Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse – jokių šansų „Panevėžiui“ 0

Šiandien, pirmosiose LKL ketvirtfinalio rungtynėse tarp Kauno „Žalgirio“ ir Panevėžio „Panevėžio“, rezultatu 109:67, triumfavo namuose užtikrintai žaidę žalgiriečiai.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo panevėžiečiai, įmetę šešis taškus iš eilės. „Žalgirio“ atsilikimą taikliu tolimu metimu per pusę sumažino K.Andersonas. Po P.Jankūno dvitaškio, svečių persvara minimali – 5:6.Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes, po V.Ginevičiaus tritaškio – 8:9 „Panevėžio“ naudai. Netrukus K.Andersono tolimas šūvis išlygino rezultatą – 11:11.O P.Jankūnas išvedė savo komandą į priekį – 13:11.Toliau kova klostėsi apilygiai, nei viena ekipa neturėjo didesnės iniciatyvos. Žalgiriečiai gana sėkmingai gynėsi, tačiau trūko tikslumo atakuojant. Likus žaisti tris minutes – 17:13 priekyje Lietuvos čempionai. Po T.Beardo dvitaškio, šeimininkų persvara padidėjo iki šešių. Per likusį laiką Kauno ekipa perėmė iniciatyvą, agresyviau organizavo puolimą ir dar labiau padidino savo persvarą – 25:15.

Antrajame ketvirtyje vaizdas aikštėje nesikeitė – „Žalgiris“ rungtyniavo užtikrintai ir tik tolo nuo varžovų. Sužaidus dvi minutes – 32:15. Rezultatyviausi kauniečių gretose dar neįpusėjus ketvirčiui buvo K.Andersonas ir P.Jankūnas, įmetę po aštuonis taškus. Žalgiriečiai patys sėkmingai gynėsi ir rasdavo spragų panevėžiečių gynyboje, svečių metimai dažnai lėkė pro šalį. Po M.Kalniečio dėjimo, įpusėjus ketvirčiui, 39:15 „Žalgirio“ naudai. „Panevėžys“ per penkias minutes nesugebėjo pelnyti nei taško. Iki didžiosios pertraukos svečiai nesugebėjo rasti kontrargumentų žalgiriečių žaidimui, po dvidešimties minučių – 52:25 Lietuvos čempionai priekyje.

Trečioje mačo dalyje pirmieji savo taškų sąskaitą atidarė panevėžiečiai – 52:29. Lietuvos čempionų puolimas trumpam buvo strigęs, tačiau gera gynyba neleido priartėti „Panevėžiui“. Sužaidus tris minutes – 57:29. Dar po minutės „Žalgirio“ persvara 32 taškai. Galima sakyti, kad žalgiriečiai visas savo problemas išsprendė dar iki didžiosios pertraukos ir dvikovos baigtis buvo aiški, o likęs žaidimo laikas – tik formalumas. Tačiau ir pirmaudami triuškinančiu skirtumu šeimininkai neatsipalaidavo ir dominavo aikštėje. Įpusėjus kėliniui – 70:31 „Žalgirio“ naudai. Iki ketvirtojo kėlinio viskas klostėsi pagal „Žalgirio scenarijų – 85:43.

Paskutiniame kėlinyje žalgiriečiai išlaikė triuškinantį pranašumą, pranokę varžovus pagal visus žaidybinius komponentus ir nepaliko Panevėžio klubui jokių šansų net sušvelninti skirtumą. Iki mačo pabaigos likus žaisti keturias minutes, šeimininkai pelnė šimtąjį tašką. O finalinė dvikovos sirena paskelbė nesunkią „Žalgirio“ pergalę rezultatu 109:67.

(www.krepsinis.net) Kauno “Žalgirio” vyriausiasis treneris Ainars Bagatskis: “Paskutines reguliariojo sezono rungtynes žaidėme su “Panevėžiu” ir tada jie žaidė labia gerai. Stengėmės nuteikti komandą kovai, tačiau rungtynių pradžioje panevėžiečiai žaidė neblogai. Tačiau vėliau susikaupėme ir geros gynybos dėka pavyko atitrūkti. Antroje rungtynių pusėje stengėmės išlaikyti pranašumą ir norėjome žaisti gražų krepšinį, kad aistruoliams jis patiktų.

Ar buvo konkrečių tikslų po Darjušo netekties? Darjušas buvo labia svarbus ekipai ir jis gerai žaidė tiek puolime, tiek gynyboje. Bandėme įvairiai gintis. Turėsime rasti būdų kaip žaisti be jo. Su “Panevėžiu” pavyko žaisti be Darjušo, svarbiausia, kad pavyktų ir su kitomis ekipomis. Neturėtume mąstyti apie kitas pusfinalį ar finalą, turime koncentruoti dėmesį ties kitomis rungtynėmis. Mane džiugino jaunieni krepšininkai, kurie dažnai rodė subrendusį žaidimą, rungtyniavo mąstydami. Manau, šį mūsų ekipos pranašumą reikėtų išsaugoti.”

“Panevėžio” vyriausiasis treneris Paulius Juodis: “Visi patys matėte, sunku po tokių rungtynių kalbėti. Pradžia buvo nebloga, bet nepavyksta šį sezoną išlipti iš krizių ir užtrunka kol grįžtame į tą žaidimą. Šis sezonas toks, kad kai krentame vidury rungtynių ir labai sudėtinga išbristi. „Žalgiris“ tokia komanda, kuri naudodamasi mūsų klaidomis baudžia taškais. Nelabai tikėjosi pasipriešinti? Nesakyčiau taip. Tokiu atveju iš viso neverta žaisti, kovojome ir stengėmės. Bandysime reabilituotis.“

Komentarai