A.Trinchieri po pergalės prieš „Virtus“: „Esu labai laimingas dėl savo žaidėjų“ 14

BasketNews iš „Žalgirio“ arenos

Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri po pergalės Eurolygoje pakomentavo kontrakto pratęsimą su Brady Maneku bei skirstė pagyras žaidėjams. 25-ąsias Eurolygos titulo metines minėję žalgiriečiai ketvirtadienį savo aikštėje 96:81 įveikė Bolonijos „Virtus“.

„Neįtikėtinas pasirodymas gynyboje, – spaudos konferenciją pradėjo A.Trinchieri. – Antroje pusėje ginantis buvome beveik idealūs. Esu labai laimingas dėl savo žaidėjų. Situacija nebuvo geriausia, bet žaidėme atsakingai, sugrįžome į pergalių kelią, nugalėjome stiprią komandą. Jiems trūko žaidėjų, mums trūko žaidėjų. Aš manau, kad visi aplodismentai keliauja mano žaidėjams. Trenerių štabas padarė nuostabų darbą. Kartais vyriausiasis treneris turi padėti žingsnį atgal ir atiduoti pagarbą mažiems dalykams, kuriuos visi padarė per pastarąsias 48 valandas, jog įdėtume tiek pastangų.

Jei atvirai, kai pamačiau rungtynių aprangas, tai man sukėlė daugybę prisiminimų iš tų laikų „Žalgirio“. Aš esu gana romantiškas, tad labai mėgaujuosi tokiais dalykais. Išgyvenome sunkų laikotarpį, bet davėme geriausią atsakymą, kokį galėjome. Fanai buvo neįtikėtini, bet ir mano komanda buvo neįtikėtina.“

„Žalgiris“ praėjusią savaitę paskelbė, jog komandoje lieka B.Manekas. Amerikietis liks Kaune bent iki 2025 m. vasaros.

Mače su „Virtus“ B.Manekas per 11 minučių liko be taškų, bet A.Trinchieri ragino į tai nesižvalgyti.

„Šiandien jam buvo sunkios rungtynės prieš labai sunkų varžovą Tornike Šengelija, – sakė A.Trinchieri. – Mes visi pamirštame, kad Brady yra naujokas Eurolygoje bei visi dalykai kyla iš to. Jis turėjo gerų rungtynių, šiandien buvo prastos, bet aš manau, kad tai yra žaidėjas, kuris mus verčia žaisti geriau. Jis išplečia aikštelę, gerai perduoda kamuolį, puikiai pataiko. Aš galvoju, kad visi žaidėjai gali turėti prastą vakarą. Šiandien jis buvo prastas, bet galbūt ketvirtadienį bus geriausias.“

– Keenanas Evansas anksti prisirinko pražangų. Kiek patenkintas esate kitais gynėjais, kurie perėmė jo vaidmenį?
– Esminis rungtynių faktorius buvo, kad mačiau Edmondą Sumnerį žydintį. Jis yra tarsi naktinė gėlė, niekada tokios nepamatysi žydinčios, ji visada žydi tamsoje. Bet rungtynės po rungtynių pamatome kai kur gerų dalykų iš jo. Jau mėnesį galvoju, kad mums reikia antro gynėjo, kuris gali įveikti gynybą bei kurti pranašumus. Dabar sujungiu Edmondo pasirodymą, Dovydo Giedraičio ir Luko Lekavičiaus kamuolio spaudimą, stabilumą, kurį Edgaras Ulanovas ir Arnas Butkevičiaus davė prieš Tornike Šengeliją ir Marco Belinelli. Taip pat paminėčiau Kevarriuso Hayeso energiją ir pastangas bei mūsų chirurgą Lauryną Birutį. Jis pajuda, kerta po krepšiu – du taškai. Tai buvo esminės rungtynių detalės.

– Prieš 25 metus „Žalgiris“ buvo greičiausiai žaidžianti Eurolygos komanda. Ar šiandien ta komanda būtų patenkinta šiuo „Žalgiriu“?
– Aš manau, kad visi treneriai ir žaidėjai būtų mėgavęsi šiuo „Žalgiriu“. Viena iš pergalės priežasčių buvo ši šventė. „Žalgiris“ yra toks, koks yra dabar, taip pat dėl 1999-ųjų.

– Ar turite žinių dėl Rolando Šmito traumos?
– Manau, kad jam nepavyks žaisti ketvirtadienį, bet matysime. Kiekvieną dieną jo situacija gerėja, bet nepakankamai, jog žaistų. Šiandien pasimėgaukime, negalvokime apie „Baskonia“.

– Ar tikitės, kad E.Sumneris žais taip kiekvienose rungtynėse?
– Žaidėjo tobulėjimo kreivė niekada nėra tolygi. Ji yra nepastovi. Aš manau, kad jis žengė tris žingsnius į priekį, vėliau prasidėjo bangavimai. Bet jis šiandien pasakė, jog priklauso šiam lygiui.

– Į aikštę metėte du jaunuolius: Danielių Lavrinovičių ir Nedą Montvilą. Kiek džiaugiatės dėl jų?
– Nedas su mumis jau yra kiek ilgiau bei sekmadienį mums labai padėjo. Nedas, (Dovydas) Butka ir Matas Vokietaitis mums labai padėjo, jog galėtume būti šviežesni šiandien. Tai buvo esminis dalykas.

Noriu turėti labai stiprų ryšį su „Žalgiriu-2“ ir „Žalgiriu-3“. Jie nuolat tobulina žaidėjus, o aš noriu juos įmesti į gilius vandenis, jog pamatyčiau, ar jie gali plaukti su mumis.

– Kevarriusas Hayesas sužaidė naudingiausias karjeros rungtynes Eurolygoje. Galėtumėte pasidalinti mintimis apie jo pasirodymą?
– Kevarriusas darė tuos dalykus, kuriuos vienintelis gali padaryti. Jis daug žaidė virš krepšio, atlikinėjo blokus, pamušimus, buvo labai susikaupęs gynyboje. Tai buvo vienos geriausių jo rungtynių. Jis suteikė mums stabilumo gynyboje, o kai pajautė, kad mums labai padeda, tai atsiskleidė ir puolime. Tai buvo vienos geresnių jo rungtynių „Žalgiryje“.

– Dovydas Giedraitis per pirmąjį kėlinį surinko 8 taškus. Kaip įvertintumėte jo tobulėjimą puolime?
– Jis turi toliau tobulėti. Tai mums yra labai svarbu, nes jis yra jaunas, mūsų dabartis ir ateitis, vienas geriausių gynybos žaidėjų. Bet 2024-aisiais negali turėti gynėjo, kuris nėra pavojingas puolime, negali užpulti. Mes dirbame, trauma kiek numušė jo ritmą, bet dabar iš lėto jis sugrįžta.

Komentarai

  1. Fanė

    Ačiū! Puikios varžybos ir puiki proga 🙂

  2. jozas111

    visi zalios krv fanai

  3. valink

    raudona sliucha nx, ir ne viena karta

  4. Vycka to valink

    nėra jai laiko valint kažkur ne vieną kartą, ruošiasi svarbiausioms „čempionų“ lygos kovoms

  5. deja

    jau velu ruostis toms kovoms, nebent tik paziureti per tv

  6. Darius

    atejau paskaityti komentaru, o ju beveik nera. O pergale buvo iskovota uztikrintai ir be sukiu krastu pagalbos, kas yra neiprasta. Pagaliau save atrado Samneris, kuris yra neprognozuojamas, bet vakar jam pavyko. Gaila, bet pirma ir paskutini karta si sezona Žalgiris zaide su tokia grazia apranga, be tu bjauriu juodu juostu ir idiotisku staniku. Sirgaliai buvo aukstumoje, isskyrus ta skuduro gabala, kiri prisiuve prie musu simbolikos tampo i kiekvienas varzybas.

  7. Darius

    turejo buti sunkiu krastu
    ps
    deja klaviaturoj nera lietuvisku raidziy

  8. jozas111

    pralaimesit

  9. To jozas111

    Raudonos zalu..pos nuomoně niekam neidomi.

  10. :)

    Evansas twittery gyre Fenerio zaidima, jiems dauzant Barca. Butu labai idomu pamatyt, kaip atrodytu jis pas Sara. Nors Milanas, pasak gandu, siulo jam kosmini kontrakta, bet kazkaip nesinoretu jo ten matyt. Ne vienas geras zaidejas ten suzlugo. O mums reiktu stengtis susigrazint Rokeli is Barcos. Degraduoja ten vaikis. Jam tokiu metu reikia zaist kuo daugiau, o ne suola trint. Patirties jau turi prikaupes, laikas parodyt is rimtuju, ka ismoko ir ko yra vertas. Evanso lygiaverciu zaideju pakeist sansu jokiu, tai gal tiesiog reiktu kazkiek kitaip formuot sudeti, pasiimant Jokubaiti i pg, o dar didesnius pinigus mest ant combo gynejo, kuris butu geras scoreris, bet kartu ir kazkiek galetu pakurt ir kitiems, reikalui esant. Toki surast gal butu kazkiek lengviau nei tikra labai auksto lygio pg, kuriu ir taip deficitas, o tuo labiau su eurolygine patirtim, kas sitoj pozicijoj ypac svarbu. O Rokas tikrai turetu, ka irodyt, gaves svarbia role ir daug minuciu, ir patirties turi jau pakankamai.

  11. tu

    teisus , viskas ir eina ta linkme greiciausiai , tik zalgiriui reikia daugiau metiku , nes dabar daug zaideju net neziuri i lanka

  12. Bet ir tu

    teisus. Ir mes visi teisus. Mes teisuoliai visi, tik Darius durnius vata.

  13. .

    Evansas padarytų didžiulę klaidą, jeigu eitų į „Fenerbahçe“. Tik tiek.

  14. ff

    kad ir koks evansas puikus, ka zalgiris su juo pasieke kad del jo islaikymo vienam sezonui reiktu paskutines kelnes nusimaut? geriau jau sirvydziui kuo greiciau duotu ilgalaiki kontrakta, o su grandais konkuruot pinigais nera prasmes.