Amžini varžovai krepšinio aikštelėje susivienijo dėl bendro tikslo: kviečia pasirūpinti valstybės saugumu 7

Istorinė vienybės akimirka: amžini priešininkai krepšinio aikštelėje – Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“ – petys petin stojo dėl Lietuvos valstybės saugumo. Sekmadienį vykusiame Lietuvos krepšinio derbyje abi komandos kvietė tūkstančius žiūrovų „Žalgirio“ arenoje ir prie televizorių ekranų palaikyti „4 procentų“ iniciatyvą.

Prieš rungtynes abiejų komandų žaidėjai į aikštelę įbėgo su vienodais apšilimo marškinėliais, raginančiais pasirašyti www.4procentai.lt peticiją. Paramą šiai iniciatyvai įtvirtino „Žalgirio“ ir „Ryto“ komandų kapitonai – Edgaras Ulanovas ir Margiris Normantas, taip pat klubų vadovai – Paulius Jankūnas ir Artūras Jomantas.

„Jau ne vieną dešimtį metų krepšinis Lietuvai – ne vien tik sporto šaka, bet ir vienybės bei laisvės išraiška. Nuo principinių kovų prieš Maskvos CSKA iki bronzos medaliais papuoštų pergalių olimpinėse žaidynėse – krepšinis visada buvo, yra ir bus aiškus mūsų valstybės vienybės simbolis. Šiandien turime dar labiau susitelkti ir būti dar vieningesni, nes siekiame bendro tikslo – stiprios ir saugios valstybės“, – sako Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas.

„Nors ir esame varžovai aikštelėje, už jos ribų dirbame išvien, Lietuvai ir dėl jos – esame tikri jos patriotai. Todėl negalime likti nuošalyje – valstybės saugumas yra kiekvieno mūsų reikalas, pamirštant bet kokius asmeniškumus ir nesantaikas aikštelėje bei tribūnose“, – teigia Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas.

Absoliuti dauguma – už Lietuvos gynybos stiprinimą

Beveik 3 iš 5 Lietuvos gyventojų sutinka, kad Lietuva skirtų 4 proc. nuo bendrojo vidaus produkto (BVP) gynybai, o 69 proc. apklaustųjų nori, kad politikai kuo greičiau susitartų dėl gynybos finansavimo. Tai rodo iniciatyvos „4 procentai“ užsakymu šių metų vasarį rinkos tyrimų bendrovės „Norstat LT“ atlikta apklausa.

Tvirtą Lietuvos gyventojų poziciją dėl valstybės gynybos stiprinimo įrodo ir rekordiškai augantis pasirašiusiųjų „4 procentų“ peticiją skaičius – kone 50 tūkst. unikalių parašų. Tai – išskirtinis rezultatas, pasiektas vos per kelias savaites nuo iniciatyvos pradžios.

Siekiant suvienyti visuomenę ir paskatinti politikus kuo greičiau susitarti dėl 4 proc. BVP skyrimo gynybai, pilietiškai nusiteikę Lietuvos verslai ir organizacijos susivienijo iniciatyvai „4 procentai“. Ji kviečia visus Lietuvos saugumui neabejingus piliečius puslapyje www.4procentai.lt pasirašyti peticiją, tą jau padarė tūkstančiai šalies gyventojų.

„4 procentus“ inicijuoja asociacija „Unicorns Lithuania“, Lietuvos verslo konfederacija (LVK) ir Lietuvos pramonininkų konfederacija. Palaikymą iniciatyvai išreiškė per pusšimtį didžiųjų Lietuvos verslų ir organizacijų: asociacija „Investors’ Forum“, organizacija „Blue/Yellow“, įmonės „Telia“, „Bitė“, „Tele2“, „Tesonet“, „Vinted“, „Hostinger“, „Omnisend“, „Nord Security“, „TGS Baltic“ ir dar daugiau organizacijų.

Visi iniciatyvos „4 procentai“ surinkti parašai kartu su peticijos tekstu bus perduoti Lietuvos Respublikos Prezidentui, Seimui ir Vyriausybei.

Apklausa, kurią iniciatyvos „4 procentai“ užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė „Norstat LT“, siekta išsiaiškinti, kokia yra Lietuvos visuomenės nuomonė dėl gynybos finansavimo didinimo. Apklausa atlikta 2024 m. vasario 13–22 dienomis, 1000 šalies gyventojų.

Komentarai

  1. ew

    jobnutui tik bulves rinkti

  2. Jankūnas plauna smegenus

    susikišk savo ginklus į subinę,k parsidavėli

  3. skaičiai

    manote visi tokie durniai ir uz 4% ? Dabar karinems islaidoma Lietuva skuria 2.7 milijardo euru, mazdaug tiek. Jei islaidas „gynybai“ padidins iku 4 % bvp, tas sudarys jau virs 4 milijardu euru is 16 milijardu metinio valstybes biudzeto per metus. Mums dako tik 4 % bvp, bet tai bus 25 % metinio salies biudzeto, nes bvp yra viena, o biudzetas kita. Ketvirtadali biudzeto uz surudijusius amerikieciu tankus, kuriuos rusai isdauzo iranietiskais pigiais dronais, genialus biznis. Remsim jankuu jarine pramone, o patys neturesime lesu keliams, kulturai, mokslui, sporttui, gydymui ?

  4. nlb skaiciai

    Idomi kazkokia matematika. Dabar yra skiriama 2.7% BVP. Nesu tikras ar tikrai ta suma 2.7milijardo, bet tarkim. Nuo 2.7mlrd padidinam iki 4mlrd ir jau tampa 25% BVP? :)

  5. skaičiai

    tu nesupranti. dabar 2.7 % BVP, o bus 4 % BVP, bet 4 % BVP yra maždaug 25 % metinio salies biudzeto. BvlVP ir salies biudzetas nera tas pats, ulanovas su jomsntu to nesupranta arba apsimeta, kad nesupranta.

  6. skaičiai

    ps
    25 % BVP butu net keliu metu salies biudzeta kartu sudejus i, ar aiskiau ?

  7. skaičiai

    pasitaisysiu, kad 25 % bvp yra daugiau kaip 1.5 metu salies biudzeto