I.Brazdeikis – apie priešpriešą su „Panathinaikos“, išsiskyrimą su „Žalgiriu“ ir G.Bartzoką 0

„Žalgirio“ arena praėjusį penktadienio vakarą sulaukė po pertraukos sugrįžusio Eurolygos krepšinio. Kartu į Lietuvą su Pirėjo „Olympiacos“ klubu bent trumpam grįžo ir buvęs žalgirietis Ignas Brazdeikis.

Dar prieš susitikimą su savo buvusia ekipa I.Brazdeikis tapo naujausiu tinklalaidžių serijos „Pick‘n‘Pod Talks“ svečiu, kur bendravo su krepšinio komentatoriumi Ryčiu Kazlausku ir „Žalgirio“ trenerių štabo nariu Tautvydu Saboniu.

Krepšininkas dar prieš Eurolygos pertrauką triumfavo Graikijos taurės finalo rungtynėse Heraklione, kur „Olympiacos“ įveikė mirtinus varžovus – Atėnų „Panathinaikos“. I.Brazdeikis pasakojo, kokį įspūdį jam paliko dviejų graikų ekipų priešprieša.

„Graikijos klubų priešprieša yra visai kito lygio. Čia egzistuoja tikrai neapykanta. Tikras susipriešinimas tarp klubų. Labai smagu žaisti derbio rungtynes, jaučiama didelė konkurencija. Kai laimi tokias rungtynes, sirgaliai tiesiog kraustosi iš proto. Prieš rungtynes sirgaliai mus pasitinka su uždegtais deglais. Jie skanduoja, šūkauja. Tikrai niekada nesu buvęs tokios atmosferos dalimi“, – kalbėjo I.Brazdeikis.

Rugsėjo mėnesį pasirengimo sezonui treniruočių stovyklą Kipre I.Brazdeikis dar išvyko kaip „Žalgirio“ žaidėjas, tačiau stovyklai dar nepasibaigus jis tapo Pirėjo klubo žaidėju. Krepšininkas tikino, kad priimti sprendimą persikelti iš Lietuvos į Graikiją nebuvo lengva.

„Buvo daug minčių, nes aš turėjau puikų sezoną Kaune. Išmokau daug dalykų aikštėje ir už jos ribų. Bet, žinote, kai toks klubas ateina su pasiūlymu, nežinai, ar dar kada nors gausi tokią galimybę. Manau, kad tuo metu sprendimas iš esmės buvo geras abiem pusėms. Tu nori žaisti aukščiausiame įmanomame lygyje, aukščiausioje scenoje. Sprendimą priimti buvo sunku. Bet aš džiaugiuosi, kur šiuo metu esu“, – savo pasirinkimo motyvus vardijo žaidėjas.

Šį sezoną Eurolygoje I.Brazdeikis vidutiniškai per 12 minučių renka po 4 taškus, po 2 atkovotus kamuolius ir po 3 naudingumo balus. Žaidėjas pasakojo, kad sezono metu jį persekiojo kelio skausmai, kuriuos tik vasario mėnesį krepšininkas išsigydė ir yra pasiruošęs žaisti pilnu pajėgumu.

„Po pasaulio taurės turnyro grįžau į „Žalgirį“, nes dar nežinojau, kad jungsiuosi prie „Olympiacos“. Čia padėkos keliauja Justui ir visiems kitiems personalo nariams. Jie atliko gerą darbą gydant mano kelį. Tada, kai persikėliau į „Olympiacos“, prasidėjo treniruotės, padidėjo krūvis, bet kelis jautėsi puikiai. Bet po pirmųjų rungtynių su Milano klubu man pradėjo skaudėti kairįjį kelį. Tada skausmas padidėjo ir laikėsi kurį laiką. Aišku, kad trauma turnyre mane paveikė fiziškai. Bet dabar, per pastarąsias kelias savaites, jaučiausi gerai. Turi rūpintis savo kūnu, kad jaustumeisi gerai“, – aiškino Iggy.

Pirėjuje I.Brazdeikis sutiko naują – Georgios Bartzoko žaidimo sistemą. Filosofija, kurioje yra daug judėjimo be kamuolio, greitų perdavimų ir kitų niuansų, yra naujas iššūkis žaidėjo karjeroje.

„Intensyvumas, kurį jis atneša į rungtynes yra toks, kuriam prilygti yra labai sunku. Turi nuolat būti pasiruošęs 100 proc., kad galėtum žaisti pas jį. Jeigu nebūsi pilnoje parengtyje, jis tai pastebės ir apie tai tau praneš. Jo mąstymas yra aukščiausio lygio ir jis yra visiškai prisitaikęs prie rungtynių ritmo, kas padeda skaityti žaidimą ir jį matyti“, – kalbėjo I.Brazdeikis.

„Suprantu, Iggy, kad tau yra nelengva prisitaikyti prie šios sistemos, nes tavo žaidimas yra paremtas vienas prieš vieną žaidimu, pranašumo situacijų išnaudojimu“, – pridūrė T.Sabonis.

Tinklalaidėje taip pat buvo aptarti I.Brazdeikio šventimo gestai, prisiminta T.Sabonio ir I.Brazdeikio istorija dėl neišmestų šiukšlių bei sureitinguoti „Olympiacos“ žaidėjai pagal jų sugebėjimus traukti kitus per dantį.

Komentarai