Kauno „Žalgiriui“ nepavyko nutraukti TOP 16 košmaro 0

Eurolygos TOP 16 rungtynėse Kauno „Žalgiris“ išvykoje po dramatiškos kovos rezultatu 68:64 pralaimėjo Malagos „Unicaja“ krepšininkams ir patyrė penktąjį iš eilės pralaimėjimą atkrintamųjų varžybų cikle.

Pirmajame kėlinyje komandos pasikeitė netaikliais metimais, sužaidus beveik dvi minutes rezultatas buvo 0:0. Tačiau po F.Pietruso realizuoto vieno baudos metimo ir dėjimo į krepšį, šeimininkai įsiveržė į priekį – 3:0. Netrukus S.Serapinas pataikė tolimą metimą – 3:3. Rungtynės klostėsi apilygiai, kova vyko taškas į tašką, tačiau ispanai buvo truputį tikslesni ir sužaidus beveik keturias minutes, „Žalgiris“ buvo priverstas vytis savo varžovus – 7:4. T.Beardas taikliu dvitaškiu sumažino „Unicaja“ persvarą iki minimumo – 7:6. Po M.Brown tritaškio, Malagos ekipa nutolo septynių taškų skirtumu. Baigiantis kėliniui, įsibėgėjo šis ispanų snaiperis, kuris pataikė dar vieną tolimą metimą ir padidino „Unicaja“ pranašumą iki dešimties. Tiesa, jau kitoje atakoje tuo pačiu atsakė ir S.Serapinas. Žalgiriečiai gana dažnai klydo ir patys taip komplikavo savo padėtį. Šeimininkų aukštaūgiai sugebėjo neutralizuoti D.Lavrinovičių, kurio naudingo žaidimo svečiams labai trūko. Po dešimties minučių – 22:13 „Unicaja“ naudai.

Antrajame ketvirtyje pirmieji savo taškų sąskaitą atidarė svečiai, vieną baudos metimą realizavo D.Lavrinovičius. Žalgiriečiai aktyviai rungtyniavo puolime, tačiau trūko tikslumo. Sužaidus tris minutes šioje mačo dalyje, taškus pelnė tik Kauno „Žalgiris“. Svečiai spurtavo 5:0 ir priartėjo prie varžovų – 22:18. Po V.Ginevičiaus dvitaškio ispanų persvara tik trys taškai – 25:22. Ir toliau kova klostėsi atkakliai, tačiau baigiantis šiam ketvirčiui, geriau žaidė kauniečiai, kurie agresyviai gynėsi ir sėkmingai organizavo puolimą bei likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes sumažino atsilikimą iki dviejų taškų – 28:26. Puikiai į komandos žaidimą įsiliejo M.Kalnietis, kuris dar nesibaigus antrajam kėliniui, buvo pelnęs 6 taškus. Iki didžiosios pertraukos svečiai neleido įsibėgėti ir diktuoti mačo eigos „Unicaja“ ekipai, po dvidešimties minučių – 33:30 Malagos klubas priekyje.

Trečioje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė, sužaidus beveik dvi minutes, po S.Serapino dvitaškio – 37:35 šeimininkų naudai. Dar po dviejų minučių – trijų taškų Malagos klubo pranašumas. Žalgiriečiai sėkmingai gynėsi, tačiau tradiciškai darė gana daug klaidų ir todėl, įpusėjus kėliniui, vis dar vijosi priešininkus – 43:42.Tačiau jau netrukus, po M.Kalniečio dėjimo, „Žalgiris“ pirmą kartą šiose rungtynėse įsiveržė įsiveržė į priekį – 43:44. Vėliau Malagos „Unicaja“ kelis kartus drausmingai apsigynė ir susigrąžino trapų pranašumą – 47:44. Po trisdešimties minučių intriga šiose rungtynėse išliko – 51:45 „Unicaja“ krepšininkai priekyje.

Lemiamas buvo paskutinis ketvirtis, kuris prasidėjo keturiais „Žalgirio“ taškais. Sužaidus dvi minutes jau lygu – 51:51. Patikimai dėl atšokusių kamuolių kovojo kauniečių aukštaūgiai, taip sukurdami savo komandai „antruosius šansus“. Įpusėjus dvikovai, po V.Ginevičiaus tolimo metimo, Lietuvos čempionai pirmavo rezultatu 55:57. Tačiau ispanai nesiruošė nuleisti rankų ir po minutės vėl turėjo trijų taškų pranašumą. Žalgiriečiai stabdelėjo ir leido atitrūkti šeimininkams, likus žaisti tris minutes – 63:57. S.Serapinas tolimu metimu sumažino Ispanijos klubo persvarą per pusę – 63:60. O M.Kalnietis taikliu tritaškiu išlygino rezultatą – 63:63. Rungtynių baigtis sprendėsi paskutinėmis minutėmis, likus žaisti dvidešimt sekundžių, dviem taškais pirmavo „Unicaja“ . Likus žaisti aštuonias sekundes, dviejų baudos metimų nerealizavo T.Beardas ir Malagos komanda išsaugojo tą pačią persvarą. Per likusį laiką dar du taškus pelnė ispanai ir finalinė mačo sirena paskelbė „Unicaja“ pergalę rezultatu 68:64.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo S.Risacher, įmetęs 12 taškų, 10 pridėjo ir 6 kamuolius atkovojo D.Santiago. „Žalgirio“ gretose sėkmingiausiai žaidė M.Kalnietis, kuris pelnė 15 taškų, atkovojo tris kamuolius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. Jam puikiai talkino 14 taškų įmetęs S.Serapinas, jis pataikė keturis iš penkių tritaškius. 11 taškų pridėjo ir tiek pat kamuolių atkovojo D.Lavrinovičius.

Komentarai