Žaista nepalyginamai geriau negu Sienoje 0

Kauno “Žalgiris” vakar namie Eurolygos rungtynėse susitiko su Bolonijos “Skipper” (Italija) komanda ir iškovojo pergalę 87:77. Po trijų turų žalgiriečiai B grupėje kol kas žengia trečioje vietoje.

Krepšinio ekspertas Algis Gedminas pasidžiaugė, jog kauniečiai demonstravo visai kitokį krepšinį negu mače su “Montepaschi”. “Iniciatyvos ėmėsi ne tik Arvydas Sabonis, bet ir kiti žaidėjai. Komanda neblogai pataikė tritaškius metimus. Dainius Šalenga, jei ir toliau taip rungtyniaus, turėtų tapti ne tik “Žalgirio”, bet ir Lietuvos rinktinės vienu iš lyderių. Ed Cota neblogai žaidė, Giedrius Gustas atsakingu momentu pataikė du tritaškius. Gaila, jog dar nedemonstruoja pernykštės sportinės formos Tanoka Beard. Jis rungtyniauja per daug nervingai”, – mūsų tinklalapiui sakė A.Gedminas.
Pasak jo, aukštaūgis amerikietis gan greitai susirinko keturias asmenines pražangas, tad A.Sabonis turėjo ilgiau būti aikštelėje, nors ir Arvydui reikia poilsio. Krepšinio ekspertas pastebėjo, jog A.Sabonis, įkirtęs į varžovų baudos aikštelę, dar ne visada sulaukia perdavimo. Matyt, komandai dar trūksta susižaidimo.
“Italijos ekipa paliko gerą įspūdį. Komanda demonstruoja įdomų, greitą krepšinį, jai gerai vadovauja treneris. Reikia pripažinti, jog ir kauniečiai, kaip ir rungtynėse su “Montepaschi”, kartais nespėjo apsiginti nuo varžovų tritaškių”, – mano A.Gedminas.

Olimpiniam čempionui Modestui Paulauskui patinka atmosfera, vyraujanti “Žalgirio” komandoje. “Visi krepšininkai džiaugiasi pergale, stengiasi ją iškovoti. A.Sabonis visada nuoširdžiai pataria komandos draugams. Manau, jog žalgiriečiams žaidimas kartu su Arvydu duos daug naudos. D.Šalenga jau dabar neblogai rungtyniauja, Paulius Jankūnas turėtų tapti aukšto meistriškumo žaidėju, – teigė M.Paulauskas. – “Žalgiriui” pirma rungtynių pusė klostėsi gan sunkiai, tačiau antroje žaidimas pagerėjo, o ypač gynyba. Šįkart E.Cota sėkmingai sužaidė. Turiu pripažinti, jog ir “Skipper” paliko gerą įspūdį”.
Olimpinis čempionas tikisi, kad kauniečiai švęs pergalę ir po savaitės Malagoje prieš visus tris pralaimėjimus patyrusią “Unicaja”, nes tai padėtų jaustis dar tvirčiau psichologiškai.

Komentarai