„Žalgirio“ jaunimas Dubajuje iškovojo trečią pergalę iš eilės ir žengė į finalą 4

Kauno „Žalgirio“ jaunuoliai šeštadienį sužaidė ir antras rungtynes Eurolygos jaunimo atrankos turnyre Dubajuje. Vytauto Pliaugos auklėtiniai rezultatu 70:69 (22:17, 20:19, 18:16, 10:17) įveikė iš Europos krepšinio talentų sudarytą „Next Generation“ ekipą.

Dubajuje tai buvo kol kas daugiausiai problemų sukėlęs varžovas, tačiau jaunieji žalgiriečiai sugebėjo iškovoti ir trečią pergalę iš eilės.

Manto Juzėno ir Manto Laurenčiko vedami kauniečiai į priekį išsiveržė jau po pirmojo kėlinio, o antrame kėlinyje į puolimą sėkmingai įsijungusių Dovydo Buikos ir Majaus Bulanovo dėka, komandas skyrė šeši taškai – 42:36.

Baigiantis trečiajam ketvirčiui komandas skyrė ir dviženklis skirtumas (60:48), tačiau varžovai nepasidavė ir likus žaisti mažiau nei pusę minutės skirtumą sumažino vos iki taško – 70:69. V.Pliaugos auklėtiniai dvikovos pabaigoje dar prarado kamuolį, tačiau paskutinis varžovų metimas skriejo pro šalį ir žalgiriečiai šventė pergalę – 70:69.

Finale „Žalgirio“ jaunimas susitiks su kitoje grupėje dvi pergales iškovojusia ir vieną pralaimėjimą patyrusia Ulmo „Ratiopharm“ ekipa iš Vokietijos.

„Žalgiris“: M.Juzėnas 13 (11 atk. kam., 2 per. kam.), K.Mikalauskas 12, N.Raupelis 12 (6 atk. kam.,  3 blk.), D.Buika 12 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), M.Bulanovas 9 (5 atk. kam.), M.Laurenčikas 8 (5 atk. kam.), T.Bassongas 4, A.Vilkas 0 (5 atk. kam.), E.Prekevičius 0, A.Bakhtadze 0.

„Next generation“: M.Lemoine 16, T.Airhienbuwa 14, E.Ilyem 12.

Komentarai

  1. Šančiai

    Puiku. Ir nepamirškime, kad tai buvo Žalgirio antros rungtynės tą dieną….

  2. Vycka to Šančiai

    teisybės dėlei, tai varžovams taip pat buvo antros per dieną ir dar žaidė 2 valandomis vėliau

  3. :(

    O va finale lemiamu metu suskydo. Neturim mes rimtų talentų, deja. Važiuojam sėkmingai žemyn. Dabar jau nebereikia net ispanų jaunimo komandų,kai anksčiau nuolat būdavo Realui pralaimima tose atrankinėse, kas yra logiška, nes ispanai susirenka geriausią Europos jaunimą. Dabar jau užtenka ir vokiečių. Bet tai turbūt neturėtų stebint, matant kaip pastaraisiais metais kyla jų krepšinis. O mūsiškiams trūksta ir talento, ir charakterio. Ir nusamdykit tiems vaikams metikų trenerį, nes dabar tiesiog baisu, vien plytas mėto. Labai gaila, nes Eurolygos jaunimo turnyro Žalgiris jau šimtą metų nelaimi, o paskutiniu metu ir savo jėgomis, laimėję atranką, ten nebepatenka.

  4. Vycka to :(

    o kas pasaulio čempionai, bijau suklysti, ar ne tie „net ir vokiečiai“?