BBL finalinis etapas lieka Taline 0

Vakar Rygoje vykusiame Baltijos Krepšinio Lygos valdybos posėdyje buvo aptarti BBL Žvaigždžių dienos organizaciniai klausimai bei kitų metų čempionato sistema. Taip pat buvo patvirtinta Finalo Šešeto vieta.

Pasibaigus 2005-06 m. reguliariajam sezonui šešios stipriausios BBL komandos dėl čempionų titulo balandžio 14-16 dienomis varžysis Taline. Balandžio 14 d. ketvirtfinalių mačuose susitiks 3 ir 6 bei 4 ir 5 vietas reguliariajame sezone užėmusios komandos.

Porų nugalėtojai balandžio 15 d. pusfinaliuose susitiks su dviem stipriausiomis reguliariojo sezono komandomis. Taip pat bus žaidžiamos rungtynės dėl 5-6 vietų. Balandžio 16 d. pusfinalių laimėtojai žais didžiajame finale, o pralaimėjusios komandos – dėl trečiosios vietos.

BBL Vykdantysis direktorius Mindaugas Balčiūnas informavo BBL valdybą apie pasirengimą BBL Žvaigždžių dienos renginiui kovo 4 d. Rygoje. Jau aiškios Baltijos Žvaigždžių ir Baltijos Užsienio Žvaigždžių komandų sudėtys. Netrukus bus pristatyti tritaškių metimų ir dėjimo konkursų dalyviai bei šou programos žvaigždės. Bilietai į šį renginį platinami Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, o netrukus bus pradėti platinti bilietai ir į Finalo Šešeto turnyrą.

BBL valdyba taip pat pritarė kitų metų čempionato sistemos pakeitimams. BBL nuostatuose numatyta, kad 11 stipriausių lygos komandų įgyja teisę ir kitąmet rungtyniauti BBL čempionate. Kiekviena šalis – Lietuva, Latvija ir Estija taip pat turi teisę skirti papildomai po vieną vietą savo šalies komandai.

Laikantis šio komandų dalyvavimo principo ir siekiant dar labiau stiprinti BBL čempionatą ir padidinti intrigą, nuspręsta kitąmet komandų skaičių mažinti iki 14. Atsižvelgiant į šio sezono rezultatus, komandos pagal pajėgumą bus paskirstytos į kelis krepšelius, o vėliau, burtų keliu – į dvi grupes po septynias. Antrajame etape komandos sudarys dvi naujas grupes pagal pajėgumą.

Atkrintamųjų varžybų ir finalinio etapo modeliai bus patvirtinti vėliau, įvertinus šių metų Finalo Šešeto turnyro patirtį.

BBL valdyba vieningai sutarė, jog bus keliami dar griežtesni reikalavimai klubų arenoms, ypač komandų pretenduojančių žaisti pajėgesnėje grupėje.

Siekiant vystyti krepšinį Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, BBL pasilieka teisę į lygą priimti profesionalius krepšinio klubus, galinčius išpildyti lygos keliamus sportinius, finansinius, vadybos bei kitus reikalavimus.

Krepsinis.net

Komentarai