„Žalgiris“ Panevėžyje šventė pergalę 0

Šiandien, paskutiniojo reguliaraus LKL čempionato turo rungtynėse,  Kauno „Žalgiris“, rezultatu 62:93, išvykoje sutriuškino Panevėžio „Panevėžį“.

Pirmajame kėlinyje mačas klostėsi apilygiai, sužaidus dvi minutes – 7:4 pirmavo šeimininkai. Tačiau jau po kelių sekundžių žalgiriečiai išlygino rezultatą bei jį persvėrė. Panevėžiečiai savo ruožtu  neleido svečiams atitrūkti ir įpusėjus ketvirčiui atsilikinėjo vos vieno taško skirtumu. Sužaidus dar dvi minutes, „Panevėžys“ sugebėjo išlyginti rezultatą – 14:14, o netrukus ir vėl susigrąžino persvarą į savo rankas – 16:14. Per pirmąsias dešimt minučių neišryškėjo nei vienos ekipos didesnis pranašumas ir intriga šiame mače išliko – 18:21 „Žalgiris“ priekyje. Rezultatyviausi „Žalgirio“ gretose po pirmojo kėlinio buvo K.Andersonas ir S.Serapinas, pelnę po šešis taškus.

Antrajame ketvirtyje žalgiriečiai susikaupė, mobilizavo savo jėgas ir sužaidus beveik dvi minutes padidino savo persvarą iki aštuonių taškų. „Žalgirio“ krepšininkai sėkmingai kovojo dėl atšokusių kamuolių, tačiau buvo gana netikslūs nuo trijų taškų zonos. Įpusėjus kėliniui, Lietuvos čempionai kontroliavo žaidimo eigą ir išlaikė persvarą savo naudai – 21:28. Po S.Serapino dėjimo, „Žalgirio“ pranašumas šoktelėjo iki dviženklio skaičiaus – 22:33.Tačiau žalgiriečiams ir toliau nekrito tolimi metimai, iš 16 svečiai pataikė vos penkis tritaškius. Likus žaisti dvi minutes – 24:38 priekyje „Žalgiris“.Iki didžiosios pertraukos aikštėje dominavo Lietuvos čempionai, kurie sėkmingai sužaidė kėlinio pabaigą ir išlaikė gana solidų atotrūkį – 28:41.

 Trečioje mačo dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė, sužaidus dvi minutes šiame kėlinyje, žalgiriečiai pirmavo 15 taškų. Abi komandos ketvirtį pradėjo nerezultatyviai, krepšininkų metimai dažnai lėkė pro šalį. Sužaidus kie daugiau nei penkias minutes, po K.Andersono dvitaškio – 34:47 „Žalgirio“ naudai. Svečiai rungtyniavo solidžiai ir nebeleido suabejoti jų pranašumu. Žalgiriečiai darė mažiau klaidų ir geriau kovojo po krepšiu, buvo tikslesni atakuodami. Iki pat kėlinio pabaigos Kauno klubo krepšininkai dominavo Panevėžyje, po trisdešimties minučių – 40:62 „Žalgirio“ persvara.

Paskutiniame ketvirtis buvo tik formalumas. Kauniečiai akivazdžiai pranoko savo varžovus pagal visus žaidybinius komponentus. Sužaidus dvi minutes šiame kėlinyje – 43:68. Po T.Beardo dvitaškio, likus žaisti penkias minutes, Lietuvos čempionų persvara – 27 taškai. Dar po minutes komandas skyrė jau trisdešimties taškų skirtumas. Per likusį laiką panevėžiečiai jau nieko nebenuveikė ir svečiai šventė įtikinamą pergalę rezultatu 62:93. 

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo S.Serapinas, pelnęs 18 taškų ir  atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus. J.Mačiulis 16 tšk., D.Lavrinovičius (5 atk.kam.) ir T.Beardas (9 atk. kam.) po 14 tšk., V.Ginevičius 10 tšk. (4 rez.perd.)

„Panevėžio“ ekipoje išsiskyrė G.Jankauskas, pelnęs 25 taškus. S.Kazevičius 11 tšk. (9 klaidos).

Komentarai