„Žalgirio“ kapitonas gyrė M.Andriuškevičių 0

Valdas KASPERAVIČIUS

Po dramatiškų Eurolygos rungtynių tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pezaro „Scavolini“, pasibaigusių kauniečių pergale, LKL čempionų rūbinėje vyravo šventinė nuotaika. Žalgiriečius su pergale pasveikino ir Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius.

„Mūsų grupėje situacija labai sudėtinga. Kiekvienos laimėtos ar pralaimėtos rungtynės pakelia į turnyro lentelės viršų ar nustumia į apačią, artina prie TOP-16 arba tolina nuo jo. Likusios dvi rungtynės taip pat turėtų būti atkaklios. Jei kas galvoja, kad mes Sienoje beviltiškai pralaimėsime, klysta. Mes krisime ant grindų ir kovosime dėl kiekvieno kamuolio, stengsimės laimėti.

„Žalgiriui“ gerai talkina Sporto halės žiūrovai. Jų aistringas palaikymas turi didelės įtakos mūsų žaidimui, padeda laimėti“, – tvirtino „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio asistentas Gintaras Krapikas.

„Pastaruoju metu teko žaisti daug svarbių varžybų, todėl negalima tikėtis, kad visą laiką atrodysime švieži ir lakstysime kaip nežinia kas. Nuovargis jaučiasi. Norėčiau pagirti mūsų jaunus žaidėjus. Martynas Andriuškevičius puikiai sužaidė per pratęsimą. Jo taiklaus tritaškio dėka įvyko lūžis, Martynas blokavo varžovo metimą. Fantastika, tiesiog trūksta žodžių apibūdinti M.Andriuškevičiaus žaidimą.

Puikiai rungtyniavo ir Simonas Serapinas, jo du tritaškiai leido mums mačo pabaigoje pavyti „Scavolini“ krepšininkus. Aš ir Dainius Šalenga jautėme nuovargį, o S.Serapinas aikštėje pasirodė pailsėjęs, todėl jo žaidimas kėlė pasigėrėjimą“, – sakė „Žalgirio“ kapitonas Mindaugas Timinskas.

„Žalgirio“ aukštaūgis Martynas Andriuškevičius, per pratęsimą pataikęs tritaškį, paaiškino savo drąsą: „Kai komanda taip „užsivedusi“, visi taip stengiasi, drąsa atrodo tarsi įgimtas dalykas. Išėjai į aikštę, turi žaisti, kovoti. Pasitaikė proga – mečiau. Pataikiau. Komandai dėl to tik geriau. Labai džiaugiuosi pergale ir tuo, kad treneris manimi pasitikėjo. Man pavyko visai neblogai sužaisti“, – teigė M.Andriuškevičius.

Paklaustas, ar ilgai atsimins pratęsimo pabaigoje blokuotą Jameso Penno metimą, Martynas atsakė: „Nežinau. Gal iki kitų varžybų“.

„Ši pergalė mums labai reikšminga. Jeigu būtume pralaimėję, pasidarytų sunku psichologiškai, nes būtinai reikėtų laimėti dvi likusias varžybas. Dabar bus daug lengviau.

Kai iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos likus dviem sekundėms varžovai pirmavo dviem taškais, nemaniau, kad pralaimėsime. Tikėjau, jog galime įmesti. Manęs nenustebino puikus Martyno Andriuškevičiaus žaidimas per pratęsimą. Jis visada rungtyniauja drąsiai, aš pasitikiu Martynu.

„Man šį kartą nelabai sekėsi. Pramečiau porą metimų ir, kaip visada, prasėdėjau ant suolo. Svarbiausia, kad komanda laimėjo“, – sakė žalgirietis Darjušas Lavrinovičius.

„Per paskutiniąsias ketvirtojo kėlinuko sekundes stengiausi artėti prie varžovų krepšio ir įmesti. Galima sakyti, man tiesiog pasisekė. Labai džiaugiuosi iškovota pergale. „Žalgiriui“ sėkmę lėmė visų krepšininkų nusiteikimas, kovingumas. Mes pademonstravome, kad esame tikrai vieninga komanda“, – tvirtino vienas šių rungtynių didvyrių Tanoka Beardas.

Komentarai