A.Trinchieri: apie karštą pokalbį su A.Butkevičiumi ir būdą motyvuoti L.Birutį 0

BasketNews inf.

Andrea Trinchieri po įspūdingos pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ džiaugėsi auklėtinių pademonstruotu skirtingu veidu bei gyrė Keenaną Evansą ir Arną Butkevičių.

Trečiadienį 96:70 Stambulo „Anadolu Efes“ sutriuškinę žalgiriečiai penktadienį paguldė dar vieną Eurolygos grandą (80:68). Tai buvo penktoji A.Trinchieri pergalė Eurolygoje su „Žalgiriu“ per aštuonerias rungtynes.

„Nuostabios rungtynės, neįtikėtina atmosfera, puiki savaitė. Įveikėme dvi nuostabias komandas, – spaudos konferenciją pradėjo strategas. – Šiandien žaidėme virš savo galimybių ribos. Pirmajame kėlinyje pamatėme, kokia gera yra „Panathinaikos“ komanda, ji taškus pelnė visais įmanomais būdais, negalėjome sustabdyti Kendricko Nunno, Mariaus Grigonio.

Skirtumą padarė antrasis ketvirtis, kuriame pristabdėme juos iki 13 taškų. Labai džiaugiuosi dėl vieno dalyko – prieš 48 valandas sužaidėme nuostabų mačą su kokybišku puolimu, šiandien pavyko laimėti neriant ant parketo tarsi į baseiną, viename epizode mačiau keturis žaidėjus su žalia apranga griūnančius ant kamuolio. Sugebėti pakeisti žaidimą per 48 val. ir padaryti tai, kas yra reikalinga pergalei, yra nuostabu. Dabar bent dieną turėtume tuo pasimėgauti.“

Nugalėtojus į priekį vedė monstriškas rungtynes sužaidęs K.Evansas. Amerikiečio sąskaitoje per 28 minutes buvo 24 taškai (5/6 dvit., 4/5 trit., 2/2 baud.), 5 rezultatyvūs perdavimai, 3 atkovoti ir 5 perimti kamuoliai bei 35 naudingumo balai.

A.Trinchieri sulaukė klausimo, kaip jo akimis atrodo K.Evanso lyderio savybės ne tik mačuose, bet ir rūbinėje bei treniruotėse.

„Mes nesitreniruojame, labai norėčiau jį matyti treniruotėse, bet mes nesitreniruojame, – šypsojosi italas. – Keenaną apibūdinti labai tinka frazė „darbai kalba garsiau už žodžius“. Jis yra tylus, protingas vyrukas, kuris viską parodo ant parketo. Kiekviename mače jis atiduoda 120 proc. Tai nereiškia, jog jam nepasitaiko prastų mačų, bet jis visuomet daro viską dėl komandos, kaip ir visi mano žaidėjai. Aš Kaune esu mėnesį, kiekvieną dieną matau mažą žingsnelį į priekį, tobulėjame kaip komanda, kaip žaidėjai.“

– Ketvirtajame kėlinyje matėme jūsų pokalbį su Arnu Butkevičiumi, kurį pratęsėte ir koridoriuje po mačo. Apie ką jis buvo? 
– Tai buvo paprasta komunikacijos situacija tarp trenerio ir svarbaus žaidėjo karštu metu su tam tikrais prieskoniais. Nesupraskite manęs klaidingai, aš darau savo darbą, jis daro savo. Jaučiuosi palaimintas turėdamas jį komandoje, mes galime nesutarti dėl kažkokios situacijos, bet jis yra mūsų komandos stuburas, nes kiekvieną vakarą jis aukojasi dėl ekipos.

– Kovą dėl atšokusių kamuolių puolime laimėjote 10:5. Ar tai buvo vienas iš sėkmės receptų? 
– Atkovoti kamuoliai buvo viena iš svarbiausių pergalės priežasčių. Taip pat Arnas su 9 sugriebtais kamuoliais buvo supersupersuper svarbus.

– M.Grigonis pirmajame kėlinyje pelnė 10 taškų, per kitus tris – 5. Kas pasikeitė? 
– Tai nebuvo taktinės rungtynės, jose buvo daug žaidimo vienas prieš vieną situacijų. Mes tiesiog pakėlėme intensyvumo lygį ginantis prieš žaidėją su kamuoliu, taip šiek tiek pristabdydami greitą kamuolio judėjimą. M.Grigonis yra nuostabus, labai efektyvus, kai turi mažą pranašumą, jis sugeba tai paversti pražangomis ar tritaškiais. Kai pagerinome gynybą prieš žaidėją su kamuoliu, pasidarė lengviau jį sugaudyti.

– K.Evansas po mačo sakė, kad jei L.Birutis nustos mesti floaterius, jis jį nužudys. Ar pasakytumėte tą patį?
– Neabejotinai, Biras tą žino (šypsosi). Aš sudeginsiu jo mašiną, aš jam tai pasakiau.

– K.Evansas užfiksavo perimtų kamuolių rekordą (5). Kiek svarbus jis yra ne tik puolime, bet ir gynyboje? 
– Jis yra mūsų lyderis, turi krepšinio asmenybę, tylus vyrukas, kuris leidžia už jį šnekėti jo darbams. Visi esame palaiminti jį turėdami, nes viena geriausių jo charakteristikų yra tai, kad jis sugeba būti efektyviu individualiai, nenužudant komandinio žaidimo. Prašau jo nestabdyti kamuolio, jis daro viską, ko paprašau. Iš pradžių jis labai gerai skirstė kamuolius, o kai mums reikėjo jis žaidė vienas prieš vieną ir rinko taškus.

– Eurolygoje laimėjote 4 namų mačus iš 4. Ką jums tai reiškia?
– Man tai nerūpi, rytoj turėsime laisvą dieną, bet aš turėsiu dirbti ir paruošti komandą pirmadienio rungtynėms. Kai turi šansą sustoti 5–6 mėnesiams, kaip padariau aš, nesiėmiau jokio darbo, norėjau atsistatyti. Kai atsistatinėji, turi pažvelgti į savo vidų, ką gali daryti geriau. Atvykau čia labai motyvuotas, kai matau šiuos žaidėjus bandančius daryti tai, ko jų prašau, viskas yra daug lengviau. Tikiu, kad galutinis rezultatas yra pasekmė to, ką padarei prieš ir per rungtynes. Treneris negali kontroliuoti mačo. Galiu padaryti nuostabų darbą ir pralaimėti, galiu padaryti vidutinišką darbą ir švęsti pergalę, nes mano žaidėjai turėjo gerą vakarą. Mano vienintelis tikslas yra kiekvieną dieną padaryti komandą geresnę, o jei ji laimi, aš džiaugiuosi.

– Ar jau yra geras laikas žvalgytis į padėtį turnyrinėje lentelėje? 
– Ne, tai nėra geras laikas. Dabar yra geras laikas toliau sunkiai dirbti ir tobulėti.

Komentarai