#ŽalgirisOnAir. E.Ulanovas – apie KMT, pasikeitusį „Žalgirio“ žaidimą ir grįžimą į rinktinę 9

Edgaras Ulanovas su kitais žalgiriečiais jau šį šeštadienį pradės kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus – Citadele KMT titulo.

Prieš laukiančias kovas finalo ketverte „Žalgirio“ kapitonas susitiko su „Žalgiris Insider“ Klubo prenumeratos plano nariais, bendravo su jais ir pasakojo apie šio sezono įspūdžius.

„Kai turi šansą kovoti dėl titulo, papildomos motyvacijos nereikia. Vyresniems žaidėjams atsakomybė didesnė, pasiruošimas būna didesnis, kreipi didesnį dėmesį į detales ruošiantis taurės turnyrui, – kalbėjo kapitonas. – Pasiruošimas nėra kažkoks išskirtinis. Ruošiamės „Šiauliams“, nes žaisime pirmąsias rungtynes su jais. Toliau dairytis – nelaba būtų ir logiška, sveika. Ruošiamės „Šiauliams“. Treneris turi savo idėjų, kurias bandysime įgyvendinti aikštėje.“

Nuo sausio 1-osios prie „Žalgirio“ vairo stojo vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri. Su naujuoju specialistu komanda iškovojo 6 pergales Eurolygoje per 9 rungtynių atkarpą.

Vertindamas pasikeitusį komandos žaidimą, E.Ulanovas išskyrė didesnį agresyvumą gynyboje ir greičiau aikštėje priimamus sprendimus.

„Su trenerio pasikeitimu, mano nuomone, atsirado psichologinis pastūmėjimas. Kalbant apie žaidimą, pradėjome agresyviau žaisti ties pražangos riba. Greitai įeiname į „bonusą“. Kartais nuo to kenčiame ir varžovai meta daug baudų metimų, bet tas agresyvumo lygis yra ūgtelėjęs tikrai. Dėl to atsiranda ir tie perimti kamuoliai. Gynyboje yra didesnė agresija ir treneris labai akcentavo šiuos dalykus. Kitas dalykas – pradėjome žaisti greičiau, ne tiek statiškai, daugiau juda kamuolys. Kiekvienam žaidėjui būnant aikštėje žaisti maloniau, kai per ataką pora kartų palieti kamuolį ir gali priimti sprendimą, nebūtinai mesti, kažkokį tęsinį padaryti. Maloniau yra žaisti“, – pasakojo puolėjas.

Žalgiriečiai Eurolygoje pajudėjo iš turnyro lentelės apačios į zoną, nuo kurios nebetoli ir įkrintamųjų teritorijoje esantys varžovai. Tiesa, be kovų Eurolygoje žalgiriečiams teks pabūti tris savaites, kadangi turnyre vyks pertrauka vykstant taurių turnyrams ir FIBA Europos čempionato atrankos langui.

Komandos kapitonas bandė įvertinti, ar tokia pertrauka gerą bangą pagavusiai komandai ateina laiku.

„Sunku pasakyti. Kas važiuosime į langą, grįšime tik antradienį, o tada jau penktadienį žaisime su „Olympiacos“. Turėsime dvi treniruotes, kas liks kiti, turės daugiau treniruočių, ar tai pasiteisins, kaip žais kitos komandos… Nieko negali žinoti, gerai pasakė mūsų treneris – šitos patirties dar niekas neturėjo, vertinti labai sunku, kam tai išeis į naudą, o kam pakenks“, – teigė E.Ulanovas.

Per pertrauką be kovų Eurolygoje E.Ulanovas prisijungs ir prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kovosiančios 2025 m. Europos čempionato atrankos turnyro lange. Krepšininkas pasakojo, kad dar tikrai nebuvo planavęs užbaigti karjeros nacionalinėje ekipoje ir yra laimingas prie jos vėl prisijungdamas.

„Sulaukdavau anksčiau klausimų, ar jau baigiau karjerą rinktinėje. Visada sakiau, kai baigsiu karjerą rinktinėje, tikrai pranešiu. Aišku, prie ko privedė tie klausimai, kai dvi vasaras praleidau be rinktinės. Kažkas sako, kad tris vasaras praleidau, bet vieną vasarą buvau traumuotas po sezono Turkijoje. Dvi vasaros šitos buvo praleistos dėl kitų priežasčių. Šiemet sulaukiau Kazio skambučio ir tiesiog jis sakė paprastai tiesiai šviesiai turi klausimą dėl lango ir vasaros. Pasakiau, kad langas man tinka, šiemet sąlygos sudarytos puikios. Apskritai, turiu mažai langų patirties, kas buvo seniai. Bus įdomi patirtis sezono viduryje, pasižiūrėsime, kaip seksis“, – tikino žalgirietis.

Komentarai

  1. 709

    Idomus pokalbis. Tik garso kokybe,ypac pradzioje, prastoks. Ta pati pastebiu ir arenoje. Matyt garso operatorius nesuderina garso ar aparatura jau paseno.

  2. :)

    Kalbant apie KMT, tai logika sako, kad finale turetu but Zalgiris ir rytas. Laimet kaip ir turetu Zalgiris, bet nenurasyciau ir ryto. Po savo eilinio susimovimo CL (kartais susidaro ispudis, kad jiems ta CL yra kazkoks kliuvinys ir jie daro viska, kad kuo greiciau is ten iskristu ir galetu ramiai sau ruostis ivykdyti pagrindini sezono tiksla – bent karta nugaleti Zalgiri ;)) jie dabar geros formos, Fosteris pilnai iejes i komanda ir pagaves ritma. Zalgiris, nors ir atrodo gerokai geriau negu iki ateinant Trinchieri, bet tikrai zaidimas nera be silpnu vietu. Ta parode kad ir tos visu apkalbetos rungtynes su Zvezda. Pirmiausia, gynyba toli grazu nebuvo pavyzdine. Aisku, Dovis gynesi ispudingai, bet kai komanda praleidzia 90 tasku, tai… Ypac visas rungtynes kentejom nuo Yago pikenrolu pries Birucio flat gynyba. Zmogus suzaide turbut karjeros rungtynes, sitiek asistu pridalino. Ir tai nutiko ne todel, kad jis ten butu kazkoks super duper zaidejas, nors ir yra tikrai geras, bet tiesiog jam buvo labai palanki gynybos sistema. Ir blogiausia, kad su sita Birucio gynyba teks susitaikyt, nes Trinchieri stepouto su juo nebetaiko. Kadangi Birucio pikenrolas su Evansu yra dabar Zalgirio puolimo pagrindas, tai belieka tiketis, kad imesim daugiau negu imes mums. Manekas, kuris irgi tapo labai svarbiu ginklu, buvo is esmes eliminuotas, nes gynyboj visiskai pasimesdavo prie uztvaru, o puolime Zvezdai ji pavyko neutralizuot, issimete gal tik pora trajaku. Aisku, pergale buvo pasiekta, Zvezda prasileido dar daugiau tasku, tai gynyba ju irgi neturejo tenkint, bet buvo ne vienas ir ne du momentai, kai jiems pavykdavo sugriaut Zalgirio derinius ir viska isspresdavo tik Evanso individualus meistriskumas. Taip pat ir susikeitimu gynyboj viskas is esmes stovi ant Evanso ir tose situacijose Zalgiris vis dar gana daznai stringa. Tai va, tik noriu pasakyt, kad niekas dar nelaimeta, varzovai patys nepasiduos, o Zalgiris irgi pazeidziamas kaip ir bet kuri kita komanda.
    P.S. Del video garso, tai ne pirmas kartas. Matyt, reiktu iranga atsinaujint. O arenoj tai labai reiktu ir kuba pakeist. Kai zaidzia isvykose, tai kiek teko atkreipt demesi, visur yra modernesni kubai.

  3. KOCMOC

    kuba seniai laikas i didesni pakeisti, miniatiurinis.

  4. @@@@@

    akinius pasikeisk

  5. KOCMOC

    nenesioju akiniu, mazas kubas, technologiskai pasenes, kam gincijiesi

  6. @@@@@

    kodel tu aiskini kitiems, ka jie turi daryti ?

  7. @@@@@

    balvonas, savo namuose pasikeisk pasenusi telika ar ten raskladuske primyzta, ant kurios miegi

  8. Per

    Kmt kubas gerokai didesnis

  9. @@@@@

    tai susimeskit ir nusipirkit didesnį, jau Evansui komentaruose milijoną metatės.