K.Maksvytis: apie naują „Fenerbahce“ veidą ir į treniruotes sugrįžtančius žalgiriečius 1

Dominykas Meškauskas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ pasitinka dar vieną dvigubą Eurolygos savaitę, kurioje trečiadienį išvykoje susitiks su Stambulo „Fenerbahce“, kurios vairą perėmė Šarūnas Jasikevičius, o penktadienį namuose priims „FC Barcelona“ ekipą.

Prieš išvyką į Stambulą Kazys Maksvytis apžvelgė artimiausią varžovą bei teigė, jog dėl trenerių kaitos pasiruošimas buvo sudėtingesnis.

„Laukia varžovas su pasikeitimais, turbūt į rungtynes ateis su gera energija, gera emocija, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Visų pirma tai bus mentalinė kova, tai – fiziška komanda. Eilinį sykį šį sezoną mūsų skautams yra sunku ruoštis mačui, nes pasikeitė treneris, gali keistis gynybos, puolimo taktika, kažkiek apsunkina tą pasiruošimą. Bet turime, ką turime, ruošiamės. Visų pirma eisime kautis ir žiūrėsime.“

Lietuvos čempionų vairininkas turėjo gerų žinių dėl iš rikiuotės iškritusių žaidėjų, strategas atskleidė, kad į treniruotes grįžo du žaidėjai.

„Žaidėjų sveikata gera, į treniruočių procesą jau grąžinome Luką Lekavičių ir Brady Maneką, – kalbėjo K.Maksvytis. – Be abejo, dar žiūrėsime, ar jie yra tinkami rungtynėms, jie, gal su kažkokiais pataupymais, bet grįžta į bendrų treniruočių procesą.“

– Š.Jasikevičius atvykęs sakė, jog per daug komandos žaidimo nekeis. Ar pirmieji mačai tai patvirtino? 
– Taip. Tikriausiai taip yra protingiau, buvo pirmos Eurolygos rungtynės, tiesiai į jas su viena treniruote, kažko kardinaliai nepakeisi. Manau, kad pasikeitimai bus kažkokie minimalūs. Kol kas jų nebuvo, bet žinote, kažkiek gal pasikeis rotacijos, gal bus keli nauji deriniai.

– Kiek patį asmeniškai nustebino, pradžiugino žinia apie Š.Jasikevičiaus persikėlimą į „Fenerbahce“? 
– Kadangi esu lietuvis, Šaras yra lietuvis treneris, tad pradžiugino.

– Praėjusį sezoną prieš „Fenerbahce“ karjeros rungtynes sužaidė Laurynas Birutis (15 tšk., 27 naud. bal.). Ar tai vis dar yra pranašumas prieš šią komandą?  
– Bandysime išnaudoti Lauryną, žiūrėsime, kaip bus šiemet.

– Lyginant komandų žaidimą, „Žalgiris“ geriausiai Eurolygoje tritaškius metanti komanda, „Fenerbahce“ – viena iš geriausiai perimetre besiginančių. Ar varžovų žaidimo stilius kažkiek keičia jūsų pasiruošimą rungtynėms?
– Nesakyčiau, kad prieš tai „Fenerbahce“ buvo kažkokia labai gynybinė komanda. Mes darysime tą patį, tik kažkiek geriau, kad pasiektume pergalę.

– „Fenerbahce“ šį sezoną nė karto nepralaimėjo namuose. Kaip galima paaiškinti jų smarkiai geresnį žaidimą namie, ir kaip reiks tai pakeisti? 
– Manau, kad bus pagyvėjimas, po visų pasikeitimų ateina kažkoks pagyvėjimas. Kartais tik laikinas, kartais rimtesnis. Bus daug fanų, bus gera energija. Dabar mes žaidžiame išvykoje, jie – namie, reikia tikėtis labai sunkių rungtynių, turėsime su tuo tvarkytis.

– Varžovų komandoje nežymiai rezultatyviausias yra Nigelis Hayesas-Davisas (13,1 tšk.), bet keli žaidėjai renka dviženklius skaičius puolime. Kas jūsų akimis yra pagrindinis „Fenerbahce“ žmogus? 
– Turbūt vieną išskirti būtų neteisinga, aikštelėje žaidžia penki žaidėjai, komandoje yra dvylika. Jie turi universalių žaidėjų, kurie gali žaisti per kelias pozicijas – Nigelį, Dyshawną Pierre‘ą, turi skirtingus aukštaūgius – Jonathaną Motley, Sertačą Šanli. Aišku, ką jau kalbėti apie jų gynėjus – Scottie Wilbekinas, Nickas Calathes, tas pats Tyleris Dorsey man atrodo, kad žaidžia geriau nei prieš tai, dar praleidau Marko Guduričių. Vieną žaidėją išskirti sunku.

– Ar galima sakyti, kad viena pergalė šią dvigubą savaitę būtų neblogas rezultatas? 
– Dabar galvojame apie vienas rungtynes, per jas norime iškovoti vieną pergalę. Kai baigsis šis mačas, galvosime apie kitą. Pastarajame susitikime buvo gera koncentracija, Eurolygoje to gali neužtekti, bet bandysime daryti viską, kad pirmiausia laimėtume tas pirmas rungtynes.

Komentarai

  1. Rimas Kurtinaitis

    ne komanda o išmatų krūva