A.Trinchieri: apie išvyką pas „Crvena Zvezda“ ir K.Lukošiūno prisijungimą 15

Dominykas Meškauskas, BasketNews.lt žurnalistas

Po puikios dvigubos savaitės Kauno „Žalgiris“ kovas Eurolygoje pratęs antra išvyka į Belgradą per tris savaites. Šįkart Serbijos sostinėje kauniečių lauks „Crvena Zvezda“ iššūkis. Andrea Trinchieri prieš laukiančią dvikovą apžvelgė varžovus ir paaiškino Karolio Lukošiūno įsigijimą.

Šiuo metu Lietuvos čempionai fiksuoja keturių galingų pergalių seriją – Eurolygoje 96:70 sutriuškinta Stambulo „Anadolu Efes“ ir 80:68 patiesta Atėnų „Panathinaikos“, o LKL 103:75 įveikta Mažeikių „M Basket-Delamode ir 101:63 – Utenos „Uniclub Casino – Juventus“.

„Grįžtame į Belgradą po 15 dienų, dabar žinome, supratome, kaip sunku ten yra žaisti. Skaičiai rodo, kad turime tiek pat pergalių, kiek jie, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas. – Tikiu, kad mūsų tikslas yra užgrūdinti kūnus žaisti tokioje krepšinio aplinkoje. Tai yra mačas, kuriame reikės surasti visus įmanomus kelius prisitaikyti prie situacijos aikštėje ir rasti tinkamus įrankius pasikloti pamatus pergalei. Galbūt reikės puikios gynybos, galbūt puikaus puolimo, ypatingų situacijų, žaidėjo, kuris išeis iš sistemos ribų.

Laukia labai sunkus susitikimas, bet noriu pamatyti galimybes, kurias jis mums suteiks, o ne sunkumus. Tai yra labai gera komanda, jie pasikvietė dar vieną naujoką (Trey Thompkinsą), akivaizdu, kad jie nepasiduoda ir toliau svajoja apie dešimtuką.“

Antradienį Kauno klubas paskelbė, jog į komandą sugrįžta K.Lukošiūnas, tačiau A.Trinchieri atskleidė, jog į Belgradą jis dar nevyks.

„Neturiu jam lūkesčių, nes jis pastaruoju metu nežaidė. Jis nevyks į Belgradą, pirmas tikslas yra grąžinti jį į formą. Džiaugiuosi, kad turime „Žalgirio“ antrą komandą, Karolis liks ir dirbs su ja, – dėstė italas. – Komanda yra tarsi traukinys, jis turi jį pavyti, traukinys dėl jo nestos – mes žaidžiame, tobulėjame, judame į priekį. Karolis yra žaidėjas, kuris gali mums padėti sumažinti krūvius tam tikriems žaidėjams. Jis turi vieną labai gerą savybę – metimą, tikiu, kad mums jos reikia. Bet nenoriu stabdyti traukinio dėl vieno žaidėjo.“

– „Crvena Zvezda“ turi du naujokus, dar anksti kalbėti apie T.Thompkinsą, bet kokį vaizdą susidarėte apie Javonte Smartą? 
– Thompkinsas, Smartas… Tai yra geri, patyrę žaidėjai. Varžovai turi didžiulius tikslus, faktas, jog turime tiek pat pergalių, kiek jie, man suteikia pasitikėjimo savo komanda, tuo, ką darome. Žinome, kad laukia labai sunkus susitikimas. Jie mums bandys suduoti smūgį, būti labai kietais nuo pat pradžių, turime atsilaikyti. Tai tarsi bokso mačas – jei praleisi pirmą smūgį, neturėsi šansų.

– Kalbant apie patyrusius žaidėjus, Milošas Teodosičius vis dar yra puikus. Kas leidžia 37-erių žaidėjui taip žaisti aukštame lygyje? 
– Kai žiūriu į Teodosičių, nesidairau į jo amžių, jis paprasčiausiai yra genijus. Manau, kad jis yra tas žaidėjas, dėl kurio visuomet apsimoka mokėti pinigus už bilietą į rungtynes. Jis yra vienas mano mėgstamiausių žaidėjų. Man patinka, kaip jis mato krepšinį, jis yra laimingesnis atlikus perdavimą, o ne pelnius taškus. Tai krepšinio genijus.

– Ar matote skirtumų tarp „Crvena Zvezda“ ir „Partizan“ sirgalių? 
– Taip, vieni yra raudoni, kiti – juodi.

– „Crvena Zvezda“ neseniai patyrė pralaimėjimą Podgoricoje. Ar ruošdamiesi žiūrite į vietines pirmenybes?
– Buvo dviguba savaitė, ar matėte kitų Eurolygos klubų rezultatus? „Barcelona“ pralaimėjo namuose, „Partizan“ nusileido Splito komandai, dviguba savaitė… Mums labai pasisekė nebūti šiame sąraše. Žiūriu Europos taurę, Eurolygą, viską. Tai gali mane padaryti geresniu arba išprovokuoti psichologinę reakciją, žiūrėti varžovų rungtynes yra mano darbas.

– Pratęsiant Lukošiūno temą, „Bayern“ ekipoje turėjote išreikštą snaiperį Andreasą Obstą. Matote panašumų tarp šių žaidėjų? 
– Andreasas yra pasaulio čempionas. Kai Karolis bus pasaulio čempionas, galėsime pakalbėti apie panašumus.

– Luka Mitrovičius šį sezoną yra vienas svarbiausių „Crvena Zvezda“ žaidėjų (9,1 tšk., 12,6 naud. bal.), treniravote jį Bamberge. Ką galite pasakyti apie jį?
– Tai yra labai protingas žaidėjas, jis rungtyniauja dvigubai geriau, kai yra „Crvena Zvezda“ ekipoje. Tai yra jo niša, šioje komandoje jis atsiskleidžia geriausiai.

– Prieš 15 dienų Belgrade sakėte, kad Dovydas Giedraitis yra puikus gynėjas, bet jam trūksta agresyvumo. Ar matote patobulėjimą šiuo klausimu? 
– Taip, mažą progresą matau. Ar to užtenka? Ne. Ar jis eina tinkamu keliu? Taip.

Komentarai

  1. KOCMOC

    kaip ir sakiau, tikriausiai jankunas turi nesantuokini teslagalvi, ir tik giminystes rysiu pagalba yra cia tas megejas, net trinsheri nesupranta kaip tas nevykelis komandoje atsidure

  2. KOCMOC

    kaip ir sakiau, tikriausiai jankunas turi nesantuokini teslagalvi, ir tik giminystes rysiu pagalba yra cia tas megejas, net trinsheri nesupranta kaip tas nevykelis komandoje atsidure..

  3. KOCMOC

    kaip ir sakiau, trincheri net nezinojo kad sitas proto bokstas jankunas isigijo sita nevykeli, kur tas zalgiris eina su tokiu besmegeniu vadovu

  4. 12345

    Cia tu Dariau :)))

  5. KOCMOC

    kazkas pavoge mano nika ir rasineja nesamones

  6. KOCMOC

    as esu kocmoc normalus fanas

  7. gal

    tu ir fanas , bet vartoji kazka, sustok nes isprotesi

  8. cia

    tam kas rasineja , nesupyk

  9. Darius

    man, tiesa pasakius, nusišikt ir apart, kad Boulius Jofkunas nupirko Lukošiūną. Kelias dienas skaitau postus ir juokas ima, gerą šou Kocmoc surengė.

  10. KOCMOC

    negeriau valytojai sumoket tuos pinigus? tas pats efektas!

  11. KOCMOC

    ir vel jis rasineja mano vardu

  12. KOCMOC

    einu samoska paziuret, imete nauja video

  13. Dariuk dunduk

    Šou :) Arba čia tu ir rašai iš skirtyngi nicku. Arba turi broli debila. Nes braižas panašus.

  14. :/

    O kaip velniskai svarbu laimet pries Zvezda, jei dar norim bent kazkiek kabintis i aukstesnes vietas, ziurint i sio turo jau suzaistu rungtyniu rezultatus. Visi tiesioginiai varzovai laimejo. Tai bus tiesiog mirk gyvenk rungtynes. Laimim – hipe’as toliau tesiasi, pralaimim – vel atgal i 16 vieta ir nuleista galva i Eurolygos pertrauka.

  15. Lordas

    Na,jaučiu prie šio trenerio ,Lukošius sublizges,visi ir ant Sirvydžio prieš kelis metus panašiai ,,varė,,,sėkmės jam,nežinau kodėl,bet galvoju ,kad Lukošiūnas ,dar šiemet pades Zalgiriui