Šiauliuose – penkta iš eilės „Žalgirio“ pergalė „Betsafe-LKL“ čempionate 13

Kauno „Žalgirio“ (14-2) krepšininkai iškovojo penktą pergalę iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate. Žalgiriečiai Šiauliuose vykusiose rungtynėse rezultatu 87:73 (23:26, 29:13, 17:17, 18:17) įveikė vietos „Šiaulių“ (4-13) klubą.

Po pergalės Saulės mieste „Žalgiris“ sugrįžo į pirmąją čempionato turnyro lentelės vietą. Kauniečiai turi tiek pat pergalių kaip ir Vilniaus „Rytas“, tačiau Andrea Trinchieri auklėtiniai žygiuoja aukščiau dėl tarpusavio susitikime iškovotos pergalės.

Susitikime, kuriame „Žalgiris“ vertėsi be Keenano Evanso ir Edgaro Ulanovo, į rikiuotę sugrįžo Arnas Butkevičius pasirodęs starto penkete. Pirmajame kėlinyje abi komandos keitėsi taikliais metimais, o „Šiauliai“ po Eimanto Stankevičiaus baudų metimų buvo nutolę 6 taškais – 21:15. Žalgiriečiai ėmė geriau stabdyti varžovus, o po pirmojo kėlinio A.Trinchieri treniruojama ekipa atsiliko nežymiai – 23:26.

Po Luko Lekavičiaus, Lauryno Biručio ir Danieliaus Lavrinovičiaus taškų „Žalgiris“ šovė į priekį antrajame kėlinyje – 31:28. Gerai gynęsi žalgiriečiai toliau didino skirtumą, kuris išaugo iki dviženklio po Lauryno Biručio dvitaškio – 41:31. Prie persvaros didinimo dar prisidėjo ir Tomas Dimša su A.Butkevičiumi, o po dviejų kėlinių „Žalgiris“ kontroliavo situaciją – 52:39.

Šiauliečiai po didžiosios pertraukos suaktyvino žaidimą ir ėmė mažinti atsilikimą. Ketvirčio viduryje po Pauliaus Danusevičiaus metimo iš „Žalgirio“ persvaros buvo likę tik 6 taškai – 56:50. Dovydas Giedraitis ir Kevarriusas Hayesas apramino situaciją (61:50), o po trijų kėlinių žalgiriečiai išlaikė 13 taškų pranašumą – 69:56.

Ketvirtajame kėlinyje toliau taškus rinko D.Giedraitis ir L.Birutis (77:63). „Žalgiris“ išlaikė saugų pranašumą ir iškovojo pergalę – 87:73.

„Žalgiris“: L.Birutis 19, D.Giedraitis 13, K.Hayesas 12, L.Lekavičius 10,  A.Hollinsas 8, A.Butkevičius 6, T.Dimša 5, D.Lavrinovičius 5, E.Sumneris 5, B.Manekas 4, R.Šmitas 0.

„Šiauliai“: D.Baslyk 18, P.Danusevičius 14, L.Thorpe 10, E.Stankevičius 10.

Komentarai

  1. 709

    Visus su pergale ir sveikatos Rolandsui.

  2. Disco

    Jo del latviuko neramu. Giedraiti reik mest lauk, toks strakalas apie nieka. Dar už ji išpirka sumokějo. Sirvyti in šita artista out. Haysa ir mest lauk. Sveikatos Smithui.

  3. q

    kad ir kaip nesinori silpnint lietkabelio bet reikia imti sirvydi jau dabar, ispirka neturetu but didele

  4. Birutis

    MPV 💚🤍 Kevarrius Hayes ir tas sugebejo susimest pries Siauliu silpnesne priekine linija

  5. Darius

    boulius jofunkunas geriau mokes pinigus sunmeriui su holinsu, nes jie gi negrai ir amerikonai, negu paims viena Sirvydi, kur zmogus savas, karstas, alkanas ir uz tuos abu kartu sudejus daugiau naudos duotu. Bet ar paims boulius ta Sirvydi ? Iesko zaideju uz Atlanto, o savame kieme nemato. Tokiu kaip holins, haeys ar sunmer ir lkl ne blogesniu galima rasti uz dvigubai pigiau.

  6. Remis

    Neskieskit dėl Sirvydžio, su visa pagarba jam, tikrai nepatrauktų Eurolygoje. Taip, pataiko neblogai, bet kai stipresnė gynyba, taškus renka sunkiai. Be to, pats gynyboje nelabai stengiasi.

  7. To Dariui

    Kokiu reik but balvonu kad iškreipinět vardus ar pavardes? Tave tikrai turbut apmyžo ir nuleido savo laiku, kad tokias pievas rašai. Eik padročonk i kita saita ubage. Komplektuotojas jobanas.

  8. Darius

    o tu kodel rusiskai kieikies, balvone ? Negali be rusu ? As nieko nekraipau, gal pora kartu nepataikiau i klaviatura ir tiek, teslagalvi, o gal kaip noriu taip ir rasau, ne tavo reikalas, mizniau. Boulius yra susiktas apsimelaves meslius, dar as matai jo varda turiu stengtis paradyt teisingai. Nesulauksi.

  9. Zalgiris

    Reiktu tokiu kaip Zvezda Pasieme is G lygos Javonte Smartu

  10. Balvonui Drariui

    O kas tu toks gaidžio ašara? Turi komanda, gal koks GM esi. Koděl tavo nuomoně čia svarbi? Koděl asile toks susireikšmines? Koděl mes turim matyti tokio balvono kaip tu čia sapaliones. Tikiuosi tu vaiku neturi ir neturěsi, nes proto invalidas bauda vaikam. Tokius pedofilus kaip tu reiktu tikrint.

  11. Darius

    kiti portalai skelbia, kad Holinsas jau kraunasi daiktus namo, o Boulius iesko kito zaidejo.

  12. Klausimas

    Kiek bibiačiulpys darius dar inkšč čia?

  13. olena

    congratulations to Ulanovas with the newborn, and wish Shmits good health