Malagoje planuojama įsteigti A.Sabonio vardo krepšinio mokyklą 0

Vakar, prieš pat Kauno „Žalgirio“ ir Malagos „Unicaja“ rungtynes, Ispanijos miesto Torremolina meras pagerbė „Žalgirio“ prezidentą A.Sabonį, įteikė apdovanojimą kaip labai svarbiam ir nusipelniusiam šio miesto gyventojui bei padėkojo už jo indėlį Torremolinai.

Kauno klubo vadovas susilaukė didelių ovacijų Palacio de los Deportes Jose Martin Carpena arenoje, Malagoje, kur planuojama įsteigti A.Sabonio vardo krepšinio mokyklą. Krepšinio mokykla turėtų būti panaši į analogišką Kaune.

„Kurdami mokyklą Kaune galvojome apie jos išplėtimą kitose šalyse. Dabar tam atėjo laikas. Malaga bus pirmasis miestas, kuriame bus atidaryta tokia mokykla”, – sakė Sabas.

Pasak Ispanijos spaudos, A. Sabonis palaiko šiltus santykius su „Unicaja“ klubu, kuris įkalbinėjo krepšininką pasirašyti kontraktą šiam baigus karjerą NBA.

Šalia Malagos esančiame Torremolina miestelyje gyvena Sabonio šeima, o sūnūs žaidžia „Unicaja“ vaikų komandose. „Žalgirio“ prezidentas neatmeta, kad prie projekto prisijungs ir Malagos miestas bei pats „Unicaja“ klubas.

A.Sabonis vakarykštes rungtynes stebėjo kartu su Eurolygos vykdančiuoju direktoriumi J.Bertomeu.

zalgiris.lt ir Sportalas.com

Komentarai