V. Masalskis: „Vakarykštės rungtynės – M.Kalniečio benefisas“ 0

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Vakarykštėse rungtynėse įtampos nebuvo, tiek viena, tiek kita komanda žaidė atsipalaidavusi, gana dažnai klydo, todėl sunku labai daug pasakyti apie mačą Malagoje. Vienintelis pastebėjimas – labai gerą įspūdį paliko du mačo momentai. Pirmasis – įspūdingas M.Kalniečio žaidimas, kuris tryško energija, „Žalgirio“ naujokas nebijojo imtis iniciatyvos lemiamu momentu ir nors tas jo mestas tritaškis ir buvo netaiklus, jo žingsnis yra pagirtinas. Tai įrodo, kad M.Kalnietis yra drąsus ir ryžtingas krepšininkas. Antrasis momentas – labai sėkmingai „Žalgiris“ rungtyniavo tuomet, kai aikštelėje buvo visi penki lietuviai žaidėjai. Krepšininkai demonstravo solidų krepšinį, galbūt turėjo daugiau motyvacijos, energijos ir veržlumo.

Apie būsimąją „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovą: „Pagrindinis „Žalgirio“ koziris rytojaus mače bus priekinė linija, kuri yra pagrindinė Lietuvos čempionų jėga. Visą savo meistriškumą ir atsidavimą turės parodyti Malagoje gan blankiai atrodę D.Lavrinovičius ir T.Beardas, jiems tinkamai padėti turės P.Jankūnas ir J.Mačiulis. Turi būti gera gynyba, pasiaukojama kova dėl atšokusių kamuolių ir mobilus pozicinis puolimas bei mažas klaidų skaičius. Didelis dėmesys turi būti skiriamas Vilniaus klubo snaiperiams – S.Jasaičiui, T.Delininkaičiui, A.Šležui. Šeimininkų žaidimas labai priklauso ir nuo ekipos kapitono R.Javtoko, todėl reikia sėkmingai sužaisti prieš šį aukštaūgį, pastaruoju metu neblogą formą demonstruoja ir M.Nielsenas.

Taip pat reikės prisitaikyti prie grubios „Lietuvos ryto“ krepšininkų gynybos, kuri yra ties pražangos riba, būtina neprarasti pusiausvyros, žaisti užtikrintai, nepasiduoti nereikalingoms emocijoms.

Buvęs žalgirietis Vitoldas Masalskis: „Vakarykštės rungtynės – M.Kalniečio benefisas, ši dvikova tai jo tramplinas ateičiai. Jo žaidimas kėlė tikrai dideles simpatijas. „Žalgirio“ naujokas atsiskleidė kaip subrendęs krepšininkas, atrodė, kad Eurolygoje jis žaidžia nebe pirmus metus, šiuo metu jis yra geriausias Kauno ekipos pirmasis numeris. Labai sėkmingas rungtynes sužaidė ir S.Serapinas, kurie vedė svečius į priekį. Tarp priekinės linijos krepšininkų išsiskyrė P.Jankūnas, tačiau gerokai mažiau pastebimi buvo D.Lavrinovičius ir T.Beardas. Tačiau apskritai, abi komandos žaidė atsipalaidavusios, nebuvo didelės motyvacijos.Nebuvo nei įspūdingo pataikymo, nei didelės kovos dėl atšokusių kamuolių bei pasiaukojamos gynybos. Visi krepšininkai jautė, kad mačas yra nieko nelemiantis.

Apie būsimąją „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ dvikovą: “Lietuvos rytas“ priims „Žalgirį“ išretėjusiomis gretomis, todėl atitinkamai keisis ir komandos žaidimo braižas. Tačiau tendencijos lieka tos pačios – kauniečiams didelį dėmesį būtina skirti snaiperiams, neleisti varžovams „prišaudyti“ tritaškių metimų. Labas svarbus vaidmuo „Lietuvos ryto“ komandoje skiriamas R.Javtokui, aplink kurį sukasi Vilniaus klubo žaidimas. Psichologinė padėtis abiejų komandų yra panaši – tiek žalgiriečiams, tiek Vilniaus klubo krepšininkams šis Eurolygos sezonas baigsis jau kitą savaitę, todėl būsimoji dvikova bus tikrai ambicinga. Vienas faktorius yra vilniečių naudai – jei su „Žalgiriu“ kovos savo aikštėje. Tačiau praėjusiame sezone svetima arena „Žalgirio“ žaidimui ir rezultatui įtakos neturėjo, todėl kiek tas faktorius bus svarbus, prognozuoti sunku.

„Lietuvos ryto“ žaidime taip pat galima išskirti grubią gynybą, artimą serbų krepšinio stiliui, kuri propaguoja N.Spahija. Neturėdami tinkamo puolimo, vilniečiai šią spragą bando kompensuoti agresyvia gynyba, kuri balansuoja ties pražangos riba. Kontrargumentas – žalgiriečiams reikia atsakyti tuo pačiu, žaisti grubiai, priekabiai, taip gali žaisti tiek S.Serapinas, tiek J.Mačiulis, tiek T.Beardas.“

Komentarai