A.Bagatskis: „Tunelio gale yra šviesa“ 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ krepšininkai išvyko į Estiją, kur Talino mieste, Saku arenoje,  balandžio 14 – 16 dienomis vyks BBL finalinio šešeto varžybos. Lietuvos čempionų varžovai pusfinalyje paaiškės jau šiandien – po ketvirtfinalio dvikovos tarp Latvijos čempionų „Venspils“ ir Kėdainių „Nevėžio“ klubų.

Žalgiriečiai į Taliną vyksta su vieninteliu tikslu – apginti Baltijos lygos nugalėtojų titulą.

„Aš įsitikinęs, kad tunelio gale yra šviesa.“ – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis.  „Matau kaip vyrai dirba treniruotėse – su kokiu azartu, užsidegimu, kartais reikia juos net vyti iš salės. Krepšininkai jau užmiršo tą nesėkmingų rungtynių seriją, nori laimėti, žiūri pirmyn, taip ir turi elgtis profesionalūs sportininkai.

Komandoje mikroklimatas yra geras, aišku, treniruočių metu būna emocijų , tačiau tai tik todėl, kad mes dirbame labai intensyviai, būna kontaktų, tačiau tik žaidybinėse situacijose. Svarbiausia, vaikinai nori žaisti. Pirmoji mano užduotis buvo atstatyti  žaidėjų psichologinę pusiausvyrą, pasitikėjimą, paties žaidimo kardinaliai nekeisiu, tačiau naujų taktinių elementų, sprendimų yra. 

 A.Bagatskio krepšinio filosofija?  „ Praleisti vienu tašku mažiau, nei įmetėm varžovui.O jeigu rimtai, noriu, kad mano komanda žaistų šiuolaikinį krepšinį – agresyviai, greitai, bet svarbiausia, protingai, kad nebūtų vien bėgimas, o bėgimas su mintimi, turi būti kantri gynyba – štai keli niuansai, mano vizija. Žinoma, per tokį trumpą laiką visko idealiai neišpildysi, metais komandą galima kurti,  trenerio triūsas dažniausiai pasimato gerokai vėliau. Dar vienas svarbus aspektas – turime būti tokia komanda, kad mums nereikėtų galvoti, kaip žaidžia varžovai,  tegu jie galvoja kaip mes žaidžiam, tegu jie sprendžia mūsų parengtas mįsles. Tačiau aš jau sakiau ir dar kartą pakartosiu, kad „Žalgiris“ man yra ideali vieta, žaidėjai demonstruoja tokį krepšinį, kuris man patinka.  .

Sėkmė? „Labai svarbu, bet ne tik krepšinyje, o, apskritai, gyvenime. Aš sakiau mūsiškiams – jei po mačo galėsite pridėję ranką prie širdies pasakyti, nors ir buvo pralaimėta,  kad aš šiandien viską padariau, šiandien aš geriau pasirodyti negalėjau,  kiekvienoje situacijoje, tiek gynyboje, tiek puolime aš atidaviau visas jėgas, viską,  kas iš manęs priklauso, tada bus rezultatas. O fortūna, kaip žinote,  visada šypsosi stipriausiems.

 BBL finalo šešeto siurprizai

„Siurprizą pateikė Kėdainių „Nevėžis“, juk  šeštą vietą galėjo užimti daug komandų, tiek  Talino „Kalev“, tiek Vilniaus „Sakalai“. Nemalonus siurprizas man yra tas, kad „Kalev“ krepšininkai neprasibrovė į finalines varžybas.  Su  savo sudėtim ir talentu, jie buvo verti patekti į šešetuką.“

Intriga tik finale? „Krepšinis ir yra tuo labai įdomus, nes yra nenuspėjamas,  nes nežinai, kas bus rytoj. Kol kas apie finalą dar negalvoju, komanda koncentruojasi į artimiausią, pusfinalio mačą.. Venspilio klubas, objektyviai žiūrint, yra stipresnis už „Nevėžį“, todėl, manau, reikės žaisti su latviais. Yra paruoštas žaidimo planas, jei mes finale susitiksime  su „Lietuvos rytu“, tačiau ką gali žinoti, gal finale teks susikauti su „Šiauliais“ ar „Barons“?

„Ventspils“ – tipiška latviško krepšinio komanda, nors, tiesą sakant,  latvių komandoje nėra daug.  Jie žaidžia greitą krepšinį, kiekvienas krepšininkas  yra pakankamai stiprus individualiai . Neduosime Venspilio komandai įsibėgėti nuo pat pradžių, įsimėtyti. Kaip ir kiekvienoje komandoje, ir ten yra silpnų vietų, kurias mes bandysime išnaudoti.

Ar „Žalgiris“ ruošia siurprizų? „Yra numatyti (juokiasi), svarbiausia kad jie būtų malonūs, o ne atvirkščiai. „ – sakė A.Bagatskis.

„Žalgirio“ kapitonas Tanoka Beardas: „Dabar mes turime daug energijos, visi žalgiriečiai jaučia, kad su nauju treneriu, su nauju mąstymu, atsirado  ir naujos galimybės.Naujasis treneris labiau atviras žaidėjams, tai labai svarbu mums.

 Po tokio ilgo laiko, kada mes buvome duobėje, jau pradedame atsigauti, esame šviežesni, kartu jaučiamės labai gerai, sustiprėjome tiek psichologiškai, tiek fiziškai.

Sunku prognozuoti, ar BBL finalinėse varžybose bus netikėtų rezultatų. Krepšinyje visoms komandoms būna gerų ir blogų dienų, pamatysime.Visą dėmesį dabar skiriame pusfinalio dvikovai, realiausia, kad teks kovoti su „Venspils“ krepšininkais.

Patirtis bus mūsų sėkmės raktas. Jei finale turėsime galimybę atsirevanšuoti „Lietuvos rytui“, mes ja pasinaudosime. Paskutinė dvikova su vilniečiais –  tai neabejotinai pačios prasčiausios mūsų rungtynės, neturime jokių pasiteisinimų. Čempionų titulą apginti bus sunku, mes gerbiame visus varžovus, bet į Estiją važiuojame su vieninteliu tikslu – pakartoti praėjusio sezono pasiekimą. Norėčiau keletą žodžių pasakyti ir mūsų gerbėjams –  Ačiū už tikėjimą komanda, už palaikymą. Tikri fanai mylimą ekipą remia ir gerais ir blogais laikais, dar kartą jiems dėkoju už tai. Darysime viską, kad mūsų sirgaliams  suteiktume dar daug malonių, pergalingų akimirkų.“ – pažymėjo T.Beardas.

 BBL pusfinalio rungtynes Kauno „Žalgirio“ krepšininkai žais rytoj (balandžio 15 d.),  mačo pradžia – 16:10 val.

Komentarai