„Žalgiris – SM“ Vilagarsijoje neranda sau lygių 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimas ir toliau žengia be pralaimėjimų tarptautiniame Vilagarsijos aštuonių komandų turnyre, Ispanijoje. Šiandien „Žalgirio“ pamaina paskutinėse grupės rungtynėse, rezultatu 85:76, nugalėjo Maskvos „Dinamo“ krepšininkus ir užėmė pirmąją vietą savo pogrupyje. Rezultatyviausias Kauno klubo gretose buvo V.Štimacas, pelnęs 20 taškų, 15 pridėjo V.Jasikevičius, 13 – P.Butkevičius, 11 – A.Aleksandrovas, po 10 – A.Milaknis, ir V.Dilys.

Šis mačas nuo pat pradžių klostėsi emocingai ir atkakliai, tačiau kauniečiai demonstravo užtikrintą krepšinį, kontroliavo žaidimo eigą ir pirmąją rungtynių dalį baigė pirmaudami dešimties taškų skirtumu – 26:16.

Antrame ketvirtyje abiejų komandų žaidimas apsilygino. Tačiau drausmingai sužaidę kėlinio pabaigą, „Žalgiris – SM“ krepšininkai išlaikė pranašumą savo rankose, po dvidešimties minučių – 40:31.

Trečioje mačo dalyje kauniečiai neatsipalaidavo ir dar labiau nutolo nuo varžovų, po krepšiais labai sėkmingai kovojo V.Štimacas, kuris buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių – 68 :47

Paskutiniame ketvirtyje „Žalgiris – SM“ neišbarstė turėtos persvaros, o maskviečiams nebeužteko jėgų pasivyti absoliučius turnyro lyderius. Ir nors paskutinį kėlinį „Dinamo“ jaunimas laimėjo 12 taškų skirtumu, tačiau to neužteko. Finalinė dvikovos sirena paskelbė dar vieną, pelnytą „Žalgiris – SM“ pergalę rezultatu 85:76.

Rytoj „Žalgiris – SM“ krepšininkai Vilagarsijos turnyro finale kovos su ispanų „Adecco Estudiantes“ komanda, kuri iškovojo dvi pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą bei savo grupėje, kaip ir kauniečiai, užėmė pirmąją vietą.

Kiti šios dienos rezultatai:

Milano „Armani Jeans“ – Salonikų „Aris“ 79:73

Malagos „Unicaja“ – „Adecco Estudiantes“ 72:65

Barselonos „Winterthur FCB“ – „Caja San Fernando“ 81:83

ADECCO ESTUDIANTES (2-1)
UNICAJA (2-1)
CAJA SAN FERNANDO (1-2)
WINTERTHUR (1-2)
ŽALGIRIS (3-0)
ARMANI JEANS (1-2)
DINAMO (2-1)
ARIS (0-3)

Komentarai