A.Trinchieri: apie „Fenerbahce“ iššūkį, apie ryšį su Š.Jasikevičiumi ir skaudžią netektį 0

Dominykas Meškauskas, BasketNews.lt žurnalistas

Andrea Trinchieri pasitinka penktąjį Eurolygos mūšį Kauno „Žalgirio“ gretose. Penktadienį į Lietuvos čempionų tvirtovę atvyks Šarūnas Jasikevičius ir Stambulo „Fenerbahce“. Visgi žalgiriečių strategas spaudos konferenciją prieš artėjantį mačą pradėjo nuo kitos temos.

Italas buvo sukrėstas dėl „Golden State Warriors“ asistento Dejano Milojevičiaus mirties, kuriam sustojo širdis.

„Pirmiausia, norėčiau pakalbėti šiek tiek kita tema, nes esu sukrėstas dėl to, kas įvyko vakar naktį. Dejanas Milojevičius pasitraukė iš pasaulio, buvęs „Golden State Warriors“ asistentas, nuostabus žmogus. Puikiai jį pažinojau, – kalbėjo specialistas. – Mano užuojauta keliauja jo šeimai, tai yra didžiulė netektis krepšiniui, didžiulė netektis visiems, kurie jį pažinojo, nes jis buvo tikrai nuostabus žmogus. Tai, kas nutiko, yra nesąžininga.“

Prakalbęs apie „Fenerbahce“, A.Trinchieri išskyrė talento kiekį Turkijos klube.

„Rytoj žaidžiame prieš „Fenerbahce“, Šaras grįžta namo, – atsiduso A.Trinchieri. – Mums tai yra puikus iššūkis, puiki galimybė sužaisti prieš vieną iš geriausių komandų, kuri žaidžia puikiai, laimi, turi begalę talento – Scottie Wilbekiną, Tylerį Dorsey, Marko Guduričių. Nickas Calathes grįžo į savo „Barcelonos“ formą. Jie turi skirtingus aukštaūgius – atletiškus, metančius. Jie gali žaisti įvairiai.

Jei žiūrėtume į krepšinio pusę, daug šansų neturime, bet viską lems ne tik krepšinio aspektai. Turėsime sausakimšą areną ir bandysime perlipti savo limitus. Darysime visus mažus dalykus, kuriuos galėsime. Svarbiausia bus neprarasti pasitikėjimo, kai dalykai pakryps ne mūsų norima linkme. Tokių momentų bus, nes „Fenerbahce“ yra nuostabi komanda. Taip pat puikiai žinau Šarą, žinau, ką jis gali.“

– Pirmąkart nuo prisijungimo prie „Žalgirio“ turėjote daugiau laiko treniruotėms. Kaip išnaudojote šią galimybę? 
– Turėjome 2 geras treniruotes, norėčiau turėti 20, bet negaliu. Tai yra pradžia, bandome pataisyti tam tikrus dalykus. Jaučiu, kad tobulėjame kiekvieną dieną. Nežinau, ar to pakaks, bet esame teisingame kelyje.

– Esate buvęs stažuotėje pas Šarą, ne viename interviu sakėte, jog tai yra vienas iš jūsų pavyzdžių, iš kurių mokotės. Koks yra jūsų santykis su juo? 
– Visada mėginu būti realistišku, Šarūnas, be jokių abejonių, yra vienas iš 3-4 geriausių trenerių Europoje. Jis buvo neįtikėtinas žaidėjas, bet jį išskiriantis dalykas yra perėjimas iš žaidėjo į trenerio pareigas. Mačiau tai savo akimis. Jis yra neįtikėtinas darbininkas, jis kiekvieną dieną sunkiai dirba. Tai, kuo jis dabar yra, jis pasiekė darbu. Jaučiu jam didžiulę pagarbą.

Turėjome nuostabią seriją prieš porą metų. Kiekviename mače iš abiejų pusių buvo kažkas naujo. Buvo labai įdomu žaisti ir treniruoti. Labai jį mėgstu kaip žmogų, kaip trenerį. Yra daug talentingų trenerių, bet sugebėti talentą perkelti į sunkų, efektyvų darbą – sugeba ne kiekvienas. Ypač, kai buvai superžvaigždė žaidėjas, o jis toks buvo.

– Turėjote 5 mačų seriją prieš Šarą, stažuotę pas jį. Galbūt kažkiek galite nuspėti, suprasti jo mąstymą? 
– Jei aš galiu nuspėti kaip jis mąsto, tuomet jis gali nuspėti, kaip mąstau aš. Tad 1-1.

– Nusprendėte atsisveikinti su Austinu Hollinsu. Ar galite paaiškinti tokio sprendimo priežastis? 
– Pirmiausia, Austinas buvo nuostabus komandos draugas ir žmogus. Jis darė viską, ką galėjo, kad mums padėtų. Sprendimas buvo labai sudėtingas. Bet sugrįžus Arnui (Butkevičiui), jo pozicijoje turime daug žaidėjų, tad kartais mažiau yra daugiau.

– Ar ieškosite žaidėjo į jo vietą? 
– Turiu be galo daug darbo, tikrai nesu tinkamas asmuo šiam klausimui. Esu įsitikinęs, kad nieko nepasikviesime šiandien, tad nelabai yra prasmės apie tai kalbėti. Tai yra žiniasklaidos dalis, suprantu, bet situacija yra tokia. Klubas nuolat seka situaciją, bet turime 12 žaidėjų. Jei atsiras galimybė pasikviesti talentingą žaidėją, neabejoju, kad ja pasinaudosime. Bet jei manęs klausiate vardo, pozicijos – atsakymo neturiu.

– Š.Jasikevičius pastaruosius trejus metus treniravo „Barceloną“, kur paliko nemažai žaidėjų ir savo idėjų. Ar mačas su „Barca“ praeitą savaitę galėjo padėti ruošiantis rungtynėms su „Barcelona“? 
– Jis „Barceloną“ paliko birželį, žinote, kiek dalykų pasikeitė nuo to laiko? Jokių panašumų, skirtingos komandos.

– Kiek pasiruošimą keitė Nigelio Hayeso-Daviso trauma? 
– Nesmarkiai. „Fenerbahce“ visada turi tris žaidėjus pozicijoje. Esu didžiulis Hayeso-Daviso fanas, žinau, koks jis yra geras. Jis buvo „Žalgiryje“, tad ir jūs žinote, koks jis yra geras. Bet tikiu, kad varžovai turi pakankamai žaidėjų jį pakeisti.

– Kelis mačus paeiliui prieš „Fenerbahce“ po krepšiu dominavo Laurynas Birutis, jūs dažniausiai žaidimą remiate per gynėjus. Ar galime rytoj tikėtis neįprastų sprendimų?
– Pirmą kartą girdžiu, kad savo žaidimą remiu per gynėjus. Sužinojau kažką naujo, ačiū. Nežinojau, kad Vladimiras Lučičius ir Othello Hunteris buvo gynėjai, ačiū.

– Ar komandoje nėra problemų su sveikata? 
– (Pabarškina per stalą).

– Rolandas Šmitas bus pasiruošęs žaisti rytoj? 
– Pamatysime.

Komentarai