Į „Žalgirį“ atvyko pirmasis legionierius 0

Šiandien į Lietuvą atvyko Kauno “Žalgirio” legionierius Reggie’is Freeman’as. Iš Niujorko per Vieną atskridęs amerikietis po kelionės atrodė pavargęs, tačiau naujasis žalgirietis mielai dalijosi pirmaisiais įspūdžiais:

Ar neprailgo kelionė?

“Skrydis buvo patogus (juokiasi). Patogios kėdės, turėjau kur ištiesti kojas. Žiūrėjau filmus, klausiau muzikos ir miegojau, taip pat patiko maistas.”

Ką veikei per atostogas?

“Per atostogas aš būnu su šeima Niujorke, mano mama gyvena šiame mieste, jai 75-eri metai, taip pat turiu vyresnį brolį. Aš stengiuosi kuo daugiau laiko praleisti kartu su artimaisiais. Grįžtu namo tik birželį ir niekur nebenoriu važiuoti. Su draugais mėgstu žaisti gatvės krepšinį, visa laisvalaikį dažniausiai taip ir praleidžiu. Žaisti krepšinį man yra malonumas.”

Jungtinės Amerikos Valstijos labai nukentėjo nuo uragano “Katrina”…

“Tiesą sakant, aš džiaugiuosi kad mano šeima gyvena ne ten, o rytinėje Jungtinių Amerikos Valstijų dalyje. Bet aš pažįstu tuos, kurie ten savo šeimas turi. Labai sudėtinga ir skaudi situacija. Man labai gaila žmonių, kurie po uragano negali rasti savo artimųjų. Jie kasdien meldžiasi ir prašo Dievo sugrąžinti šeimas.”

Ką žinai apie Lietuvą, apie “Žalgirį”?

“SABONIS!!! (juokiasi). Taip pat žinau Ed’ą Cot’ą ir Tanoka Beard’ą. Prieš atvažiuodamas rungtyniauti į Žalgirį aš tiek ir žinojau – kad Ed’as Cota žaidė su Arvydu Saboniu. Taip pat žinojau, kaip Sabonis žaidė Eurolygoje, žinojau, kad „Žalgiris“ tikrai stipri komanda. Aš daug nedvejojau. Man buvo lengva apsispręsti žaisti „Žalgiryje“, nes ši komanda stipriausia jūsų šalyje bei rungtyniauja Eurolygoje – pajėgiausiame Europos klubų turnyre. Taip pat labai norėjau žaisti su Rod’u Strickland’u, su kuriuo mes esame geri draugai, net ir gyvenome kaimynystėje.“

Kokios tavo savybės krepšinio aikštelėje ir namuose?

“Krepšinio aikštelėje viskas priklauso nuo situacijos. Sudėtingais momentais aš nebijau ir imuosi iniciatyvos, žaidžiu “kietai”, man patinka taip žaisti. Taip pat neturiu autoritetų, man nesvarbu prieš ką žaisti, atiduodu visas jėgas aikštelėje.

Namie aš mėgstu atsipalaiduoti, nusiraminti. Žiūriu filmus, NBA, Europos krepšinio rungtynių įrašus. Mėgstu analizuoti, stebėti rungtynes: kaip mokinys, treneris ar “skautas”. Taip pat patinka kompiuteriniai žaidimai.“

Kokie valgiai, gėrimai tau patinka?

“Man patinka visokie valgiai, nesu išrankus. Labai mėgstu pats gaminti maistą: vištieną su ryžiais, žuvį, makaronus su įvairiais padažais. Nepatinka tik kiauliena, dažnai renkuosi jūros gėrybes.”

1997 metais R. Freeman baigė Teksaso universitetą (JAV), o pastaruosius du sezonus rungtyniavo Belgrado “Raflex” (Serbija ir Juodkalnija) komandoje.

2003-2004 m. sezone iš Belgrado “KK Crvena Zvezda” (Serbija ir Juodkalnija) perėjo į Belgrado “Reflex” (Serbija ir Juodkalnija) ir Adrijos lygoje sužaidė 14 rungtynių per kurias vidutiniškai pelnydavo 11,5 taškų, atkovodavo po 2,9 kamuolius.

2004-2005 m. sezone rungtyniaudamas Adrijos lygoje R. Freeman pagerino beveik visus savo statistinius rodiklius. Jis per vienerias rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 13,2 taškų, atkovodavo po 4,7 kamuolius, atlikdavo po 2,6 rezultatyvius perdavimus ir perimdavo po 1,5 kamuolio.

2004-2005 metų ULEB taurės turnyre per 9 mačus jis vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 39,9 minutes (1-as komandoje), per kurias vidutiniškai pelnydavo po 15,6 taško (2-as komandoje), atkovodavo po 4,3 kamuolio (2-as komandoje), atlikdavo po 3,6 rezultatyvaus perdavimo (2-as komandoje), perimdavo po 2 kamuoliai (2-3-ias komandoje). Bendrai pagal naudingumą rungtynėse Reggie Freeman užėmė antrąją vietą savo komandoje – 13,9 efektyvumo balų.

Per savo karjerą Reggie Freeman pavyko laimėti Prancūzijos čempiono titulą (2002 m.), Serbijos ir Juodkalnijos taurę (2003 m.) ir Adrijos lygos čempionatą (2004 m.).

Nuotraukos: zalgiris.lt

Norėdami naudoti straipsnio tekstą, privalote gauti zalgiris.lt leidimą.

Komentarai