„Šiaulius“ įveikę žalgiriečiai žengė į Citadele KMT finalą 7

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žengė į Citadele KMT finalą. Andrea Trinchieri auklėtiniai pusfinalyje panaikino dviženklį deficitą ir rezultatu 87:77 (20:25, 21:22, 26:16, 21:14) įveikė „Šiaulių“ ekipą.

Baudų metimais taškus rinko Rolandas Šmitas ir Keenanas Evansas, trimis pasižymėjo Laurynas Birutis, o penkis taškus įmetė Dovydas Giedraitis – 12:14. Tuomet penkis taškus iš eilės pridėjo Brady Manekas, Kevarriusas Hayesas įmetė baudos metimą, o Lukas Lekavičius kėlinį užbaigė taikliu dvitaškiu – 20:25.

K.Hayesas ir R.Šmitas įmetė dviejų taškų vertės metimus, keturiais taškais pasižymėjo D.Giedraitis, L.Birutis realizavo baudos metimą, bet vienu metu deficitas išaugo – 29:40. Edmondas Sumneris ir L.Lekavičius neklydo mesdami nuo baudų metimo linijos, keturis taškus surinko Tomas Dimša, o dvitaškį dar pridėjo R.Šmitas – 41:47.

Du taškus iškart po pertraukos surinko K.Evansas, L.Lekavičius pasižymėjo penkiais, o šešis taškus surinkęs L.Birutis išvedė komandą į priekį – 54:51. Tris taškus įsirašė Edgaras Ulanovas, po dvitaškį dar pataikė R.Šmitas ir L.Lekavičius, o T.Dimša ir K.Evansas kėlinuką užbaigė pelnydami po tris taškus – 67:63.

Dvitaškį su varžovo pražanga įmetė K.Evansas, T.Dimša smeigė tritaškį ir sumetė baudų metimus, o E.Ulanovas ir L.Birutis pataikė metimus viena ranka – 79:66. Keturis taškus iš eilės įsirašė L.Lekavičius, tolimą metimą taikliai paleido E.Ulanovas, o pergalę baudos metimu įtvirtino T.Dimša – 87:77.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 17 (4 rez. perd.), T.Dimša 13, L.Birutis 12 (6 atk. kam.), K.Evansas 10 (4 rez. perd., 2 per. kam.), D.Giedraitis 9, R.Šmitas 8, E.Ulanovas 8 (5 atk. kam.), B.Manekas 5, K.Hayesas 3 (2 blk.), E.Sumneris 2, A.Butkevičius 0, D.Lavrinovičius 0.

„Šiauliai“: D.Romančenko 17, L.Thorpe’as 14, T.Pavelka 11, N.Mineikis 11.

Komentarai

  1. :)

    Į finalą patekta, bet rungtynės, o tiksliau nusiteikimas joms labai nuvylė. Žaidimas vėl buvo baisus. Tokio žaidimo ir tokių pastangų pergalei finale neužteks. Evanso trajakų (ne)pataikymas suneramino. Tikėkimės, kad čia tik vienos nelabai pavykusios rungtynės, o ne formos kritimo pradžia. Kas būtų logiška, nes ilgą laiką išlaikyt tokį fantastišką pataikymą beveik neįmanoma. O tai būtų labai bloga žinia Žalgiriui prieš paskutinę Eurolygos atkarpą. Apskritai šita pertrauka Eurolygoj labai nelaiku.

  2. 709

    Tai visada po pertraukos budavo pirmos sunkios rungtynes. Bet pergale ir mes finale.

  3. Ramas

    Pristato Žalgirio žaidėjus visi ploja šaukia, pristato Trinkieri -tyla..,- truputi daugiau pagarbos šiam treneriui ir paploti ir pašaukti,- tai jis išgelbėjo sezoną ir padarė dešimt kart įdomesnį. Sėkmės jam komplektuojant komandą kitiem metam ir jam nebūtina kad visi būtų kūdikio veidais ir gerų charakterių.

  4. :(

    Velnias, dar ir Dovis iškrito ir rytoj nežais. O jei dar iškris ilgesniam laikui, tai išvis nafik. Pagrindinis gynybos žaidėjas, nes Arnas po traumos tik savo paties šešėlis. Labai gaila, bet ir visa komanda atrodė kažkokia nesava, nepanaši į tą, prie kurios jau įpratome. O Lietkabelis dabar ant tokių emocijų nukalęs rytą… Finale bus labai sunku.

  5. olena

    Prašau pasakyti, kodėl Dovydas buvo pašalintas

  6. 💚💚💚

    Pergalė – gerai, patekome į finalą, bet pats žaidimas kelia nerimą… Rytoj bus labai sunku, bet tikėkimės taurė liks Kaune. O dėl požiūrio į Trinchieri sutinku – mūsų treneris nusipelnė didesnės pagarbos ir dėkingumo. Sutikime jį arenoje šilčiau. Sėkmingo KMT finalo „Žalgiriui“ ir malonių emocijų visiems!

  7. Spastai

    Kaip ir Trinchieri minejo apie galimus spastus Butkevicius patvirtino kad ikrito I spastus Siauliai geriau pradejo su didziule energyja o ir Kamuoliai nauji kieti daugumai komandu nekrito