Skaniausio Europos krepšinio kokteilio komponentai 0

                                                                                            

Nors Estijoje kaip ir Lietuvoje jau baigėsi krepšinio čempionatas, (beje paskutines mūsų kaimynų finalinės serijos rungtynes, kuriose triumfavo Talino „Kalev“ krepšininkai, stebėjo net 7000 žiūrovų, regis, kad ir šioje šalyje krepšinis darosi vis mėgiamesnis ir populiaresnis), tačiau šį savaitgalį estus vėl džiugino didysis krepšinis.

„Puikus aikštės matymas, nuostabūs perdavimai ir geras pataikymas“ – šį šeštadienį Estijos sostinėje skambėjo nuoširdūs komplimentai ir vienam Lietuvos krepšininkui.Tačiau ne šiaip sau krepšininkui. Yra ko pavydėti estams arba tiems, kurie šeštadienio pavakarę nuvyko į Taliną.

 

 

 

 

  Saku Suurhalis sausakimša arena buvo įkaitusi nuo plojimų ir susižavėjusių žvilgsnių. Auksinės „Kalev‘91” komandos ir Madrido “Real” veteranų draugiškos rungtynės susilaukė didžiulio dėmesio. Ir nėra čia kuo stebėtis, juk į aikštelę vėl išbėgo didysis Sabas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Būtent lietuvis, kurio žaidimas kaip ir senais gerais laikais buvo tiesiog žavingas, buvo vienas pagrindinių susižavėjimo objektų.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 Po 11 metų pertraukos „Žalgirio“ prezidentas apsivilko karališkojo Madrido marškinėlius ir nenuvylė buvusios komandos draugų, nors svečiai ir pralošė dvikovą.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Pralošėme su jūsų teisėjų pagalba“  – po mačo juokavo Sabas ir tuo pačiu pridūrė jog varžovai laimėjo pelnytai, nes „mes per daug kvailiojome“. Sabas kaip senais gerais laikais buvo visų įvykių epicentre, žaidęs tik pirmajame ir trečiajame kėlinyje, atliko dvigubą dublį (15 taškų, 10 atkovotų kamuolių)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iš tiesų geros nuotaikos ir gražių žaidybinių epizodų šiame renginyje netrūko. Draugiškos rungtynės tarp Talino „Kalev“ ir Madrido „Real“ ir šeimininkų pergalė rezultatu 84:77 pažymėjo svarbią datą, susijusią su Estijos krepšiniu – prieš penkiolika metų „Kalev“ tapo paskutiniaisiais Sovietų Sąjungos čempionais.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 „Aš esu labai patenkintas, kad gavau pakvietimą čia atvykti, bet sakykite, kokiais ten čempionais jūs tapote“ – šmaikštavo A.Sabonis. 1991 metais estams pavyko iškvoti aukso medalius, nes Lietuvai tapus nepriklausoma, „Žalgiris“ pasitraukė iš Sovietų Sąjungos krepšinio čempionato ir praktiškai padovanojo pirmąją vietą Estijos klubui. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Aš esu patenkintas puikia atmosfera, kuri tvyrojo Saku arenoje, norėjome laimėti, tačiau mane ir Arvydą per ilgai laikė ant suolo. Pirmąkart buvome Estijoje, todėl elgėmės diplomatiškai ir leidome laimėti šeimininkams, tačiau lauksime revanšo. Mes būtinai turėsime susitikti po dešimties metų. „ – juokavo Madrido „Real“ veteranas J.Biriukovas.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Estija dar ilgai kalbės apie šias įspūdingas rungtynes ir šią reto grožio krepšinio šventę.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tačiau mes keliamės į Ispaniją. Ir ne dėlto, kad kitaip nei Lietuvoje, ten vietinius lepina saulė ir vasariškas oras. ACB čempionate tęsiasi krepšinio čempionatas. Pusfinalio dvikovose – aiškios dominuojančios  komandos. Vitorijos „Tau Ceramica“ – trečia stipriausia Eurolygos komanda, daro viską, kad užliptų ant aukščiausio ACB pjedestalo laiptelio. Baskai skaudžiai baudžia savo varžovus, Barselonos „Winterthur FCB“ krepšininkus. Vitorijos klubas pusfinalio serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0. Nei viena komanda nenusipelnė čempionės titulo tiek, kiek „Tau“ – sakė buvęs baskų klubo žaidėjas, dabar NBA Čikagos „Bulls“ ekipai atstovaujantis A.Nocioni, kuris vis dar prisimena tuos laikus, kuomet žaidė Vitorijoje, kuris gerbia šią ekipą, o dabartinį jos lyderį L.Scola vadina geriausiu Europos krepšininku ir norėtų kartu su juo žaisti „Bulls“ komandoje. A.Nocioni svajonės gali ir išsipildyti – vis garsiau kalbama, kad „Tau Ceramicos“ kapitonas kitame sezone gali rungtyniauti stipriausioje pasaulio lygoje.

Švenčia ir Malagos „Unicaja“ stovykla. Andalūzai kitoje pusfinalio poroje 2:0 pirmauja prieš Badalonos „Joventut“ . Į pergalę Malagos krepšininkus atvedė nepavargstantis komandos lyderis J.Garbajosa. Pastarasis ispanų krepšinio deimantas kaip ir argentinietis L.Scola taip pat jau viliojamas į NBA, o jos žavesiui atsispirti sunku.

 Italijos krepšinio čempionate taip pat tęsiasi pusfinalių audros. Nugalėtojų titulą ginantis Bolonijos „Climamio“ krepšininkai antrose rungtynėse nesugebėjo užsitikrinti ramesnio gyvenimo, pralaimėjo Neapolio „Caprisa” komandai ir leido varžovams  išlyginti serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:1.  Tiesa, pirmoje pusfinalio dvikovoje Bolonijos ekipa, nors ir iškovojo pergalę, tačiau dėl jos turėjo gerokai pavargti – savų žiūrovų akivaizdoje “Climamio” tik po pratęsimo, ir tik dviem taškais privertė pasiduoti Neapolio klubą. Tuo tarpu atsakomajame mače “Carpisa” įveikė čempionus net 11 taškų persvara. Panašu, kad „Climamio“ komandai apginti titulą šiemet lengva nebus.

Pusiausvyra ir antroje pusfinalio poroje. Trevizo „Benetton“ klubas išvykoje neatsilaikė prieš Romos „Lottomaticą“, kuri išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1:1.   Pirmuoju smuiku nugalėtojų ekipoje griežė serbas D.Bodiroga, krepšininkas, visuomet pasiilgęs pergalių, pasiilgęs šlovės.

Graikijos čempionate – finalas be intrigos? Daugkartinis HEBA lygos čempionas Atėnų „Panathinaikos“ finalinėje serijoje iki trijų pergalių pirmauja prieš Jono Kazlausko treniruojamą Pirėjo „Olympiacos“ sausu rezultatu – 2:0. Atrodo, kad ambicingasis Ž.Obradovičius, nieko negavęs Eurolygoje, vėl viską pasiims Graikijoje.

 Ir tik pasibaigus stipriausių Senojo žemyno  krepšinio lygų čempionatams, tuomet, kai paaiškės skaniausio Europos krepšinio kokteilio komponentai,  vis klubai pradės žaidėjų medžioklę naujam sezonui – atsidarys tikrasis krepšinio turgus. Taigi kantrybė šiuo atveju yra didžiausias laimėjimas

 

Komentarai