Valdybos posėdyje patvirtintas ateinantis SEB BBL sezonas 0

(www.krepsinis.net) Latvijos sostinėje posėdžiavusi SEB Baltijos krepšinio lygos valdyba priėmė svarbiausius ateinančio sezono sprendimus. 2006/2007-ųjų metų SEB BBL sezonas žada intrigą ir susidomėjimą.

Pagrindiniai valdybos posėdžio nutarimai:

– laikinai suspenduoti Kauno Atleto krepšinio klubą. Penkioliktą vietą praėjusių metų sezone užėmusi komanda nesugebėjo įvykdyti lygos keliamų reikalavimų dėl žaidimo arenos, komandos sudėties ir minimalaus klubo biudžeto. Lygos valdyba įpareigojo Kauno Atleto krepšinio vadovybę iki rugpjūčio 15 d. pristatyti galiojančią sutartį su lygos reikalavimus atitinkančia sporto sale, komandos sudėtį patvirtinančius dokumentus ir dokumentus, įrodančius komandoms keliamų biudžeto reikalavimų atitikimą.
– panaikinamas užsieniečių žaidėjų skaičiaus lygos komandose apribojimas. Toks sprendimas priimtas siekiant suvienodinti SEB BBL ir ULEB bei Eurolygos reglamentus.

Taip pat lygos valdyba patvirtino ateinančio sezono biudžetą. Ir toliau lygos komandoms bus kompensuojamos tam tikros išlaidos, o lygos nugalėtojai bus apdovanojami piniginiais prizais. SEB BBL 2006/2007 metų varžybų kalendorius patvirtintas iki antrojo reguliaraus sezono etapo pradžios, kuomet komandos bus suskirstytos į Pirmąjį ir Antrąjį divizionus.

Priimta ir daugiau pakeitimų SEB BBL 2006/2007 metų reglamente. Vykdantysis direktorius M.Balčiūnas išskyrė lygos klubams naujai keliamus griežtus reikalavimus dėl klubų valdymo struktūros ir sezono metu vykdomos veiklos: lygos komandos privalės vykdyti bendrą marketingo ir viešųjų ryšių veiklą. Taip pat reglamente įtraukti reikalavimai, skirti rungtynių kokybei ir teisėjų darbui gerinti. Viena iš naujienų – kiekvienos rungtynės bus įrašinėjamos, o joms pasibaigus, kiekvienas rungtynių teisėjas kartu su komisaru gaus po tų rungtynių DVD kopiją.

Galiausiai lygos valdyba svarstė tolimesnio SEB BBL vystymosi ir bendradarbiavimo su ULEB gaires. Nutarta, kad Baltijos regiono integracija į ULEB turėtų vykti per SEB Baltijos krepšinio lygą, o ne atskiras šalių asociacijas. Lygos vizija apima stipriausias regiono komandas, dalyvaujančias tik SEB BBL čempionate, kurio nugalėtojas įgyja teisę rungtyniauti ULEB Eurolygos varžybose.

SEB BBL Valdybos pirmininkas Ojars Kehris po susitikimo pareiškė, kad lyga eina teisingu keliu. Jis taip pat pasidžiaugė Latvijos ir Estijos klubų progresu, “džiugu matyti tokius žaidėjus, kaip Mursepas, Škelė grįžtančius iš užsienio klubų žaisti mūsų lygos komandose.”

Komentarai