A.Butkevičius atsako į 10 netikėtų klausimų: „Krepšinyje perrašyčiau vieną taisyklę“ 0

„Samsung“, Jovilė Markovski

Vasario mėnuo krepšinio pasaulyje – itin dinamiškas. Netrukus prasidėsiantis atrankos į 2025 m. Europos krepšinio čempionatą „langas“ suburs vyrų rinktinę svarbioms akistatoms jau šią savaitę, o puikią pergalių seriją Eurolygoje išgyvenantys Kauno „Žalgirio“ krepšininkai džiaugiasi penktą kartą iš eilės iškovotu Citadele KMT titulu.

Po savaitgalį griausmingai nuaidėjusio KMT turnyro pakalbinome vieną iš „Žalgirio“ kovingiausių krepšininkų – Arną Butkevičių, kuris sutiko atsakyti į 10 neįprastų ir nebūtinai su krepšiniu susijusių klausimų.

– Jei galėtum atsukti laiką atgal – kurias savo karjeros rungtynes labiausiai norėtum išgyventi dar kartą? Kodėl?
– Jei būtų įmanoma pakeisti rungtynių baigtį, norėčiau atsukti laiką ir sužaisti iš naujo rinktinės rungtynes su slovėnais, kai dalyvavome atrankoje į Olimpines žaidynes.

– Prieš kurį Eurolygos krepšininką, tavo nuomone, šį sezoną yra sunkiausia apsiginti?
– Mike‘ą Jamesą. Jis itin greitas, daug būna su kamuoliu ir bet kada gali išsimesti metimą.

– Jei galėtum perrašyti ar sukurti vieną naują krepšinio taisyklę – kokia ji būtų ir kodėl?
– Turbūt pakeisčiau nesportinės pražangos skyrimą. Peržiūrint ir traktuojant nesportines pražangas susidaro nemažai laiko stabdymo, o traktavimas ne visąlaik būna aiškus. Manau, kad ši taisyklė šiek tiek paminkština žaidimą.

– Koks, tavo nuomone, žaidėjo įgūdis daro itin didelę įtaką krepšinyje, bet yra nepakankamai įvertinamas ar apkalbamas?
– Charakteris, jei tai galima laikyti įgūdžiu. Žaidėjo charakteris formuoja patį krepšininką ir, mano nuomone, viskas prasideda būtent nuo charakterio.

– Jei nežaistum krepšinio, kuo užsiimtum?
– Vis vien rinkčiausi profesiją, susijusią su sportu – būčiau fizinio rengimo treneris ar kineziterapeutas. Norėčiau turėti galimybę dirbti su žmonėmis, jiems padėti, o sportas mane lydi visą gyvenimą, tad, manau, nuo jo nenutolčiau.

– Ar turi nusistovėjusių įpročių, ritualų, kuriuos būtinai turi padaryti prieš žengiant į aikštelę?
– Tokių, be kurių negalėčiau pradėti rungtynių – neturiu. Nesu prietaringas, todėl išskirtinių ritualų nesilaikau.

– Ne kartą teko atstovauti Lietuvai su vyrų rinktine – kuo ši patirtis ypatinga, kuo ji skiriasi nuo atstovavimo klubui?
– Tai turbūt yra kiekvieno krepšininko svajonė. Tam, kad patektum į rinktinę, reikia nueiti labai ilgą kelią savo krepšininko karjeroje, tai yra įvertinimas, didžiulė atsakomybė ir didžiulė garbė. Manau, kad tai ir padaro patekimą į rinktinę įsimintiną – tai stiprus įvertinimas krepšininko karjeroje.

– Kas padeda prastumti laiką ilgų kelionių, skrydžių metu?
– Filmų žiūrėjimas, serialai, knygų skaitymas, podcastų klausymas – įprastas informacijos rinkimas iš įvairiausių šaltinių.

– Ar gali pasidalinti dažniausiai naudojamomis programėlėmis savo išmaniajame telefone?
– „Instagram“ ir „Spotify“.

– Ką pasirinktum: telefoną, kuris negali fotografuoti, ar telefoną, kuris negali groti muzikos?
– Rinkčiausi tą, kuris negroja muzikos. Nuotraukos – tai prisiminimai, jos man yra svarbios, ypač kalbant apie vaikų, šeimos nuotraukas.

Jei esate krepšinio gerbėjas ir žavitės naujausiomis technologijomis – technologijų gigantė „Samsung“ siūlo atkreipti dėmesį į išskirtinį išmanųjį telefoną, kuris ne tik puikiai fotografuoja bei groja muziką, bet ir pasižymi inovatyviomis dirbtinio intelekto funkcijomis.

„Samsung“, tęsdama partnerystę su Kauno „Žalgiriu“, šių metų sausio mėnesį pristatė išskirtinį „Galaxy S24 Žalgiris Limited Edition“ rinkinį tikriems krepšinio ir technologijų entuziastams.

Riboto leidimo rinkinį sudaro: išmanusis telefonas „Galaxy S24“ su prailginta 3 metų garantija, unikalaus dizaino apsauginis dėklas, apsauginis stiklas, „Žalgirio“ turinys bei „Žalgiris Insider“ prenumerata 12 mėn. „Galaxy S24 Žalgiris Limited Edition“ rinkinį įsigyti galima fizinėse ir internetinėse „Samsung“ parduotuvėse bei žalgirisshop.lt.

Komentarai