Dviejų pratęsimų dramoje „Žalgiris“ krito uostamiestyje 19

Nutrūko Kauno „Žalgirio“ (22-3) komandos pergalių serija „Betsafe-LKL“ čempionate. Andrea Trinchieri auklėtiniai išvykoje po 2 pratęsimų nusileido Klaipėdos „Neptūno“ (14-12) krepšininkams 112:114 (19:19, 21:19, 11:23, 36:26, 14:14, 11:13).

Laurynas Birutis dėjimu ir Edgaras Ulanovas puskabliu pelnė pirmuosius rungtynių taškus (4:0), bet po to ilgą laiką žalgiriečiai pasižymėjo tik nuo baudų metimo linijos – 10:19. Susiėmę kėlinio pabaigoje po Luko Lekavičiaus ir Brady Maneko tritaškių bei Edmondo Sumnerio baudų svečiai lygino rezultatą – 19:19.

Spurtą iki 14:0 pratęsė L.Lekavičiaus baudos metimas ir B.Maneko tritaškis – 23:19. E.Sumnerio prasiveržimas, dar vienas B.Maneko tolimas šūvis, E.Ulanovo tritaškis iš kampo ir Rolando Šmito dvitaškis greitoje atakoje augino skirtumą iki 8 taškų (33:25). Visgi „Neptūnas“ nesutriko ir L.Biručio, E.Sumnerio ir E.Ulanovo taškai išlaikė „Žalgirį“ priekyje minimalia persvara – 40:38.

K.Evansas pelnė pirmuosius savo taškus iš žaidimo ir perdavė kamuolį Kevarriuso Hayeso dėjimui, bet varžovai perėmė iniciatyvą – 44:48. Per likusią trečiojo kėlinio dalį skirtumas dar labiau išaugo, nes žalgiriečiams taškus rinko tik E.Sumneris ir B.Manekas – 51:61.

Ketvirtąjį kėlinį K.Evansas pradėjo 6 taškais, 5 pridėjo E.Sumneris, kamuolį perėmęs ir įdėjęs E.Ulanovas mažino atsilikimą iki 3 taškų (64:67). „Neptūnas“ vėl atsiplėšė (68:77), todėl iniciatyvos ėmėsi 7 taškus rinkęs K.Evansas, kamuolį perėmė Dovydas Giedraitis, kuris pelnė taškus ir vėliau atliko perdavimą L.Biručiui – 77:79. K.Evansas tritaškiu persvėrė rezultatą ir po krepšiu surado L.Birutį, taip pat sumetė baudas (85:81), bet du tritaškius pataikę klaipėdiečiai išplėšė pratęsimą – 87:87.

K.Evansas užbaigė ataką „2+1“, bet pats prasižengė penktąjį kartą. Iš jo estafetę perėmė 7 taškus iš eilės pelnęs R.Šmitas, kuris netrukus irgi turėjo palikti aikštę – 97:99. Rezultatą lygino L.Birutis ir baudas pataikęs E.Ulanovas, o nuo paskutinės šeimininkų atakos apsigynęs „Žalgiris“ turėjo žaisti antrąjį pratęsimą – 101:101.

Antrajame pratęsime E.Sumneris startavo su 6 taškais, bet irgi prasižengė penktąjį kartą – 107:104. Taškus pelnęs L.Birutis irgi buvo eliminuotas iš rungtynių, penktoji pražanga buvo užfiksuota ir D.Giedraičiui. Lengvus taškus progą gavę rinkti klaipėdiečiai išsiveržė į priekį, tačiau iš toli rezultatą lygino L.Lekavičius – 112:112. Visgi, kai rodėsi, kad reikės žaisti trečiąjį pratęsimą, šeimininkai gavo teisę ir vėl mesti baudas, po kurių L.Lekavičiaus tritaškis skriejo pro šalį – 112:114.

„Žalgiris“: K.Evansas 26 (6 rez. perd.), E.Sumneris 21 (2 per. kam.), L.Birutis 15, E.Ulanovas 14, B.Manekas 11, R.Šmitas 11 (2 per. kam.), L.Lekavičius 9 (4 rez. perd.), K.Hayesas 3 (16 atk. kam., 2 blk.), D.Giedraitis 2, D.Lavrinovičius 0, D.Butka 0, N.Montvila 0.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 28 (5 rez. perd.), Ž.Janavičius 22 (6 atk. kam., 11 rez. perd., 3 per. kam.), T.Rutherfordas 17, Ą.Tubelis 16 (10 atk. kam.), D.Gailius 13 (5 atk. kam., 6 rez. perd.).

Komentarai

  1. Prakišo pasaulio pabaiga :)

    Nu tuojau pasipils mižniuku dariuku ir petriuku dunduku komentararai.

  2. Opa

    Nu jei pedikai nemoka prasizengti paskutinej atakoj tai pizdiec.,..

  3. Top sport

    Atiduota duoklė rėmėju lažybų kontorai

  4. sirgalius

    ar Viliui tikrai baigesi diskvalifikacija?turbut reiktu pratesti…na o jaunimas tai i kelnes prideje jiem dar vaiku darzeli zaisti

  5. :(

    Kaip jau rašiau kitoj naujienoj, nesugebėt aplošt trijų veteranų ir Tubelio yra gėdinga. Atskiro paminėjimo nusipelno ir teisėjai. Košmaras, kaip galima švilpt kiekvieną prisilietimą, kaip žaidėjams gintis tada? Blogiausia, kad prieš šitą komandą jau buvo triuškinanti pralaimėta

  6. :(

    Tęsiant komentarą. Neptūnui jau buvo triuškinamai pralaimėta, komanda ant bangos, nors dvi pergalės buvo grynai fuksinės dėl teisėjų klaidų, tai turėtų būt motyvacija ir atsirevanšuot, ir parodyt savo statusą išsišokėliams. Bet galvojo, rytą sutvarkėm, tai šituos viena koja aplošim. Va ir gavo už pasikėlimą ir varžovo negerbimą.

  7. zalias

    jei kalbeti apie svilpukus, tai pagrindinio laiko paskutine sekunde giedraiciui turejo buti nesportine pries girdziuna, gerai kad teisybe visgi triumfavo, sveikinimai klaipedai ir treneriui vovorui.

  8. Ne pirma karta tempia

    Buvau arenoj. Dar nemaciau, kad teisejai kada taip butu tempe zalius. Buvo nesmagu tai matyti, ir net geda pries klaipediecius, kai musiskius traukia i prieki uz ausu. Dziaugiuos uz neptuna, kad nepasidave!

  9. petras333

    pralaimiejot geda geda

  10. romas

    Klubas sudagalviai atiduoda rodyti mokama kanalui, kuris net pratesimu neparodo ir trukineja vaizdas,galetu abonentam leisti kazkaip kitaip paziuret

  11. :(

    Beje, pataisykit, jei klystu, bet Trinchieri su Bayernu taip ir nelaimėjo Vokietijos lygos. Matyt, yra problemų treneriui nuteikt/priverst žaidėjus stengtis vietinėje lygoj. Bus dar čia cirkų. O pagal gandus naujas jo kontraktas turėtų būt didesnis ir už Šaro, kas yra kosmosas, žinant, kiek yra su Žalgiriu pasiekęs Šaras. Ir su Šaru galėjai būt ramus, kad Žalgiris be didesnių problemų laimės tą LKLą.

  12. romas

    Tai ka klubas su sirgaliais mato tik ukrainiecius, gal galetu pasirupinti transliacijomis,ar go3 atsega duokle ?

  13. Gintaras

    Teisėjavimas buvo tragiškas – tik į vieną pusę. Gerai, kad teisybė triumfavo – laimėjo tie, kurie labiau norėjo laimėti

  14. :(

    Nu va Trinchieri jau eina i trasa su kaltinimais teisejams (facepalm). Taip, LKLe teisejai per daug leidzia flopint, taip, svilpia kiekviena menka kontakta (o tai yra meskos paslauga pacioms Lietuvos komandoms, zaidziancioms europiniuose turnyruose, nes zaidejai buna neprate prie didesnio kontakto ir kad uz vaidyba svilpiamos prazangos), bet c’mon… Zaide Eurolygos komanda pries LKLo komanda, o statistikoj praktiskai visose grafose Neptuno pranasumas. Eilini karta pralaimeta kova del kamuoliu. Ir tai yra didziule problema. Tiek Eurolygoj buvo, tiek dabar LKLe. Rytas irgi tiesiog dominavo sitam aspekte net ir pralaimetose rungtynese. Komplektuojant komanda kitam sezonui i tai tiesiog butina atkreipt demesi. Mums reikia tokiu zaideju, kad musu neapstumdytu ir neapsokinetu visi, kas netingi. Prie Saro tai budavo tiesiog privalomas dalykas. Dar vienas dalykas, nu kodel primaujant 3 taskais nebauduot? Kodel??? Taktine klaida, galimai kainavusi pergale. Is kitos puses, Trinchieri, manau, suprato liudna tiesa, kad Lietuva tik vadina save krepsinio salimi, bet jau seniai tokia nera… Krepsinio apsimeteliu ir floperiu salis mes, bet Zalgiris vis tiek, kad ir kokios salygos yra, privalo laimet. Pats Trinchieri juk ne vakar cia atvaziavo. Beje, Vovoras ne veltui turbut i visas LKLo rungtynes vazineja ziuret, susipazino ir perprato, kaip cia dalykai vyksta ir tai jam kol kas duoda labai saldziu vaisiu :D Kas dar labai nuvyle, tai Zalgirio jaunimas. Visiskai pridejo i kelnes, kai reikejo truputi saltakraujiskiau suzaist. Liudna, kad sistema nefunkcionuoja, o tos sistemos galva dabar ateina i pagrindine komanda but sporto direktorium. Skamba neikvepianciai. Salia nepatyrusio, kruva klaidu jau pridariusio klubo vadovo, pastatomas irgi tokiam lygy jokios patirties neturintis zmogus. Nors logiskai mastant, tokioj situacijoj, kokia yra Zalgiry, sporto direktorius bent kelis sezonus turetu but patyres, Eurolygos virtuve ismanantis, zinantis zaideju rinka, turintis rysiu su agentais, skautais zmogus. Toks, is kurio galetu mokytis Jankis su Navicku. Bet turbut toki rimta speca i Zalgiri priviliot nera sansu, tai, deja, tenka tenkintis, tuo, ka turim.

  15. Heyhey

    Jau antra karta per tris paskutines rngt nesugeba pražangos padaryt, patys kalti, kanalas rodė puikiai , gieddaiciui nebuvo pražangos nes buvo pasibaigus laikui. Nieko baisaus neivyko, tik nesmagu kai milijonierius apžaidžia veteranai gynėjai

  16. Darius

    visai nebeįdomu darosi prieš ką jie ten laimi ar pralaimi. Parsidavusių menkystų gauja

  17. kam

    parsidave?

  18. To kam

    Maziau klausyk durniu.

  19. Prazangos

    Neatkovoti kamuoliai ir pats Trinchieri sake patys nezaidem gerai bet tokiu runktyniu neteko matyt 5 zaidejai uz 5 prazangas iseina per daug Girdziuno vaidybos uz prisilietimus baudos