A.Trinchieri po pergalės Belgrade: „Žaidėme su daugiau pasitikėjimo savimi“ 0

BasketNews iš Belgrado (Serbija)

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po pergalės Belgrade žavėjosi auklėtinių pastangomis.

Žalgiriečiai penktadienį pasiekė trečią pergalę Eurolygoje paeiliui, kai 93:91 dramatiškai palaužė „Crvena Zvezda“.

„Sunku, sunku, – po mačo atsiduso A.Trinchieri. – Žaidėme sunkias rungtynes, bet yra pergalė. Tai – geriausias dalykas, kuris galėjo nutikti. Didžiuojuosi žaidėjais, kad jie sugebėjo laimėti rungtynes, nors nebuvo tokie disciplinuoti ir preciziški, kokių norėjau. Bet dar svarbiau, kad kovėmės. Tai buvo rungtynės ne apie tikrą krepšinį, o apie širdis.“

Prieš kelias savaitės žalgiriečiai taip pat lankėsi Belgrade, bet nusileido to pačio miesto „Partizan“. A.Trinchieri palygino šias dvejas rungtynes.

„Pasakysiu taip. Prieš „Partizan“ žaidėme geresnį krepšinį, bet pralaimėjome. Šiandien žaidėme prastesnį krepšinį, bet turėjome daugiau pasitikėjimo savimi, daugiau užsispyrimo“, – sakė italas.

– Ar galima sakyti, kad tokios pergalės gerina komandos charakterį likusiai sezono daliai?
– Aš tikiuosi, toks tikslas, vyrukai. Mokytis, išgyventi ir eiti tolyn. Buvome lentelės apačioje, o dabar, kas įvyko, yra tarsi labai geras filmas: „Išgyventi ir eiti tolyn“. Mes norime tik išgyventi ir eiti tolyn.

– Kalbant apie charakterį, nuo jūsų atvykimo pasakėte žaidėjams, kad jie nebijotų mesti metimus. Šiandien matėme bent du tokius pavyzdžius – Dovydas Giedraitis nepataikė pirmų trijų tritaškių, bet ketvirtąjį pataikė. Tomas Dimša iš pradžių nepataikė į lanką, bet kitoje atakoje pataikė tritaškį.
– Tai yra svarbiausi dalykai. Mes kažką kuriame. Tai yra mūsų stuburas.

– Dabar turėsite trijų savaičių pertrauką nuo Eurolygos.
– Ne, ne, ne, ramybės. Dar liko vienos rungtynės, tada savaitė iki taurės ir tik tada pertrauka.

– Bet…
– Ne, jokių „bet“. Nenoriu kalbėti apie jokią pertrauką, atsiprašau.

– O kaip norėtumėte išnaudoti tą pertrauką, kai ji ateis?
– Kai ji ateis, žiūrėsiu į situaciją, galvosiu. Matysiu, kiek žaidėjų yra ir bandysiu suprasti, kaip tai išnaudoti.

– Kaip ilgametis Eurolygos treneris, ar jums labiau patinka dabartinė sistema, kai yra ilgesnė pertrauka, ar jums labiau tiktų ankstesnė pertrauka?
– Galėsiu atsakyti po šios situacijos, nes matysiu, kaip yra. Tai bus pirmas kartas, kai turime trijų savaičių pertrauką. Didelis dalykas, tikrai keistas. Svarbiausia, kad ne treneris, vadovas ar kažkas nori pertraukos, bet kad tai padėtų žaidėjams. Krepšininkai yra pagrindiniai aktoriai, jie užima pagrindinį vaidmenį. Turime daryti viską, kad saugotume juos, kad išlaikytume šviežius, kad išlaikytume sveikus. Galbūt ši pertrauka bus į naudą suteikti 3-5 laisvas dienas.

– Treniruodamas „Partizan“ matėte įvairių dalykų. Kaip sureagavote į šių rungtynių pabaigą, kai skriejo monetos, žiebtuvėliai?
– Jokių komentarų.

– Per pirmąją spaudos konferenciją sakėte, kad įkrintamosios yra Saturne, o dabar atsiliekate nuo ten dviem pergalėmis. Pratęsiant saulės sistemos pavyzdį, kur dabar matote savo komandą?
– Mes esame erdvėlaivis (šypsosi).

Komentarai