„Betsafe-LKL“ lyderių dvikovoje – „Žalgirio“ pergalė prieš „Rytą“ 24

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tapo vienvaldžiais „Betsafe-LKL“ lyderiais. Andrea Trinchieri auklėtiniai pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje rezultatu 97:94 (28:26, 23:22, 21:28, 25:18) įveikė Vilniaus „Rytą“.

Arnas Butkevičius ir Laurynas Birutis pataikė po dvitaškį, du taškus su varžovo pražanga pelnė Dovydas Giedraitis, o Edgaras Ulanovas smeigė tritaškį – 10:8. Keturiais taškais pasižymėjo L.Birutis, penkis surinko Rolandas Šmitas, Keenanas Evansas ir Lukas Lekavičius pataikė iš toli, baudos metimu pasižymėjo D.Giedraitis, o Edmondas Sumneris surengė reidą po krepšiu – 28:26.

Danielius Lavrinovičius tašką pridėjo nuo baudų metimo linijos, aštuonis taškus surinko E.Sumneris, o dvitaškiu pasižymėjo L.Birutis – 39:39. A.Butkevičius sumetė baudų metimus, šešis taškus iš eilės surinko L.Lekavičius, o kėlinio pabaigoje po du taškus pridėjo D.Giedraitis ir E.Sumneris – 51:48.

Po pertraukos E.Sumneris įmetė baudos metimą, šešis taškus surinko K.Evansas, o po du taškus pelnė L.Birutis ir R.Šmitas – 62:66. Deficitas vienu metu buvo ir dviženklis (62:72), bet tuomet tritaškį įmetė L.Lekavičius, metimą iš po krepšio pataikė R.Šmitas, o T.Dimša surinko penkis taškus – 72:76.

B.Manekas lemiamą ketvirtį pradėjo tritaškiu, T.Dimša ir L.Birutis įdėjo iš viršaus, o penkis taškus surinkęs L.Lekavičius išvedė kauniečius į priekį – 84:80. Du baudų metimus įmetė ir iš viršaus įdėjo L.Birutis, dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo K.Evansas, bet likus žaisti pusę minutės kauniečiai vijosi varžovus – 91:94. Keturis taškus iš eilės surinko K.Evansas, o pergalę baudų metimais įtvirtino E.Ulanovas – 97:94.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 17 (2 per. kam.), K.Evansas 16 (2 per. kam.), L.Birutis 16 (5 atk. kam.), E.Sumneris 13, R.Šmitas 9, T.Dimša 7 (2 per. kam.), D.Giedraitis 6 (2 per. kam.), E.Ulanovas 5, A.Butkevičius 4 (5 atk. kam.), B.Manekas 3, D.Lavrinovičius 1.

„Rytas“: M.Echodas 18, A.Velička 18, M.Fosteris 15, J.Gorhamas 12, J.DeLaurier 11, G.Radzevičius 11.

Komentarai

  1. jozas111

    klounai klounai

  2. skdjdk

    fosteris istempe italo pasturgali

  3. A G

    Cirku cirkas. TYLIU.

  4. Zzz

    Nu šitaip be gynybos žaisti… Nesuprantu iš vis ką tokia komanda Eurolygoj veikia. Be Evanso, daugiau nei vieno Eurolygos lygio žaidėjo neturim.

  5. :(

    Absoliučiai apgailėtina. Taip su rytu sužaist savo arenoj yra gėda. Nulinė gynyba. Prieš mūsų priekį net Echodas kaip monstras atrodė, tai ką išdarinės Ibaka? O dar rytas dviejų svarbių gynėjų neturėjo. Pikta, ne tas žodis. Čia mums visiems ne apie kovą dėl playinų reik svaigti, o galvot, kaip reiks reikalus savam kieme susitvarkyt. Nes ne Šaro laikų Žalgiris, deja, kai rytas tiesiog bijodavo žaist Žalgirio arenoj ir kelis metus iš eilės neturėdavo jokių šansų net pagalvot apie pergalę.

  6. JULIUS

    MATYT ŽAIDĖ SU PILNAIS ŠORTAIS GĖDATAIP NEGERBTI ŽIŪROVŲ

  7. :(

    Blogiausia tai, kad šita komanda atrodo žiauriai silpna psichologiškai. Kai atėjo Trinchieri, buvo sukrėtimas, visi lyg ir susiėmė, žaidimas pagerėjo, atsirado pergalės ir visi, tame tarpe ir žaidėjai, užsihypino per daug. Bet išpuolė pertrauka, ritmas buvo prarastas, paskui gauta pliūcha nuo Oly. Ir vėl sugrįžo nuleistos rankos, nepasitikėjimas, nenoras art aikštelėj. Dabar tokios rungtynės tik įkvėps dar daugiau pasitikėjimo rytui ir dar didesnį norą įveikt Žalgirį. Ir apskritai, koks durnius sugalvojo, kad žaidimas be gynybos yra geriausia taktika laimėt prieš rytą? Juk tai jų žaidimas! Ar čia ne tik žaidėjai išėjo skersą dėję, bet ir treneriai per daug nesivargino ruoštis rungtynėms. Iš Trinchieri pusės buvo abejotinų sprendimų rungtynių su Maccabi gale, o šitose jis visai nevaldė komandos.

  8. RvR

    Kapitonas Ulanavos pastoviai tuščias, bet kritikos beveik negaus, bent iš basketnews, nes nusipirko ne kritika. Butkė ir „geras“, bet nors 5 kamuolius atkovojo. Na o Birutis tai reabilitavosi.

  9. BBD meras

    Čia ne Žalgiris laimėjo, o Rytas pralaimėjo. Fosterio pagalba, Žalgiris išgimdė pergalę. Kaip bebūtų gaila, Žalgirid tik LKL’o lygio komanda su vienu Eurolygos žaidėju.

  10. Arūnas

    Puikios rungtynes. Rytas nusipelnė pergalės šaunuoliai. O komentatoriai kiek ilgai juos leisti galima komentuoti rungdynes. Gėda negražu toks šūkavimas laukiniai Rytas šaunuoliai

  11. Sigis

    Butke ule mire visiškai

  12. Ramas

    Su fiziškumu ir atkovotais kamuoliais šiemet jau dugnas pasiektas visi kas netingi nuo galvų nusiėminėja kamuolius

  13. Darius

    nera ką kalbėti apie taktikas ar atskirų žaidėjų padirodymus, tiiesiog kita kartą būtų gerai žinoti iš anksto, kai nuspręsite nežaisti, mus informuokite iš anksto, tai nesivarginsime žiūrėti.

  14. Reiktu žinoti

    Vienas durnelis čia parašě 80% komentaru. Jam nusiustos servetělěs nuo ašaru.

  15. Aha

    Vienintelis geras dalykas šiandien buvo tai fanų nauja vieta apačioje. Daug gyvesnis palaikymas atrodė, o ir daugiau kitų fanų automatiškai prisijungia. Bent vienas geras sprendimas šį sezoną.

  16. Žalia Balta

    Jo GWB persikelimas i kita trubuna kitas lygis. Aišku tai bus kiek supratau nuo kito sezono, cia toks pabandymas buvo. Bet malačiai 100%

  17. :(

    Is karto atsiprasau uz ta visa negatyva savo komentaruose, jei kam nors tokie dalykai cia kliuna, bet kad tu negatyviu dalyku buvo tiek daug, kad bade akis. O dar vienas dalykas nemaloniai nustebino jau po rungtyniu. Tai Evanso interviu, kuriame jis tarsi atsiriboja nuo komandos, nuo jos lietuviu, pasakydamas, kad tas derbis su rytu jam neturi jokios reiksmes. Komandos lyderis, toks profesionalas kaip Evansas neturetu taip kalbeti viesai. Tai blogai atrodo. Juk tai svarbios rungtynes klubui, kuriam tu dabar atstovauji, sirgaliams, palaikantiems komanda, tame tarpe ir tave. Taip, zmogus isplese pergale, bet toks poziuris siek tiek nuvilia. Bet, is kitos puses, Evansas bent jau saziningas siuo klausimu, uz tai jam pagarba. Ir cia slypi atsakymas visiems besipiktinantiems, kodel Zalgiry tiek Eurolygos lygio netempianciu lietuviu. Nes legionieriams ant LKLo nusispjaut, o Zalgiriui ji laimet vis tiek reikia, todel Zalgiris ir turi turet geriausius prieinamus ir iperkamus lietuvius, kad butu kiek imanoma maziau galimybiu ivykt nemalonioms staigmenoms.

  18. jozas111

    italiuji trinerukuji akinius nupirkit

  19. Pritariu :(

    Dėl interviu… Tiesa. Kad ir nuvilianti, bet, deja, tokia tikrovė…

  20. Atkaklios

    Nu Trinchieri nebuvo patenkintas Aukletiniu zaidimu taciau svarbiausia galutinis Rezultatas Turejome geru momentu bet niekada nepavyko subalansuoti puolimo ir gynybos nepavyko penkias atakas is eiles

  21. Rytas

    Zaide su mazesne rotacija ir visiek Dave pilna kova na tos problemos del atsokusiu kamuoliu na pabaigoje sekme lydejo.

  22. NUVYLET TOMA

    galvojiom jimam yn iakypazu draugiu , is sostines , ir kaunan , o tai kokiom , 10 – – – – 9 , pradedt ne , nenorejiot ,

  23. pPS

    apie ce jaunima ,

  24. GreenDeath

    Nieko naujo. Raudona kekse eilini syki praskete kojas.