A.Trinchieri: apie „Maccabi“, žaidimą be žiūrovų ir subrendusį W.Baldwiną 0

Mykolas Abrutis, BasketNews žurnalistas

Prieš trečią išvyką į Belgradą per du mėnesius Kauno „Žalgirio“ treneris Andrea Trinchieri tuo nesiskundė. Italas išskyrė rungtyniavimo be žiūrovų faktorių, aptarė Wade‘o Baldwino charakterį bei bandė paprognozuoti, kurioje vietoje būsimi varžovai finišuos.

Pasitinkant 28-ąjį Eurolygos sezono turą Tel Avivo „Maccabi“ kovoja dėl vietos įkrintamosiose bei šiuo metu su 14 pergalių rikiuojasi 9-oje vietoje. Tuo metu „Žalgiris“ – 14-oje.

„Nenoriu būti įkyrus, bet šiuo sezono metu išvykoje, net jei tai ir Belgradas, susitikti su „Maccabi“ yra labai komplikuota, – spaudos konferenciją pradėjo A.Trinchieri. – Mes esame ne geriausioje sportinėje formoje, sakyčiau, kad turėjome silpną pasirodymą prieš „Olympiacos“. Visada žaidėjams sakau, kad jokių paaiškinimų ir tuo pačiu jokių pasiteisinimų, bet Pirėjo ekipa mus nužudė.

Nežaidėme sekmadienį, o kai pamačiau tvarkaraštį po trijų savaičių pertraukos, sakiau, kad dabar mums reikia rungtynių, jog grįžtume į ritmą. „Maccabi“ sužaidė įspūdingas rungtynes Berlyne, laimėjo beveik 40 taškų persvara, taip pat turėjo eilinį gerą mačą vietinėse pirmenybėse. Tad turime pakelti savo koncentracijos lygį tiek gynyboje, tiek puolime.

Tikiu žaidėjais, niekada neturėtume pamiršti, kas mes esame ir ką jau nuveikėme. Dalykai yra padaromi tik tuomet, kai komanda būna kartu. Nesvarbu, ar tai gera, ar bloga diena, turėsime išlikti kartu.“

2018–2020 m. Belgrado „Partizan“ klube dirbęs A.Trinchieri su „Žalgiriu“ sugrįžta į šį miestą trečią kartą šiame sezone. Jame kauniečiai krito prieš „Partizan“ (72:81), bet įveikė „Crvena Zvezda“ (93:91).

Ar A.Trinchieri nepabodo vykti į Belgradą?

„Ne, niekada. Myliu šį miestą“, – šypsodamasis tinklalapiui BasketNews atsakė italas.

– Kaip jūsų akimis atrodo žaidimas be fanų?
– Tai siaubinga, tai yra dalykas, kurio nekenčiu labiausiai. Jie yra prie to pripratę, o mes ne. Tai vienas iš faktorių, kuris gali pakeisti rungtynes. Visi prisimename pandemijos sezoną, kai situacija buvo tikrai klaiki. Žinote, žaisti be fanų turbūt nenori niekas, bet ligos, karai, terorizmas tai priverčia daryti. Visada sakau, yra kaip yra. Turėsime rasti būdų, kaip adaptuotis prie tokio krepšinio labai greitai.

– Praėjęs savaitgalis buvo pirmasis „Žalgiriui“ šiame sezone, kai komanda nežaidė LKL prieš kovas Eurolygoje. Kaip tai pakeitė pasiruošimą?
– Nesu tikras, nežinau, nes noriu pamatyti (šypsosi). Šis mačas bet kokiu atveju turėtų padėti užmiršti rungtynes su „Olympiacos“. Sakyčiau, kad žodis užmiršti netinka, turime sugrįžti į save. Tu nukrenti, bet turi atsistoti. Visada sau sakiau, kad gyvenimas yra apie tai, kaip nuo vienos nesėkmės judėti link kitos, neprarandant entuziazmo. Pralaimėjimai yra dalis mūsų gyvenimo, bet neprarasti tikėjimo bei entuziazmo yra didžiausias tikslas.

– „Maccabi“ vedlys W.Baldwinas dažnai įvardijamas kaip sunkų charakterį ir karštą galvą turintis krepšininkas. Ar sutinkate?
– Nesutinku. Visų pirma, Wade‘as yra vienas geriausių žaidėjų Eurolygoje, o jo įgūdžiai yra bene arčiausiai to, ką turi NBA atletai. Tikiu, kad per lengva yra sakyti, jog Wade‘as yra karštakošis. Galbūt jis toks buvo, bet dabar aš jį regiu kaip labai subrendusį žmogų. Taip, Wade‘o charakteris nėra lengvas, bet nežinau žmonių, kurie būtų lengvo būdo su tokiu talentu. Kartu turėjome įspūdingus metus Miunchene, po jų buvau mirtinai pavargęs tvarkantis su juo. Bet kad ir kiek man tai kainavo, ši patirtis buvo verta to. Be abejo, karšta galva, taip galime kalbėti apie W.Baldwiną, mane taip pat daugelis žmonių gali palaikyti sunkiu. Bet man tai nerūpi. Wade‘as karjeroje man suteikė daug, kaip ir minėjau, nebuvo lengva, bet tai neįtikėtina patirtis.

– Ar sutinkate, kad nuo to laiko, kai W.Baldwinas žaidė Miunchene, jis stipriai patobulino charakterio savybes?
– Visi žmonės turi surasti balansą gyvenime. Balansą tarp talento, įsitikinimų, tikslų, motyvacijos. Tai yra daug labiau komplikuota, kai kiekviena asmenybė sueina į komandą, nes tai kartais yra sunku suderinti. Yra žmogiška galvoti apie save, apie savo ego, kad padėtum, o svarbiausia, jog nepakenktum komandai. Tikiu, kad jis tobulėja visuose aspektuose, manau, jo žaidimas šiame sezone vertas simbolinio Eurolygos penketo.

– Praėjusią savaitę teigėte, kad „Olympiacos“ yra jūsų favoritas laimėti Eurolygą, kur regite „Maccabi“?
– „Maccabi“ yra labai labai labai pavojinga komanda. Sakykime, kad jie nėra natūralus favoritai laimėti Eurolygą šiemet, bet atsiminkite tą laiką, kai jie iškovojo titulą Milane (aut. past. – 2014 m.). Tuo metu niekas iš jų to nesitikėjo. „Maccabi“ yra blogiausias oponentas, nes jie yra labai talentingi bei atletiški. Geriausias gynėjų duetas – W.Baldwinas ir Lorenzo Brownas, jie būtų starto penketo nariai bet kurioje Eurolygos komandoje. Pridėkime Bonzie Colsoną, kitus žaidėjus… Nebūčiau nustebęs, jei jie patektų į finalo ketvertą.

– Dovydas Giedraitis vyks su komanda, kokie šansai, jog jis pasirodys ant parketo?
– Minimalūs, bet sprendimas bus priimtas prieš pat rungtynes.

Komentarai