aprangas su kazkokiais stanikais padare, juodas juostas uzsiuvo. Paskui juodomis aprangomis zaide, cia jau isvis virsune buvo. Kiekviename zingsnyje nesiskaitymas, o prisidirbe su treneriais surengia melo konferencija.

  32. ispudis

    Aprangos tikrai baisios.logotipas irgi.nesuprantu kam reikejo keisti.tas kuris atsirado paskutinis,lyg panasu gali buti izaideju

  33. KOCMOC

    paneikite informacija kad rengetes parduoti evansa, cia jusu idijotao buu paskutine vinis i karsta, manau sugryztumet i tuos laikus kai pustuste arena budavo.

  34. Mainai

    Nu nezinau ar butu teisinga ? Calathes I Milana Evans I Fenerbache Pangos I Zalgiri

  35. Be abejonės

    Evansas bus parduotas, išmainytas… Nes jeigu ko nors užsimanė ŠARAS, tai viskas…

  36. Dienraštis "Lietuvos rytas"

    „Žalgiris“ svarsto apie K. Evanso pardavimą

  37. Rinka

    Atrodo kad be Evanso daugiau zaideju nera tegul patys Ima Pangosa

  38. KOCMOC

    vis daugiau info islenda kad ruosiates atsiratyti evansu, jus urodai visai neturit garbes jausmo? tokiam kaip evansui ir 1,5 galima pasiulyti kad liktu! vienintelis kuris tempia komanda i prieki, be evanso atsidursit visiskai lenteles dugne net uz albos su asvelio, cia faktas!

  39. KOCMOC

    nuopisos, jusu visos administracijos algos ir jusu kaip jankuno tokio mazgotes mokami algoms is mokesciu moketoju didele dalimi, jus remia savivaldybe ir sitaip nesiskaityti su fanais yra netoliaruotina, kaip greitai zalgiris patapo meslo kruva.

  40. KOCMOC

    manau blaiviai mastantys ir turintys bent kiek orumo tikrai nebeeis i rungtynes, tai reiskia prarandami pinigai uz bilietus, prapisist ne tik evansa, bet kelis lemus uz bilietus padugnus jus nx!

  41. To KOCMOC

    Deja, ir toliau būriais eis, nes minia yra akla, nemąstanti ir stokojanti savigarbos…

  42. Sportando

    Keenan Evans al Centro del Mercato il Barcelona possibile destinazione

  43. Evansas

    Pats turetu likti jei istikimas klubui nuo pernai neuzbaikto sezono

  44. KOCMOC

    va kas atsitinka su klubais kai pradeda vadovauto fiktyviai nieko bendro su vadyba neturintys krepsininkai ir atsiranda klubuose tesonetai kurie neaisku ar ideda i komanda bent milijona??? betvarke baisi

  45. Sigis

    Gal ziemelis dave jankiui šaibu,kad zalgiri suzlugdytu nes kazkokia tragedija darosi

  46. ispudis

    panasu,Zalgiris darosi zaideju prekybos firma.krepsinis nesvarbu.nei cia ka reikejo pirkti,nei parduoti.vistiek sezonas baigtas.aisku tamsiu dabar per daug.koks skitumas ka parduoti.tik Kazio niekas neperka.

  47. Vaiva

    Turėtų pats direktorius prisiimti atsakomybę ir palikti komandą. Pati didžiausia klaida parduoti vieną pagrindinių žaidėjų neturint pamainos, matomai neturi ir kompetetingo kineziterapiauto nes jau per daug traumuotų žaidėjų vienu metu – vadinasi bloga apšilimo programa

  48. Kita sezona

    Reikia performuoti sudeti..
    Keisti Ule Sedekerskiu ar R.Giedraičiu.
    Užsieniečių irgi nieko nebeliks..
    Grigonio norėtūsi,Sedekerskio,R.Giedraičio.
    Dimša pasilikti,Butkevičių.
    Čia būtų Lieguviškas branduolys.

  49. manau

    kad padarytas teisingas sprendimas kad nekeistas treneris vidury „bastos“, nes to pageidavo žaidėjai,reiškia ir jie pripažino savo klaidas.Norėtusi kad būtų peržiūrėtas skautų ir trenerio asistentų bei fizinio pasirengimo tarnautojų darbas iš esmes. K ai kurie jau pavargę atrodo,o jie turėtų suteikti vyr treneriui daug geresnę informaciją apie komandas. Vot tep atrodo žiūrint iš šono.