Tinklalaidė su P.Jankūnu – apie sezoną, K.Evanso viliones ir papildymus vadovybėje 10

Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas užbaigė 2023–2024 m. Eurolygos sezoną, kuris šį kartą baigėsi nepatekus į atkrintamąsias.

Ta proga Kauno „Žalgirio“ tinklalaidžių studijoje apsilankė „Žalgirio“ organizacijos vadovas Paulius Jankūnas, kuris ne tik apibendrino jau prabėgusią sezono dalį, bet taip pat žvelgė į likusią ir atskleidė artėjančio sezono komandos detalių.

Viena iš jų – pokyčiai komandos vadovybėje. Nuo šiol P.Jankūnas užims klubo prezidento pareigas, o komandos sporto direktoriumi tampa iki šiol jaunimo komandos programos vadovu dirbęs Gediminas Navickas. Jo poziciją jaunimo sistemoje perims Andrius Gopenas.

„Gediminas prisijungė prie komandos vadovybės ir iki pat sezono pabaigos bus prie komandos. Jam reikia perprasti visus procesus, pažiūrėti, kaip gyvena komanda, kuo ji kvėpuoja. Reikia pabendrauti su treneriais, žaidėjais. Jam reikia suprasti, kaip viskas vyksta pagrindinėje komandoje, nes jaunimo sistemoje gyvenimas verda kitaip. Jis taip pat bus šalia žaidėjų atrankų ir kito sezono komandos formavimo. Jis viską matys iš arti, o oficialiai viskas susidėlios po sezono. Šie du mėnesiai jam skirti apsiprasti ir susigyventi su pokyčiais“, – pasakojo klubo vadovas.

Pasak P.Jankūno, šiuo metu klubas jau itin aktyviai dirba žaidėjų rinkoje ir žvalgosi į artėjančio sezono sudėtį.

„Dabar yra pats darbymetis, ir iki manęs „Žalgiris“ šiuos darbus pradėdavo gana anksti, nes galima pratęsti sutartis už geresnę kainą nei vasarą. Darbas pilnai vyksta, turime išsirinkę žaidėjus, kuriuos norėtume turėti kito sezono komandoje. Vyksta pokalbiai tiek su agentais, tiek su žaidėjais“, – sakė ilgametis žalgirietis.

Viena karščiausių temų Lietuvoje ir Europos krepšinyje – Keenano Evanso likimas „Žalgiryje“.

„Klubas daro visus žingsnius, kad jis liktų. Puikiai žinome, kas tai per žaidėjas ir kokiame lygyje jis žaidžia. Pagrindinės Eurolygos komandos dėl jo pešasi. Daug bendraujame tiek su Keenanu, tiek su jo agentu ir tikrai lipame per save, kad jį išlaikytume. Koks bus jo sprendimas – aš nežinau“, – teigė P.Jankūnas.

Antroje įrašo dalyje, skirtoje tik „Žalgiris Insider“ prenumeratoriams, P.Jankūnas atsakė į jų užduotus klausimus.

Visos tinklalaidės temos:
0:00 Eurolygos sezono pabaiga;
1:45 Eurolygos sezono apibendrinimas ir A.Trinchieri;
11:12 Ateinančio sezono gairės;
16:00 K.Evanso ateitis;
18:20 P.Jankūnas direktoriaus pozicijoje;
20:15 Naujasis sporto direktorius – G.Navickas;
23:00 Likusi sezono dalis ir pratęstos sutartys.

Komentarai

  1. 💚💚💚

    Pagarba Pauliui Jankūnui ir „Žalgirio“ organizacijai, kad dedate visas pastangas išlaikyti mūsų lyderį, net peržengdami savo principus. Bet… turbūt dauguma supranta, kad Evansas jau yra Pirėjuje, ir graikai tai žino. Ir vis tiek labai ačiū už pastangas ir viltį „Žalgirio“ sirgaliams, nors ir mažytę…

  2. kam

    pagarba ? skudurui daugiau pagarbos , negu šitam.

  3. Taip, Dariaus,

    už žingsnius dėl Evanso Jankūnui pagarba. Tiesa, buvo nemažai klaidų. Esminės padarytos vasarą komplektuojant komandą, atsisakant kai kurių žaidėjų ir pasirašant naujus. Kai, tik prasidėjus sezonui, išlėkė Brazdeikis, „Žalgiriui“ teliko „stebėti rinką“, nes geriausi žaidėjai buvo išgraibstyti vasarą, ir Evansas liko praktiškai vienas tempti komandos. Pasamdyti Trinchierį – geriausias įmanomas sprendimas, nors ir pavėluotas. Na, pritrūko ryžto anksčiau atleisti Maksvytį, kurį, beje, pasamdė ne Jankūnas. Taip, klaidos kainavo labai brangiai, bet bent jau bandoma daryti išvadas, keisti senas nuostatas, ir tai yra gerbtina.

  4. Taip, Dariau,

    atsiprašau už klaidą.

  5. Jankūnas neturi skonio

    galiu surašyti paklodę jankūno pridirbtų nesąmonių, tu pastebėjau tik porą. O kaip su idiotiškomis šio sezono aprangomis, prie ko ta juoda spalva ? Direktorius įvedė naują spalvą, nes jam taip gražu, pakeitė logotipą į pamperso piešinį. Įlindo vyriausybei į užpakalį, pradėjo reikalauti didesnių mokesčių mums. O kur dar tvarumo linija ? Neabejoju, kad kitų metų Žalgirio abonementų korteles jis jau gamins iš kokių nors kanapių,. Žaistų sau krepšinį, bet nuolat politikuoja, o prieš tai visus gydė dūriais į petį. Atsisakė žaisti su ruskiais, bet nei kiek neužkliuvo žydai, kurie skelbiama, kad jau nugalabijo 33 tūkst civilių Palestinoje. O kur dar futbolo reikalai, ar paneigsi, kad krepšinio komandos pinigus jis perpumpuoja į projektą, kur niekas iš jų neturi žalio supratimo ?

  6. To Jankūnas neturi skonio

    Dėl kitų reikalų nesiginčysiu… O dėl futbolo… Su visa pagarba futbolo žmonėms, na, nėra ir greičiausiai nebus nei Kaune, nei Lietuvoje to futbolo, investuok neinvestavęs… Verčiau lėšas skirti krepšiniui.

  7. Rysis

    Keenan Evans MVP 💚🤍 uzmezge neeilini rysi su Zalgirio fanais

  8. Dar parašysiu ta pabodusia Evanso tema

    Kad Evansas išeina ir turi tvirtą susitarimą su „Olympiacos“ faktas (valid). Parašas vasarą tėra formalumas. Ir tie: „Svarstau „Žalgirio“ pasiūlymą“, „Tikrai neatmetu galimybės pasilikti“ ir pan., tėra mandagaus žmogaus mandagus atsakymas į žurnalisto pateiktą klausimą.
    Ar nesigailės Keenanas, pasirinkęs „Olympiacos“ – tai kitas klausimas. Jau dabar ne visi „Olympiacos“ sirgaliai dėl tokio klubo susitarimo džiūgauja. Mat pirma opcija buvo Mike James iš „Monaco“. Nepavykus susitarti, buvo pasirinktas Evansas, kaip antras variantas. Graikai ironizuoja, jog tai ne tos pačios, žemesnės lentynos žaidėjas nei James ir pralaimėjimas klubui. Evansas „Oly“ keis Gossą arba Canaaną. Greičiausiai Gossą, nes Canaanas pastaruoju metu atsigauna. Neaišku ir dėl Brazdeikio ateities.
    Keenanas atmetė „Žalgirio“ pasiūlymą, bet vertėtų dar rimtai pagalvoti, ar neteks gailėtis pasirinkus didesnius pinigus, galimus titulus, šiltesnį klimatą… Esmė ta, kad mums Evansas yra daug reikalingesnis ir labiau vertinamas negu bet kuriame Eurolygos žvaigždyne. Tad vertėtų dar luktelėti ir labai labai gerai pagalvoti…

  9. baikit

    Su durnium Drariuim beprasmiska diskutuoti.

  10. baikit

    Jam geriau parasykit apie vodka, ceburaska ar matrioska. Arba garbinkit jo prezindenta huilo…