Citadele KMT finale – užtikrintas „Žalgirio“ triumfas 27

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo pirmąjį sezono trofėjų. Andrea Trinchieri auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje vykusiame Citadele KMT finale rezultatu 86:60 (23:19, 29:19, 18:18, 16:14) įveikė Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ekipą ir apgynė pernai iškovotą titulą.

Keturis taškus susitikimo pradžioje surinko Laurynas Birutis, penkis pelnė Brady Manekas, o Keenanas Evansas taikliai metė iš toli – 12:9. Dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo Arnas Butkevičius, o Tomas Dimša ir Rolandas Šmitas pridėjo po keturis taškus – 23:19.

R.Šmitas ir L.Birutis sumetė dvitaškius, T.Dimša dukart pataikė iš toli, o po keturių K.Evanso taškų komandas skyrė dviženklis skirtumas – 37:21. Tritaškį pataikė ir A.Butkevičius, K.Evansas ir Edgaras Ulanovas taškus rinko baudų metimais, dvitaškiu pasižymėjo L.Birutis, o Lukas Lekavičius surinko net septynis taškus iš eilės – 52:38.

Antrą dvikovos dalį taikliu tritaškiu pradėjo B.Manekas, K.Evansas realizavo baudų metimus, o dviejų taškų vertės metimus įmetė R.Šmitas ir T.Dimša – 61:47. L.Lekavičius neklydo atakuodamas nuo baudų metimo linijos, Kevarriusas Hayesas įdėjo iš viršaus, dviejų taškų vertės metimu pasižymėjo E.Ulanovas, o Karolis Lukošiūnas smeigė tritaškį – 70:54.

L.Birutis ir B.Manekas pelnė po keturis taškus iš eilės, o K.Evansas įmetė iš vidutinio nuotolio – 80:61. Galiausiai žalgiriečių pergalę įtvirtino po tris baudų metimus sumetę K.Evansas ir E.Ulanovas – 86:60.

„Žalgiris“: K.Evansas 16 (4 rez.perd.), L.Birutis 12 (5 atk. kam.), B.Manekas 12, T.Dimša 12, L.Lekavičius 9 (5 rez. perd., 2 per. kam.), R.Šmitas 8 (2 per. kam.), A.Butkevičius 6, E.Ulanovas 6, K.Lukošiūnas 3, K.Hayesas 2 (6 atk. kam., 2 blk.), E.Sumneris 0, D.Lavrinovičius 0.

„7bet-Lietkabelis“: D.Sirvydis 15, G.Orelikas 13, D.Gagičius 11, V.Lipkevičius 10.

Komentarai

  1. Darius

    atėjus Andrea komandos žaidimaslabai pagerėjo ir primena tą žaidimą, kurį komanda demonstravo prie Šaro, kai buvo patekusi į Eurolygos top 4
    Tik vienas Sunmeris vis neįsipaišo. Visiskai beviltiškas zaidėjas.

  2. Dariuk dunduk

    Interneta rusofašistai atblokavo?

  3. KMT

    Su pergale. Biški ižvalgeliu, Oreliko verkšlenimai užkniso totaliai, kaip turgaus boba ir visados ne tik šendien.Komentariu kompetencija? Nu Čeponio aikčiojimai kaip Žalgirio priešininkam nesiseka kaip ir aiškus. Kitas personažas nors klaipedietis, bet ir rytfanis konkretus ne bereikalo dainas jiems rašo. Kartais klausyti koktu, labai jaučias. Summeris biletas lektuvas Amerika, bukumo isikunijimas. Nu viskas kita pusetina,neskaitan 3 konkurso kur fail konkretus.Lietkabeliui sveikinimai su antra vieta.

  4. 709

    Su pirmu trofejumi si sezona!

  5. aa

    sumneris per nepilnas 9 min sugebejo -6 surinkt, nesusipratimas visiskas. esant galimybei reiktu nelaukiant sezono galo nutraukt kontrakta jeigu nenori but issiustas i dublerius

  6. :)

    Sveikinimai visiems žaliai baltiems su pirmu sezono trofėjum!
    P. S. Su visa pagarba Biručiui, bet Evansas MVP.

  7. 💚💚💚

    Sveikiname KMT čempionus! Šiandien nugalėtojai nekėlė abejonių… Viskas atrodė taip aišku ir lengva (iš šalies, žiūrovo akimis)… Šaunuolis ir Danielius Lavrinovičius, maloniai nustebinęs Snaiperio konkurse. Sveikinimai VISAI komandai su pelnyta pergale!

  8. jozas

    Sunmeris okinotis zalios krv fanai

  9. KOCMOC

    MVP birutis????? geda, naudingumas per dvejas rungtynes didesnis evanso, kaip imanoma duoti biruciui kurio naudingumas mazesnis ir zaidimo itaka visiskai mazesne nei evansas, nu geda.

  10. KOCMOC

    nachuja ta mera nusvilpti??

  11. KOCMOC

    kitas dalykas samneris, uz tokias saibas kokias gaunas, jis turetu zaisti kaip evansas, bet zaidzia kaip koks nkl zaidejas, kaip jis sugebejo i nba pakliuti? apgailetinai zaidzia, cia tikriausiai top3 blogiausias legionierius per istorija

  12. KOCMOC

    uz tokias saibas ir taip tragiskai zaisti….europos taures geriausia zaideja nesunkiai butu perpirke uz 70k per menesi, zalgirio skautas tas vaikas tiesiog genijus.

  13. del

    mero pritariu kad tikrai nevertas nusvilpimo , cia svilpe tie kurie skaito per daug liberalkonservatoriu spaudos, o turnyras zalgiriui pavyko , praktiskai zaide vidutiniskai su 70% savo galimybiu, su kuo ir sveikinu . Bet pats renginys tapo per daug lekstas , tas pats per ta pati jau eile metu , teisingai trinchieri sake kad per daug istestas ir labiau orientuotas ne i pati zaidima bet i visokius kitokius zaidimus.

  14. .

    Manau, po KMT finalo visiems tapo galutinai aišku, kad kitą sezoną Evansas tikrai neliks „Žalgiryje“. Tad nebesvajokime, žmonės.

  15. Dariokas

    Sunmeri kta sezona pakeis Lukosiunas.Kupsas vietoj Hayes.Janaviciu galima dar paiimti vietoj Evanso.Turint toki treneri rezultatas bus daug geresnis

  16. jozas

    visi zalios krv fanai

  17. dink

    iš čia šliūcha raudona

  18. To .

    Kodel tik dabar padarei tokia isvada apie Evansa? Tai jau buvo aisku nuo sezono pradzios, kai Evansas parode, kad sekmingai sugrizo po traumos. Nera jam jokios prasmes dar ilgiau pasilikt pas mus, o ir Zalgiris neturi tiek pinigu, kad sumoketu jam tiek, kiek dabar yra vertas ir kiek jam pasiulys Eurolygos turtingieji.

  19. To To .

    Ne tik pinigai viską lemia… O kodėl būtent po KMT finalo – pagalvok…

  20. taip taip

    baisiai isizeide evans kad negavo mvp, jei butu gave sbutu pasilikes, vien del to prizo butu sutikes zaisti uz dvigubai mazesne alga , stipriai sugalvota

  21. To taip taip

    Ne tik dėl MVP. Nesupratai. Na, tiek to…

  22. >To taip taip

    Ar tu durnas ar protyngas? Tai atkleisk ka tu vienas žinai idiote?

  23. :)

    Nu dabar tikrai įdomu pasidarė, kas ir kaip nuskriaudė/įskaudino/nuvylė Evansą per KMT, kad jis dėl to galutinai nusprendė nebepasilikt Žalgiryje? Nes, mano nuomone, jam tiesiog nėra jokio tikslo čia pasilikt. Evansas su Žalgiriu padarė viską, ką ir galėjo padaryt. Taip, gali sakyt, kad patekimas į top8 ir LKL titulas praėjusį sezoną buvo be jo, bet jis vis tiek buvo komandos dalis ir iki traumos jo indėlis į visus pasiekimus, ypač Eurolygoj buvo didžiulis. Žmogus čia užsidirbo naują didžiulį kontraktą ir galimybę keltis į vieną iš Eurolygos grandų ir siekti didesnių tikslų nei galėtų pasiekti su Žalgiriu. Nu ir dar pridėkime gyvenimą geresniam klimate ;). Tai gal nereikia čia kurt kažkokių sąmokslo teorijų, nerimta.

  24. .

    visi supranta kad norint islaikyti evansa reikia ne tik dideliu pinigu bet ir visoms pusems padaryt viska kad jis noretu cia likti, dabar zmogus ziuri statistika ir mato kad mvp atidave prasciau zaidusiam vietiniam zaidejui, pakiso kiaule taures rengejai su tokiu sprendimu.

  25. To .

    Būtent. Apie tai ir kalbama, ne tik apie pinigus. Žmogus nori būti vertinamas ir reikalingas, juolab kad Evansas iš tikrųjų yra naudingiausias, ne tik pagal statistiką. Skelbiant MVP, jis net nebuvo paminėtas. Labai negražus, daug ką nustebinęs KMT rengėjų gestas. Galima manyti, jog tyčinis…

  26. Ir dar

    Evansas – jautrus, kuklus žmogus. Jo naudingumas – ne tik įmesti tritaškiai. „Žalgiris“ mažai turėjo legionierių, kurie kristų dėl kiekvieno kamuolio, taip aukotųsi, graužtųsi dėl komandos, būtent – komandos, pralaimėjimo… Beje, ir būdamas traumuotas, Evansas turėjo pasiūlymų, bet atsisakė, nes jautėsi skolingas „Žalgiriui“. Dar kalbame apie kažkokį fondą, lėšų rinkimą Evansui išlaikyti, bet nesugebame net paprasčiausio dalyko – parodyti pagarbos, dėmesio žmogui atiduodami jam pelnytą simbolinį titulą. Ir kas čia tokio?! Evansas juk neįsižeidė dėl „smulkmenos“? Žinoma, neparodė, kad nusivylė. Esmė – ne kažkoks prizas ar dideli pinigai. Žmogus eis ne tik ten, kur milijonai, kur šilta, bet ten, kur bus gerbiamas ir mylimas. Apskritai apdovanojimų ceremonija sugadino visą renginį, paliko kažkokį gėdos ir kaltės jausmą… Tas kai kuriems visai nereikšmingas atrodantis akibrokštas, deja, gali mums labai brangiai kainuoti…

  27. LOL

    Nu tokio marazmo senai neteko skaityti apie MVP. Mano brolis ira Evanso draugas. Tai jam tas MVP sakě iki lemputěs, kas ĉia NBA regulerkěs sezonas? O kad jo neliks jau ira aišku senai, nes ten pinigai vaikšćioja ne Žalgirio kišenei. Apskritai dauguma Eurolygos klubu jo neipirks. Du, trys klubai del jo kovos. Del NBA nieko neżinau.