Dvikovos pabaigoje žalgiriečiai nusileido „Maccabi“ ekipai 19

Kauno „Žalgirio“ (11-17) krepšininkai patyrė pralaimėjimą Eurolygos rungtynėse Belgrade. Andrea Trinchieri auklėtiniai rezultatu 76:83 (21:21, 19:21, 22:14, 14:27) nusileido Tel Avivo „Maccabi“ (15-13) krepšininkams.

Keturiais baudų metimais dvikovą atidarė Edmondas Sumneris, dvitaškį įmetė Laurynas Birutis, dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo Keenanas Evansas, o E.Sumneris pridėjo dar aštuonis taškus iš eilės – 17:15. Per likusią pusę kėlinio K.Evansas dar sumetė baudų metimus, o dviejų taškų vertės metimą pataikė Lukas Lekavičius – 21:21. 

Po tris taškus surinko Brady Manekas ir K.Evansas, o po du pridėjo Rolandas Šmitas, Arnas Butkevičius ir E.Sumneris – 33:28. Taikliai iš toli atakavo L.Lekavičius, o po du taškus dar surinko Edgaras Ulanovas ir K.Evansas – 40:42.

Penkis taškus po pertraukos surinko K.Evansas, metimu iš po krepšio pasižymėjo Kevarriusas Hayesas, o A.Butkevičius smeigė tritaškį – 50:45. Dvitaškius pataikė B.Manekas, A.Butkevičius ir E.Ulanovas, o K.Evansas ir Tomas Dimša įmetė po tritaškį – 62:56.

B.Manekas pataikė iš toli, vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo E.Ulanovas, bet jau teko vytis varžovus – 67:72. Dar keturis taškus iš eilės surinko E.Ulanovas, o R.Šmitas tritaškiu vėl persvėrė rezultatą – 74:72. Sudėtingą metimą iš po krepšio pataikė A.Butkevičius, tačiau prastai sužaista rungtynių pabaiga pagalvoti apie pergalę neleido – 76:83.

„Žalgiris“: K.Evansas 18 (4 rez. perd.), E.Sumneris 14 (2 per. kam.), E.Ulanovas 10 (4 rez. perd.), A.Butkevičius 9, B.Manekas 8 (6 atk. kam.), L.Lekavičius 5, R.Šmitas 5, T.Dimša 3, K.Hayesas 2, L.Birutis 2.

„Maccabi“: W.Baldwinas 16, T.Blattas 11, J.Webbas 10, J.Nebo 10, B.Colsonas 10.

Komentarai

  1. na stai

    baigesi svajones, pamazu griztam ir vel i dugniuka :)

  2. tr

    Birutis ir Lukutis ne Eurolygos zaidejai.

  3. Ramas

    Fiziškumo nėra, atkovoti kamuoliai- paskutiniai lygoje. Nuo 1.99 iki 2.06 nei vieno žaidėjo. Du trys žaidėjai turi būti 2,01-2,03 ūgio, jeigu norit fiziškumo.

  4. Sigis

    Butke.permyžes visiškai

  5. :(

    Nu ka, atrodo, kad Trinchieri magija su sita komanda Eurolygoj baiges. Cia kaip toj pasakoj apie pelene, ismuse dvylikta ir karieta pavirto moliugu ;). Vel visi sugrizo ten, kur ir buvo. Birutis vel yra tik Birutis, o ne pagrindinis Eurolygos top8 komandos centras, kaip daugelis jau buvo pradeje svaigt :). Bet negali labai pykt. Tiesiog tokia yra realybe. Sita komanda yra ten, kur yra del suprantamos priezasties. Komplektacija. Laikinas trenerio pakeitimo efektas buvo, bet kitos komandos issiskautino tuos pakeitimus ir vel viskas susiveda i zaideju talenta, krepsinio IQ, susizaidima ir ta nelemta fiziskuma. Eurolyga is esmes baigta, bet butu gerai bendrai moralei paimt is tu likusiu rungtyniu bent pora pergaliu. O pradziai reiktu bent jau su rytu savaitgali susitvarkyt.

  6. Saulius

    Pabaiga nesusiklostė. Rungtynės buvo gan geros. Išlikit stipresni.

  7. Rimtas juokelis

    Su tokiu zaidimu reikia skubiai mazinti bilietu kainas. Kitaip tuoj kaip wolves teks dykai dalinti.

  8. Darius

    pirmos 5 min buvo iš kiemo krepšinio stiliaus, be gynybos. Komentatoriai gyrė tą sumnerį, o aš suskaičiavau 5 jo klaidas gynyboje per pirmas 5 min, paskutinė buvo neapsigynus mušant kamuolį varžovui iš nugaros, o tokiu atveju teisėjai visada švilpia baudą. Nu patainė jis metimų, bet su tokiu žaidimu,ką ten vakar bėgiojo, tai tik įrodė, kad per visą laiką Žalgiryje jis neišmoko nieko. Gal kokiuose Filipinuose jam tiktų siautėti, bet čia beviltiškas visiškai. Kiek įmeta, atgal dvigubai daugiau gauna. Kurtis sakė, kad mešką cirke išmokinti galima, o šito joks Kurtis nieko neišmokytų niekada.

  9. Aha

    Nu ką, sezonas baigtas jau, kas ten bus su LKL visiškai vienodai šviečia. Žaidė apgailėtinai. Patys darė viską, kad tik pralaimėtų. Kaip mes galim sirgti už komandą, kurios vadyba yra padėjus ant savo pačios komandos ? Kur papildymai kai jų reikėjo ? Iš kokios balos iškastas Sumneris, jau nekalbant apie Hollins ? Kai reik žaidėjo galinčio patemti komandą į priekį, nuperkamas Lukošiūnas. Bravo, va taip dirbta mūsų komandėlės vadyba. Kai mūsų pagrindinis yra Giedraitis kuriam iškritus žaidimas palaida bala tapo, tai aš jau nebeturiu žodžiu… Nenustebsiu jei ir nuo ryto gaus su tokiu požiūriu į rungtynes.

  10. ...

    Kaip čia ta nauja skanduotė : rezultatas mums nėra svarbus, nes palaikome žaliai baltus. Panašu tokia realybė nauja šviečiasi, nes ir komandai jau rezultatai nebesvarbūs. Svarbu į aikštelę išbėgt, o žaisti jau atsibodo panašu.

  11. Sirgalius

    Gera skanduotė su nesvarbiu rezultatu. Kažkaip reikia pritraukti žmonių į areną nieko nelemenčioms rungtynėms.

  12. Visiškas dugnas

    Nauja skanduotė: „rezultatas mums nėra svarbus“ yra visiškas dugnas.
    Tik nevykėlis gali tokią sugalvoti, o pašokę iš savo vietų skanduotojai parodo, kad jie yra nemastanti avių banda.

  13. Darius

    tai yra dar viena sena tų avinų skanduotė –
    mes su Žalgiriu kartu
    kaip jūs žaidžiat nesvarbu

  14. Gaila

    Paskutinės viltys patekti į įkrintamąsias / atkrintamąsias žlugo. Galima būtų pozityviai žvelgti į kitą Eurolygos sezoną: turime Trinchierį, kuris vasarą pagal save komplektuotų komandą, bet… nebeturėsime Evanso, ir visas optimizmas dingsta.

  15. No

    Ir taip jau 25 metai ,nieko geresnio neparodo,jokiu pastangų pas zaidejus kovojant ,eurolygos sezono pradžios laukiame,bet pyst ir komanda nuvilia eilini karta,laikas gerbti ir fanus ,ziurovus,o ne tik ziureti pelną uz uždirbtus bilietus

  16. :(

    Kas labiausiai liudina, kad komanda po pertraukos vel sugrizo i pirma sezono puse mentaliteto prasme. Vel nera noro, energijos kovoje del kamuoliu. Kodel taip yra? Turbut niekas atsakymo taip ir nesuras iki pat sezono pabaigos. Taip pat vel sugriunama 4 keliny ir lemiamom akimirkom pradedama drebint kinkas ir pralaimima. Vel viskas is esmes laikosi ant Evanso peciu. Varzovai ji visaip spaudzia, dvigubina, todel zmogui jau pasidaro per sunku antroj rungtyniu pusej ir jis „dingsta“, nes daugiau rimtesnes pagalbos is komandos draugu nesulaukia. Nebent durnu klaidu, kurios ir paskandina rungtynes. Ziauriai gaila ir pikta, kad Jankis taip ir nesugebejo surast padoresnio pakeitimo Brazdeikiui. Tiesiog issvaistytas sezonas, turint toki zaideja kaip Evansas komandoj ir islaikius zaideju branduoli. O butu buve galima ka nors rimtesnio nuveikt, jei ne paveluoti ir nevyke vadovu sprendimai. Dabar nezinia, kada pavyks pagriebt panasaus lygio zaideja kaip Evansas ir kaip bus sukomplektuota komanda kitam sezonui. Matant sio sezono pirkinius, didelio optimizmo nera. Gal skautingas slubuoja, o gal Jankis prastas derybininkas ir del to nepavyksta pasirasyt norimu zaideju? Nebent Trinchieri liks ir kitam sezonui, tai gal kazkokia viltis, kad pataikys su zaidejais ir bus.

  17. Aciu :(

    O Butkevicius neprisidejo prie pralaimejimo ar priezastys neatkovoti kamuoliai Evansa iprate buvom lyderyste pabaigoje patrauke patrauke tritaskiais o dabar net visa 4 kelini nemete I krepsi

  18. Saulius

    Paskutinį kartą rašau šitame puslapyje. Smėlio dėžės ekspertų pamąstymai. Vis galvojau, kad čia Žalgirio gerbėjų puslapis, o čia smėlio dėžės ekspertai, supratimas apie krepšinį – O O O O O.

  19. @@@@@

    saulius isizeide, kad publikai nepatiko jo skanduote