A.Trinchieri: „Turime labai nesavanaudiškus žaidėjus“ 3

BasketNews.lt

„Žalgirio“ arenoje kol kas neklumpantis Andrea Trinchieri po skambios pergalės prieš Stambulo „Anadolu Efes“ (96:70) džiaugėsi užtikrintu auklėtinių žaidimu, atsigręžė į praeitą savaitę Belgrade vykusi susitikimą su „Partizan“ ir gyrė Dovydą Giedraitį.

Nuostabiai startavę Lietuvos čempionai nuo pat pradžių šovė į priekį (21:4), o antrajame kėlinyje varžovus jau talžė nepadoriu pranašumu (44:14). Trinchieri perėmus „Žalgirio“ vairą, namuose žalgiriečiai laimėjo visas trejas Eurolygos rungtynes.

„Labai džiaugiuosi dėl savo žaidėjų, kurie puikiu stiliumi atsitiesė po mačo Belgrade. Buvau nusivylęs tomis rungtynėmis, ne rezultatu, tokioje atmosferoje pralaimėti nėra nieko ypatingo, buvau nusivylęs tuo, kaip vyko mačas, – spaudos konferencijoje kalbėjo italas. – Buvome per kuklūs, neturėjome krepšinio asmenybės.

Džiaugiuosi, kad mano žaidėjai šiandien turėjo tokį vakarą, jie galėjo pajusti tai, ką aš matau – kad esame gera komanda. Žaidėjai susiklijuoja, tobulėja, komandiškai žaidžia puolime ir gynyboje. Puikus vakaras mums ir fanams, džiaugiuosi dėl to.“

Žalgiriečiai prieš Turkijos čempionus išskirstė net 27 rezultatyvius perdavimus, kas yra geriausias rezultatas Eurolygoje per trejus metus.

Pastarąjį kartą daugiau kartų asistavęs „Žalgiris“ buvo 2020 m. gruodį mače su Stambulo „Fenerbahce“ – 31. Be to, pagerintas šio sezono rekordas, siekęs 25 perdavimus mače su „Fenerbahce“.

„Labai dėl to džiaugiuosi. Visi žaidėjai tikrai bando suprasti, kaip mes norime žaisti. Tai yra to rezultatas, nesturime labai nesavanaudiškus žaidėjus, – dėstė A.Trinchieri. – Visuomet sakau, kad jei esi per daug nesavanaudiškas, galutinis rezultatas gaunasi lygiai toks pat, kaip būtum savanaudiškas. Mano darbas yra padaryti, kad komanda būtų agresyvi ir dalintųsi kamuoliu. Šiandien buvo puikus vakaras mūsų puolimui.“

– Praeitą savaitę Keviną Punterį stabdęs D.Giedraitis šiandien surakino Shane’ą Larkiną, kuris sužaidė prasčiausią sezono mačą (5 naud. bal.). Su kokiu žaidėju galėtumėte jį palyginti? 
– Tai nėra pirmas kartas, kai jis taip žaidžia. Gyvenime viską lemia gaunamos galimybės. Kai pamatai duris, kurios yra vos prasivėrusios, privalai turėti charakterį jas atverti ir įeiti. Dovis tai ir daro. Užtrukau 15 dienų, kol supratau, ką jis gali. Dabar jis yra labai svarbus komandos žaidėjas, jis visuomet gina svarbiausius varžovų žaidėjus. Labai sunku jį su kažkuo palyginti, nes yra labai daug gerų gynybos žaidėjų – didelių, ilgų, atletiškų. Bet Dovis žaidžia kaip iš vadovėlio, stovėsena, balansas… Nesugalvoju kito tokio krepšininko.

– Prabėgo jūsų pirmasis mėnuo Kaune. Ką per šį laikotarpį išmokote tiek krepšinio, tiek ne krepšinio prasme? 
– Kalbant ne apie krepšinį – nieko, nes tiesiog neturėjau laiko niekam kitam, tik komandos treniravimui. Manau, kad visos organizacijos turi savo stilių, kaip jos daro dalykus. Kai treniruoji „Real“, tai darai vienu būdų, kai treniruoji „Bayern“, tai darai kitu būdu. „Žalgirį“ treniruoji dar kitu, trečiu būdu.

Bandau panaudoti visą savo žaidėjų krepšinio supratimą, kuris yra labai aukšto lygio, ir jį įdėti į agresyvesnę sistemą. Tiek puolime, tiek gynyboje. Noriu, kad jie ne lauktų, kol dalykai atsitiks, o juos darytų. Kartais žaidėjai į mane keistai žiūri ir nesupranta, ką bandau padaryti, bet mačas po mačo, treniruotė po treniruotės mes tobulėjame. Matau didelę pažangą.

– Žaidėjų perėjimų langas artėja prie pabaigos. Ar yra kažkokių planų? 
– Ne, neklauskite manęs to šį vakarą. Nemoku labai gerai mėgautis pergalėmis, bet jūs bandote tai padaryti dar sunkiau.

Komentarai

  1. :)

    Kaip sakoma, kiekviena moneta turi dvi puses. Taip ir su Žalgirio pagerėjusiu žaidimu. Jei Žalgiriukui pavyks užbaigt Eurolygos sezoną kad ir sąlyginai su trenksmu, pvz, pakilt į kokią 11-12 vietą, o jau visiškai fantastinio scenarijaus atveju ir patekt į playinną, tai vadovams vasarą gali būt nemažai galvos skausmo, ieškant, kuo pakeist Trinchieri. Nes Eurolygos turčiams nebus problema sumokėt išpirką ir Trinchieri prisiviliot pas save, kur būtų turbūt ne tik didesnė alga, bet ir gerokai didesnis biudžetas žaidėjams, ir didesnės galimybės kažką rimtesnio pasiekt. Bet anyway, tai jau ateities galvosūkiai, o dabar galima ir net reikia pasidžiaugt nuostabia pergale. Tai ta proga padainuokim:
    Mes prie Nemuno užaugę,
    Mylim savo miestą Kauną.
    Čia kiekvienas pasakys,
    Kaunas – Lietuvos širdis!
    Pirmyn, visi,
    Žaliai balti!
    Pirmyn su Žalgiriu
    Pergalės keliu!

  2. Ramas

    Jeigu įveikiat ir PAO, -jūs Europos karaliai, nežiūrint į lentelę.

  3. Gediminas

    Štai šiandien ir paaiškės Andriaus Trinkelės lubos.