M.Paulauskas: „Kritikuoti nėra už ką“ 0

Lietuvos čempionai, dvyliktojo turo Eurolygos rungtynėse, Kauno sporto halėje įtikinamai nugalėjo svečius iš Vokietijos – „GHP Bamberg“ krepšininkus. Po šios pergalės žalgiriečiai, savo sąskaitoje turėdami aštuonias pergales, užima trečiąją  vietą A grupėje.

Buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: „Vakarykštėse rungtynėse Kauno „Žalgiris“ žaidė kaip komanda, beveik neklydo. Varžybos prasidėjo sunkiai, tačiau žiūrint į galutinį rezultatą taip neatrodo. Vokiečiai demonstravo grubų žaidimą, vienu metu sugebėjo išnervuoti ir išvesti iš pusiausvyros „Žalgirio“ kapitoną T.Beardą.

Per pirmuosius du kėlinukus abi ekipos neleido viena kitai žaisti, dominavo įtemptas, klampus ir grubus krepšinis. Likusios dvi mačo dalys buvo visiškai skirtingos, žalgiriečiai spurtavo, pamažu perėmė iniciatyvą, pavyko greitos atakos, rezultatyvūs perdavimai priekinės linijos žaidėjams ir sėkmingai apsiginti. Mače su Bambergo komanda neblogai Kauno klubo žaidimui dirigavo V.Ginevičius, kuris skirstė kamuolius komandos draugams ir pats atakavo. Vakar buvo S.Serapino benefisas, pastarasis pataikė keletą tritaškių, reikiamu momentu pats ėmėsi iniciatyvos.

T.Beardo indėlis buvo labai svarbus, legionierius buvo taškų darymo mašina, amerikietis pasiaukojamai kovojo dėl atšokusių kamuolių ir gerai gynėsi. Buvo galima pastebėti, kad truputį pasikeitė Kauno klubo braižas, „Žalgirio“ žaidimas labai priklauso nuo komandos kapitono veiksmų, kurie pastaruoju metu darosi vis stabilesni ir sėkmingesni. R.Freemanas buvo aktyvus, atliko nemažai rezultatyvių perdavimų, šis amerikietis išsiskiria kaip labai protingas žaidėjas.

Kaip visada galima paminėti P.Jankūną ir D.Lavrinovičių, kurių naudingas pasirodymas nebestebina.  K.Andersono debiutą dar sunku vertinti, jis žaidė tik kelias minutes, tačiau jau dabar matosi, kad amerikietis puikiai moka valdyti kamuolį, moka paskirstyti jį komandos draugams, moka spurtuoti, daryti aštrius reidus“

 

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Po tokių rungtynių norisi labiau girti, nei kritikuoti, o ir kritikuoti nelabai yra už ką. „Žalgiris“ vakar buvo akivaizdžiai stipresnis, „GHP Bamberg“ klubas Lietuvos čempionams sugebėjo pasipriešinti tik per pirmąsias dvidešimt minučių. Vokietijos klubo krepšininkai nebuvo pasiruošę ilgam ir aktyviam žaidimui, tačiau grubaus vokiečių žaidimo reikėjo tikėtis, aš pažįstu „GHP Bamberg“ strategą D.Bauermaną, kuris yra kieto krepšinio šalininkas.

Labiausiai nustebinę žalgiriečiai yra V.Ginevičius ir S.Serapinas. Pirmasis įrodė, kad gali imtis pagrindinio įžaidėjo vaidmens, padarė tik dvi klaidas, atliko rezultatyvių perdavimų, pelnė taškų. S.Serapinas buvo vienas rezultatyviausių vakarykštėse rungtynėse, nebijojo agresyviau žaisti. Naudingai žaidė ir kiti jaunieji žalgiriečiai, kuriais galima pasitikėti lemiamais momentais – J.Mačiulis, visuomet demonstruojantis didelį kovingumą, P.Jankūnas, šis puolėjas yra didelė jėga po krepšiu. „Žalgirio“ klubas turi labai daug potencialo. K.Andersono kelios debiutinės minutės dar nieko neleidžia apie jį pasakyti, tačiau tai suprantama, reikia laukti kol naujasis legionierius pripras prie komandos.“

 

Komentarai